Підстав для паніки немає, вважає директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Надія Переходько. Адже, сільгоспвиробники Рівненщини виробили достатньо продукції, аби забезпечити потребу населення основними її видами.
“Жителі області повністю забезпечені картоплею, овочами, молоком, м’ясом та яйцями власного виробництва, - запевнила Надія Переходько. - Так, яєць та молока на Рівненщині виробляють на 20 відсотків більше від річної потреби, а картоплі, овочів та м’яса на 10-15 відсотків більше”.
Також, за словами директора департаменту, повністю забезпечено попит споживачів у цукрі, олії та гречці. Ці продукти потрапляють на прилавки торгових точок з інших областей.
“Аграріями Рівненщини у 2014 році зібрано більш як мільйон тонн зернових. Також з інших областей борошномельні підприємства завозять пшеницю ІІ-го класу, з якої випікається хліб”, - зазначила Надія Переходько.
Разом з тим, у департаменті повідомили, що звертатимуться до власників торговельних мереж, аби ті встановлювали адекватні надбавки на окремі товари.