№688 від 25.12.2014p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Святковий стіл Цікаві факти про шампанське1. Мюзле - дріт, що утримує корок шампанського, має довжину 52 см; 2. Швидкість вильоту пробки шампанського сягає 14 м/с, а висота польоту сягає 12 метрів; 3. Тиск у пляшці шампанського досягає 6,3 кг на кв. сантиметр, а це втричі більше ніж тиск в автомобільній шині; 4. В одній пляшці з шампанським близько 49 млн. бульбашок; 5. У шампанському можна знайти близько 13-ти життєво необхідних для нашого організму мінеральних речовин; 6. На початку XIX століття знаходитися в печері, де зберігаються пляшки з ігристим вином, не захистивши обличчя залізною маскою, було небезпечно. В середньому, 4 з п’яти пляшок вибухали, не витримуючи тиску вуглекислого газу; 7. Шампанське можна швидко охолодити в кип’яченій воді, ідеальною температурою для шампанського є 7-9 градусів, охолодження пляшки шампанського займає всього 10-15 хвилин; 8. Не рекомендується пити цей ігристий напій з нафарбованими губами, так як до складу губної помади входять речовини, що нейтралізують смакові якості шампанського; 9. Шампанське може грати в келиху більше 10 годин; 10. Як відомо, пробки для вина виготовляють з кори коркового дуба. Стовбур і товсті гілки дуба вже до 3-5 років життя покриваються пробковою кіркою, однак необхідна зрілість настає лише до 15-20 років. Знімають пробку один раз на десять років до 200-річного віку дерева.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |