Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №681 від 06.11.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Сесія Рівнеради

Протестувальників побільшало

Протестувальників побільшало

Прогнози аналітиків стосовно того, що після виборів політична активність громади в Рівному спаде, й життя стане спокійнішим, не справдилися. Підтвердженням цьому може бути останнє сесійне засідання Рівненської міської ради, яке відбулося наприкінці минулого тижня. Пікетувати сесію прийшло стільки людей, скільки не приходило під час виборчої кампанії. Більше того, під натиском виборців депутати змушені були змінити одне зі своїх попередніх рішень.

Таку активність дехто з місцевих соціологів пояснює двома причинами. По-перше, в суспільстві “запахло” виборами до місцевих рад, по-друге – в обласному центрі останнім часом штучно з’явилися причини для проведення протестних акцій.

Почнемо з пікету

Туманний ранок не завадив близько сотні рівнян прийти до будівлі, у якій знаходиться сесійна зала Рівненської міської ради. За кілька хвилин утворився пікет, і народним обранцям Рівного, прямуючи до зали, довелося пройти повз нього.

Протестувальники були поділені на групи. Одна група відстоювала право мешканців мікрорайону “Північний” на паркову зону, яку активісти планують облаштувати поблизу масиву, а земельну ділянку, за їх словами, хтось хоче “загарбати”. Групу підтримував з мегафоном депутат Рівнеради Олександр Лащук.

Інша група протестувала проти наміру депутатів заборонити будівництво магазину на Кіквідзе поблизу залізничного вокзалу. Як відомо, нещодавно на будівельному майданчику виник конфлікт між людьми, які протестували проти будівництва, та забудовниками. Внаслідок конфлікту постраждав навіть депутат Рівнеради Анатолій Чугуєвець. Так ось, з-поміж пікетувальників, які прийшли на сесію та стояли з транспарантами, він упізнав своїх кривдників. Між ними виник словесний конфлікт. Пікетувальники звинуватили депутата в тому, що він забирає в них право на працю, бо вони вже вклали кошти в будівництво і хочуть мати в майбутньому роботу. Депутат, у свою чергу, назвав їх “тітушками”, які на будівельному майданчику били людей.Словом, конфлікт перед сесійною залою назрівав.

В залі засідань теж було гаряче

А в самій залі було ще “гарячіше”. Ще до початку засідання туди прийшли кілька десятків городян. Вони навіть позаймали місця для преси. Так що не всім працівникам ЗМІ їх вистачило. Згодом до зали зайшли й протестувальники з вулиці.

Коли депутати виконали гімн, і сесія розпочалася, учасники акції мали намір виступити із заявами з приводу проб­лем, які привели їх до депутатів. Проте міський голова Рівного Володимир Хомко зазначив, що депутати на одній із попередніх сесій прийняли рішення вислуховувати заяви лише після 14-ї години. Це викликало хвилю обурення в протестувальників. Їх підтримали окремі депутати, і на вимогу учасників акції було змінене раніше прийняте рішення. Люди почали висловлювати свої протести мирним шляхом. Хоча серед висловлювань були й кардинальні пропозиції на кшталт знайти реального власника скандально відомого гуртожитку на Відінській, 10 та “набити йому морду”. Із цією пропозицією виступила делегація мешканців гуртожитку.

Справа в тому, що без реального власника їх проблеми, а люди хочуть отримати право на житло, не вирішаться. А власника-то, за їх словами, ніхто знайти не може. Люди кажуть, що він працює в СБУ та має погони полковника. Закінчилося тим, що делегація пристала на пропозицію міського голови Рівного Володимира Хомка вчинити так, як велить буква Закону. Тож “мордобиття” поки відтерміновується.

Протест проти сусідства з притулком для безхатченків

Інша група городян прийшла на сесію з протестом проти сусідства з притулком для безхатченків, який облаштували в підвалі їхньої багатоповерхівки активісти одного з благодійних фондів. За словами мешканців будинку, сусідство з безхатченками створює їм чимало проблем.

Як поінформував присутніх міський голова Рівного Володимир Хомко, угода про оренду підвалу з благодійниками закінчується 23 грудня. Тож, зважаючи на настрої мешканців будинку, влада її може не продовжити. Але виникає інша проблема – куди подіти безхатченків.

Депутат Олександр Лащук запропонував досить оригінальне вирішення питання - організувати притулок для осіб без постійного місця проживання у підвалі приміщення Рівненської обласної державної адміністрації. Пропозиція обґрунтовувалася тим, що саме в підвалі приміщення ОДА попередня влада організувала тренажерний зал зі всіма побутовими умовами, і облаштування там нового місця для бомжів не потребуватиме додаткових витрат.

Наразі ухвалено створити депутатську комісію, яка вивчить питання та найближчим часом надасть свої пропозиції.

Про будівництво на Кіквідзе

Дали слово й протестувальникам, які хочуть спорудити магазин на Кіквідзе, 18. Щоправда, свого вони не добилися. Депутати вирішили накласти мораторій на це будівництво. Не подіяло на народних обранців міста й те, що забудовники отримали всі необхідні дозволи. Тепер, як зазначалося на сесії, влада розбиратиметься з чиновниками, які давали ці дозволи. Чи з’являться після такого розбирання вакансії в чиновницьких кабінетах – не повідомлялося.

Без реагування залишилися й апелювання людей, які вклали кошти у будівництво квартир “Ріверсайду” на вулиці Кіквідзе. Люди підкреслювали, що вклали гроші в будівництво житла, а споруджувати його не дають – землю забудовнику не виділяють. Їм порадили відстоювати свої права в судовому порядку і запевнили, що відведення землі забудовники не дочекаються. Щоправда, дехто з вкладників під час спілкування з журналістами запитував, де була міська влада, коли забудовник кілька місяців тому розгорнув у всіх місцевих ЗМІ свою широку рекламну кампанію і запрошував рівнян вкладати гроші, та чому тоді депутати і чиновники не повідомили городян, що земля під забудову не виділена?

Звернення до Президента та Прем’єр-міністра

Найефективнішим, на думку фахівців, моментом у роботі сесії було прийняття звернення до Президента України Петра Порошенка та Прем’єр-міністра держави Арсенія Яценюка з приводу ситуації, що склалася на Рівненському авторемонтному заводі.

Нагадаємо, свого часу підприємство ремонтувало військові автомобілі з країн усього Варшавського договору. Нині воно очолює список найбільших “зарплатних” боржників у Рівному. Люди місяцями не отримують зароблених грошей. Приїзди високопосадовців з оборонного відомства на підприємство та їх зустрічі з трудовим колективом заводу за часів минулої влади позитивного результату не дали. Доведені до відчаю заводчани, за інформацією депутатів Рівнеради, мають намір перекрити трасу міжнародного значення “Київ-Чоп”.

Наявні технічні можливості заводу, на думку депутатів, могли б використовуватися для відновлення техніки із зони АТО.

“Враховуючи військові дії в Україні, авторемонтне підприємство необхідно зберегти. Треба допомогти йому здолати фінансово-економічну скруту, ліквідувати кредиторську заборгованість, розблокувати поточні рахунки, щоб завод почав працювати з “чистого аркуша”. Для цього вимагаємо призначити урядову комісію з метою надання державних замовлень та розширення номенклатури продукції на підприємстві.

Просимо вас втрутитися в ситуацію, яка склалася на ДП “Рівненський автомобільний завод” та першочергово вирішити питання виплати заборгованої заробітної плати працівникам цього підприємства”, - зазначається в тексті звернення.

За прийняття документа проголосували 33 депутати. “Проти” та “утримався” не було. Не брали участі в голосуванні 2 депутати.

Щоправда, великого оптимізму стосовно ефективності звернення в міського голови Рівного Володимира Хомка не було. На його переконання такий документ має приймати колегія обласної адміністрації.

Про заборону продажу алкоголю в нічний час

А ось експеримент із заборони продажу алкоголю в нічний час у Рівному проведуть. Цю ідею на сесійному засіданні Рівненської міської ради озвучив Володимир Хомко. За його словами, напередодні в Рівному було проведено опитування мешканців на предмет введення обмежень на продаж алкоголю.

- Мешканці в переважній більшості висловлюються за те, щоб обмежити продаж алкоголю в нічний час. Тому пропоную зробити експеримент на півроку – заборонити продаж алкоголю в нічний час. І через півроку опитати тих самих мешканців на предмет того, чи їм це подобається, - зазначив Володимир ХОМКО.

Ідею підтримав увесь депутатський корпус Рівненської міської ради. Вирішено на наступну сесію підготувати необхідний пакет документів з цього приводу і одразу після сесії розпочати експеримент.

Про впровадження єдиного квитка в громадському транспорті

Окрім того, в Рівному відбудуться громадські слухання щодо впровад­ження єдиного квитка в громадському транспорті. Відповідне рішення підтримали 33 депутати Рівнеради. Нагадаємо, фінансування проекту відбудеться за рахунок корейської компанії, і він може стати пілотним в Україні.

06.11.2014Ярослав Тарасенко


Переглядів: 873

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21073)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17215)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14470)
• Допомога під час карантину [967] (14386)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13911)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13864)
• Живи до ста! [965] (13858)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13568)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13511)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13120)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (962)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (80)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (75)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"