№649 від 27.03.2014p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Домогосподарці на замітку Кулiнарнi хитрощi1. Не можна, щоб кава кипіла: зникне смак та аромат. Якщо ви все ж недогледіли, негайно зніміть кавник з вогню і влийте в нього кілька крапель холодної води. 2. Щоб з лимона отримати побільше соку, перед вижиманням покладіть лимон в гарячу воду на 5 хвилин. 3. У воду, в якій вариться рис для пирогів, влийте столову ложку оцту і рис стане білосніжним, розсипчастим. 4. Найбільш смачними виходять страви, в яких використовується змішаний фарш: м'ясо з сирою картоплею, морквою, м’ясним бульйоном, консервованою кукурудзою, гірчицею. 5. Видаляти луску набагато зручніше, якщо опустити рибу під воду. Тоді луска не розлітається в сторони і не бруднить нічого навколо. 6. Якщо додати в сметану трішки молока, вона не згорнеться в підливі. 7. Капусту для начинки, порубавши, спочатку обдайте окропом, а потім залийте на хвилину холодною водою. Гарненько відіжміть і смажте на сковороді. Тоді капуста не втратить колір, не стане коричневою. 8. Коли ви варите картоплю в мундирі, шкірка іноді лопається. Щоб цього не відбувалося додайте у воду кілька крапель оцту. 9. Чай рекомендується зберігати в скляних або порцелянових банках зі щільно закритими кришками, щоб не розсіювався його аромат. Якщо у вас немає таких чайниць, підійде і дерев’яна коробочка важливо тільки, щоб вона не пахла лаком. У щільно закритій коробочці тонкий аромат чаю навіть настоюється. 10. Щіпка солі, додана в каву наприкінці варіння, надає напою особливий смак і аромат. 11. Два шматочки цукру, попередньо розчинені в невеликій кількості оцту, можуть замінити в соусі біле вино. 12. Непотрошений птах зберігається довше, ніж випотрошений. 13. Щоб рис вийшов білим і розсипчастим, засипайте його неодмінно в киплячу підсолену воду, додавши кілька крапель лимонного соку або розчиненої у воді лимонної кислоти. Не накривайте посуд, в якому вариться рис. 14. Сосиски будуть смачніше, якщо їх не варити, а обмазавши гірчицею, обсмажити в соняшниковій олії на слабкому вогні. 15. Щоб легше зняти плівку з печінки, намочіть пальці в солі. 16. Варене м’ясо буде більш смачним і соковитим, якщо його опускати не в холодну воду, а в окріп і при цьому варити великим шматком, а не шматочками. 17. Для запобігання відкритої томатної пасти від цвілі, потрібно на кришку нанести трохи сухої гірчиці. 18. Для збереження смаку, аромату і кольору свіжих ягід при варінні киселю віджатий з ягід сік не кип’ятіть. Кип’ятіть тільки залиті водою віджаті ягоди і в отриманий сироп додайте цукор і крохмаль. Сік вливайте в готовий кисіль, коли він знятий з вогню. 19. Буряк вариться дуже довго від 3 до 3,5 годин. А можна варити його тільки годину, потім зняти з вогню і поставити на 10 хв під струмінь холодної води. Буряк буде готовий. 20. Моркву можна зберегти протягом декількох місяців, якщо обприскати її водним настоєм сухого лушпиння ріпчастої цибулі.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |