№721 від 21.08.2015p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Cік дині нерви заспокоїть і глистів виженеСік дині, як і інші цілющі соки, з успіхом застосовують у соколікуванні. Він поліпшує стан за дуже багатьох захворювань, добре тамує спрагу, нормалізує водно-сольовий баланс, поліпшує засвоєння білків, зміцнює імунітет, чинить антисклеротичну, м’яку проносну, сечогінну, протиалергійну, загальнозміцнювальну дію, виводить шлаки. Також динний сік помічний у разі анемії, захворювань серця, судин, нирок, за початкової стадії гіпертонії. Відомо заспокійливий вплив дині та її соку на нервову систему. Це - природний релаксант, який знімає стреси й рекомендується до вживання за значних фізичних і розумових навантажень. Його часто застосовують і в очисних дієтах: він добре промиває всі клітини організму, виводить надмір рідини; знімає запалення в ниркових мисках, видаляючи з них хвороботворні мікроби. До того ж його рекомендують пити для схуднення, оскільки він не тільки виводить рідину, а й сприяє спалюванню жирів. Для приготування соку потрібно вибирати найспіліші й соковиті дині. Шкірочка плоду має бути світлою, покритою тоненькою “павутинкою”. Жодних чорних цяток і тріщин на дині не повинно бути, інакше вона може виявитися зараженою сальмонельозом та іншими небезпечними інфекціями. Також ніколи не слід купувати розрізану диню й дозволяти продавцеві розрізати її, щоб показати вам стиглість: руки й ножі далеко не завжди чисті, а хвороботворні бактерії з немитої шкірки швидко потрапляють у м’якоть і ще швидше в ній розмножуються - їм вистачить усього кількох хвилин. Аромат дині теж свідчить про ступінь її зрілості: якщо вона стигла, то може пахнути ананасом, грушами, ваніллю, іншими “солодощами”. Плоди зеленого кольору теж можуть бути стиглими - адже сортів дині безліч, і вони відрізняються кольором, формою, розмірами, ароматом і смаком. Сік треба готувати за допомоги сокоробки. При цьому обрізати шкірку з дині не варто: в ній містяться цінні ефірні олії. Перед витисканням її слід ретельно помити. У разі захворювань травного тракту рекомендується вживати сік дині (можна з медом) по 1 склянці 2-3 рази на день. Пити сік дині, як і інші соки, слід натще, за 30 хв до їди чи в перервах між прийомами їжі. За серцевої недостатності для зміцнення серцевого м’яза корисно щодня випивати по 1 склянці свіжовичавленого соку дині. Це значно знизить ризик серцевого нападу. За радикуліту сік дині народна медицина радить приймати по 1/3 склянки тричі на день. Якщо при цьому дотримуватися щадної дієти, то вже через добу біль може минути. У разі алергії корисно приймати ввечері теплу ванну з соком дині - досить однієї склянки свіжого соку на ванну. Після 7 процедур настає явне поліпшення. Пов’язки з соком чи м’якоттю дині прибирають синці, розсмоктують гематоми й усувають нариви. У разі гельмінтозу рекомендується пити щодня по 1 склянці соку дині вранці натщесерце, протягом тижня. За печії допоможе 1 склянка динного соку. У разі нервового зриву пити по 1 склянці соку (можна з медом) тричі на день. Увага! Не можна вживати сік дині хворим на цукровий діабет і в разі загострення захворювань травного тракту та диспепсії. Надмірна кількість соку може зумовити пронос і біль у животі через здуття кишечнику. Матерям-годувальницям сік дині пити можна, але з обережністю й потроху.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |