№700 від 02.04.2015p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Що таке італійські макарони і з чим їх їдятьІснує понад тридцяти видів всіх макаронних виробів. Рігатоні, пенне рігате, люмаке - це види порожнистих італійських макаронів. Рігатоні - короткі, завдовжки 4 см і перетином 6-7 мм макарони, що нагадують вироби, під назвою “ріжки”, але не зігнуті, а прямі і з тоншого тіста. Каватаппі і фузіллі - гвинтоподібні макарони. Вони добре “захоплюють” своїми завитками густі м’ясні соуси типу болонез. Фарфалле - метелики - зазвичай подаються з овочевим соусом, основою якого завжди виступають томати. Пенне - це товсті макарони, порізані на шматки під гострим кутом завдовжки в 3-4 см і схожі на пір’я. Порожнисті макарони смакують з рідким сирним або томатним соусом. Вермішель - в перекладі з італійського означає “черв’ячків”. Спагеті - тонка (у сухому вигляді 2 мм в діаметрі) і довга (до півметра) ниткоподібна кругла локшина. Слово “спагеті” означає нитку, шпагат для зав’язування. Спагеті відварюються, як і всі інші види подібних виробів, в підсоленій воді, але мають ту особливість, що їх не можна ламати, а треба відварювати цілком у всю довжину. Оскільки жодна нормальна каструля не може вміщати відразу 50-75-сантиметрові “прути”, то спагеті ставлять зазвичай вертикально в каструлю і потім поступово згинають, у міру розм’якшення частини, що знаходиться у воді. Інша особливість полягає в тому, що спагеті варять аль денте, тобто “на зубок”, їх не можна розварювати, а для цього вони повинні бути обов’язково всі однакової довжини: переламані спагеті - вже порушення правил, що відбивається на їх смаку. Третє правило: води повинно бути по масі втричі більше, ніж маса спагеті. На одну порцію вистачить 150 г сухих спагеті. Як і з чим їдять спагеті Їдять спагеті з різними приправами, але частіше всього з тертим твердим сиром і томатною пастою. Спагеті заправляються традиційними італійськими соусами або оливковою олією, спеціями і травами. Методу їжі спагеті також необхідно дотримувати. Ложку тримають в лівій руці, а вилку в правій; вилкою беруть або наколюють і витягують порцію спагеті і, спираючись на ложку, намотують, не розриваючи спагеті, на вилку. Вилку із спагеті підносять до рота, а звільненою ложкою одночасно беруть приправу і закушують нею. Без дотримання цих правил, їжа спагеті може привести до різного роду конфузів: ковзанню тарілок (якщо намотують на вилку, спираючись прямо на тарілку), спагеті, які не вдалося навернути на вилку, можуть вислизати на скатертину і на коліна їдців.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |