2. Сир і масло. Молочні страви, а особливо молоко є первотвором, продуктом, який не є створений людиною, а подарований людям природою. Так, як мама годує свою дитину, так сир та масло є символами ніжності та жертовності Бога. Ми повинні стреміти до Божої благодати, як немовля прагне маминого молока.
3. Яйця, писанки і крашанки. Яйце – це один із символів Великодня, який символізує для нове життя і відродження.
4. Шинка або ковбаса. Освячення м’ясних став сягає коренями ще до старозавітної Пасхи: на це свято споживали жертовне ягня. Ягня – це прообраз Ісуса Христа, який своєю жертвою відкупив наші гріхи та врятував від влади смерті. Євангелист Іван називає Ісуса Христа Агнцем Божим, який бере на себе гріхи світу(Івана 1:29).
5. Хрін – це міцне коріння, це те коріння, яке може дати людині віра у Воскесіння Господа Ісуса Христа.
6. Сіль — символ повноти та дос-татку. У Біблії сіль символізує спосіб зв’язку між Богом і його народом. Під час нагірної проповіді Ісус називає учнів “сіллю землі”. Сіль – це той продукт, який навіть у малій кількості додає смаку іншим продуктам.