№696 від 02.03.2015p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Як правильно варити каву в турці: правила і секретиМи розповімо, як правильно варити каву в турці так, щоб повною мірою зберігся смак і аромат напою: 1. Важливо для кави вибрати якісну воду. Візьміть бутильовану, фільтровану воду, адже вона — основа нашого напою. Турка повинна відповідати розміру порцій. Краще зварти каву в два прийоми, ніж вона википить і виллється на плиту. 2. Перемеліть кавові зерна в кавомолці і засипте їх в турку. Можна, звичайно, взяти вже готову мелену каву, але краще кожен раз змолоти свіжу. 3. Налийте воду (можна відміряти потрібну кількість чашками), додайте за потребою цукор і поставте на слабкий вогонь. Нікуди не йдіть від турки, інакше ризикуєте прогавити важливий момент. 4. Тепер дивіться уважно за тим, як утворюється зверху пінка. Не доводьте напій до кипіння — це зіпсує його. 5. Зніміть турку з вогню і дайте піні опуститися. Можна перемішати каву лише один раз. 6. Знову поставте каву на плиту. Можна повторити процедуру один або два рази. Це залежить від того, який розмір турки і скільки порцій. Таким чином, смак кави стає насиченішим і щільнішим. 7. Залиште каву на кілька хвилин відпочити. 8. Важливо прогріти чашки перед тим, як налити в них ароматний напій. Налийте у них окріп, залиште на кілька секунд і вилийте. Тепер можна розлити каву разом з піною. У кожного кавомана є свої хитрощі у приготуванні напою, який бадьорить. Ось деякі з них: 1. Насипте у турку цукор, потім налий воду і доведіть до кипіння. Цукор додасть солодкість і пом’якшить воду. Далі зніміть турку з вогню, насипте туди каву і швидко перемішайте. Як осяде, поставте на слабкий вогонь і доведіть майже до кипіння. 2. Насипте трохи цукру на дно гарячої турки. Він повинен злегка розплавитися, але не підгоріти. А далі варіть каву звичним способом. Якщо ви все зробили правильно, отримаєте каву з присмаком карамелі. 3. Додайте у турку кілька кристаликів солі, мелений імбир, корицю і навіть червоний перець на кінчику ножа. Такі добавки додадуть напою неповторний смак і яскравий аромат. 4. Дуже корисна кава з кардамоном. Ця спеція не тільки не дасть кофеїну згубно впливати на ваш організм, а і додасть пікантного присмаку ранкову напою.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |