Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №730 від 26.10.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс подій

ВІДОМІ РІВНЯНИ “ЗА!” ВОЛОДИМИРА ХОМКА!

Любов Чайка: «Альтернативи Хомку сьогодні просто немає!»

Любов Чайка

Дружина Віктора Чайки, обраного у 1981, 1998, 2002 та 2006 роках міським головою Рівного:

- Перш за все, я одразу хотіла б сказати, що альтернативи Володимиру Євгеновичу станом на сьогодні просто немає.

Так склалося життя, що я трошки більше орієнтуюся в специфіці роботи міського голови… І враховуючи те, що наступна каденція мера триватиме лише два роки, а не п’ять як завжди, то випадковій людині, щоб лише вникнути в суть усіх проблем міста, знадобиться не один рік. Я вважаю, що найбільш підготовленим на даному етапі до цієї роботи є наш чинний міський голова Володимир Євгенович Хомко. Адже його досвід, загартованість та професіоналізм говорять самі за себе. І це знає все місто. Мені приємно, що мою думку поділяє більшість рівнян. Усі ми прийшли до висновку, що Володимир Євгенович – сама реальна кандидатура на даному етапі розвитку міста.

Більше того, мене дуже обурювало, коли в минулі роки деякі політики критикували нашого мера за те, що, наприклад якісь ремонтні роботи виконувались взимку. Але хіба він винен, що кошти казначейство перераховувало саме тоді? Я пам’ятаю, як Віктор Анатолійович теж нарікав на Київ, що кошти просто пропадали в казначействі. Ви думаєте він не хотів асфальтувати двори влітку, а не коли впаде сніг? Слава Богу, що цьогоріч наш бюджет має непогане перевиконання, казначейство не затримує кошти, а працює як годинник. Звідси й результат: роботи з асфальтування дворів проводилися вчасно в плюсову температуру й в довгий світловий день.

Хочу підкреслити, що ми часто зустрічаємось з Володимиром Євгеновичем. І коли він зі мною ділиться проблемами чи успіхом з життя міста, у спілкуванні ми розуміємо один одного з пів слова. Я бачу, як він щиро радіє, коли йому вдається реалізувати задумане. А планів у нього ще ой як багато. Вірю, що запланованому суджено збутись.

Бажаю йому перемоги!

Ростислав Шикула

Старший викладач кафедри біології Міжнародного економіко-гуманітарного університету ім. академіка С.Дем’янчука, вчений-мандрівник з Рівного (зібрав унікальну колекцію рідкісних тварин, риб та екзотичних комах з 2,5 тис. експонатів), Герой АТО (добровольцем поїхав на Схід боронити Україну від окупантів), автор фільму “47 днів перемир’я”:

- Володимира Євгеновича я особисто знаю через свою маму, яка була головою ОСББ нашого будинку. Мене приємно вразило його відношення до кожної побутової проблеми, яку ми піднімали. Він так переймався роботами з благоустрою прибудинкової території, ніби то був його двір. Особисто контролював роботи з капітального ремонту даху, усунув усі проблеми з вивезення сміття і таке інше.

Що мене вразило в особистості Володимира Євгеновича, так це його ерудованість та різнобічна розвиненість. Погодьтесь, вражає коли людина з інженерною освітою розбирається в біології. Кілька років тому, коли наш міський голова завітав до мого зоологічного музею, він мене здивував тим, що знає як називаються ті чи інші родини тварин. Чесно кажучи, я як біолог був приємно здивований.

Я взагалі сказав би, що наш мер – не просто толковий господарник, а й взагалі людина освічена, високоінтелектуальна й добра. Коли я перебував в зоні АТО, Володимир Євгенович один з небагатьох, хто мені постійно надсилав SMS-повідомлення зі словами підтримки. Це було дуже важливо для мене в той складний час, адже родичів у мене майже не залишилося.

Хочу також від імені усіх учасників бойових дій подякувати пану Володимиру й за те, що ми оперативно отримали у Рівному земельні ділянки. До слова, я телефонував побратимам з інших обласних центрів. У них картина, на відміну від нас, не втішна. Їм прямо сказали: „Забудьте за землю, хлопці! Немає звідки…”. Це теж на мене справило враження, що ми швидко без проблем отримали землю, а це близько 700 ділянок. І за це Володимиру Євгеновичу велика дяка.

І саме останнє - це людські якості пана Хомка. Я хочу підкреслити, що я ніколи сам першим до нього з якимись проблемами не звертався. Я був вражений, коли він сам мене питав чи є в мене якісь питання, чи у чомусь потреби. Дякую йому за це.

Петро Буткевич

Голова Рівненського міського товариства інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату (великий оптиміст, сильна духом людина, допомагає іншим інвалідам у складних життєвих ситуаціях):

- Я буду голосувати тільки за Хомка, адже ця людина не на словах, а своїми ділами довела, що недарма була обрана на таку відповідальну посаду. Для мене головний критерій – це увага до людей з особливими потребами не лише перед виборами, а весь час.

Володимир Євгенович протягом усієї своєї каденції не був осторонь наших проблем. Завдяки нашій тісній співпраці у Рівному кілька років тому було успішно впроваджено безкоштовну послугу “Інватаксі” з автоперевезення інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату. Якщо інвалід має потребу кудись переїхати, до нього приїжджає спеціальний автомобіль, обладнаний гідропідйомником. Цією послугою щодня можуть скористатися не лише інваліди, а також мами, діти яких навчаються у Центрі для дітей з порушенням опорно-рухового апарату “Особлива дитина”.

Не хотілося б вдаватися в деталі, але запевняю, що кожного разу як у нас виникають якісь побутові чи інші проблеми, вони оперативно вирішуються. Зауважу, що наше спілкування давно вийшло за межі офіційного запису до міського голови. Зустрічі відбуваються не для галочки, а спрямовані на конкретний результат. Я хочу, щоб так було й далі.

Подружжя Петра Поліщука та Вікторії Самчук

Петро Поліщук, голова Рівненського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору “Генерація успішної дії”, у квітні 2015 року призначений радником Рівненського міського голови з питань людей з інвалідністю, консультант Інтернет-центру “Окуляр” обласної державної бібліотеки, член громадської ради при Рівненській ОДА, член Комітету забезпечення доступності інвалідів до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури Рівненської ОДА;

Вікторія Самчук, відома рівненська поетеса, заступник голови Рівненського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору “Генерація успішної дії”:

– У нас з Володимиром Євгеновичем за плечима системна, тривала й результативна співпраця, завдяки якій у Рівному, на відміну від інших обласних центрів, було успішно реалізовано проект “Балакучі тролейбуси”. Для порівняння, у Києві такими звуковими пристроями обладнано лише 25 тролейбусів, а у нас – усі.

На наше прохання, на перехрестях та пішохідних переходах обласного центру в місцях найбільш масового скупчення людей, з’явилися прямокутні лінії жовтого кольору – попереджувальні наземні знаки для слабозорих. Це дуже важливо, бо ефект вони мають саме на людей, які не є повністю незрячі, а ще мають частково залишок зору і здатні побачити яскравий жовтий колір. Такі жовті лінії можуть навіть зберегти життя.

З чим би ми не прийшли до нашого міського голови, а потрапити до нього ми можемо безперешкодно завжди, усе вирішується оперативно. Нещодавно ми звернулися з проханням відремонтувати асфальтове покриття в будинку по вул. Замковій, 10а, де живуть незрячі люди. Пройшло кілька днів і нашу проблему було вирішено.

На наше прохання в місті почали замінювати бетонні конуси, на які можна було впасти, на оцинковані стовпчики товщиною не менше 10 сантиметрів, щоб їх не можна було оминути тростиною.

Результатом нашої роботи також є часткова компенсація на відшкодування плати за комунальні послуги.

Ми регулярно проводимо круглі столи, на яких піднімаються й успішно вирішуються питання, в т. ч. й щодо працевлаштування інвалідів по зору, видання поетичних збірок (поетеси Вікторії Самчук, - авт.). На презентацію книги заслухати вірші Володимир Євгенович прийшов до нас особисто, довівши тим самим, що поважає і розуміє незбагненну мистецьку цінність поетичного слова.

Співоче багатодітне подружжя Оксани та Олександра Біруків

Оксана Бірук – голова Рівненської асоціації багатодітних сімей. Разом із чоловіком Олександром вони виховують 8 своїх і стільки ж прийомних дітей.

Багатодітне подружжя Олександра та Оксани Біруків знають у Рівному майже всі. У старій квартирі для домочадців стало тісно, тому батьки її продали і побудували триповерховий будинок і створили там дитячий будинок сімейного типу. Тут є все, щоб велика родина почувалася комфортно – окремі спальні, вітальня, дитячий майданчик.

– У Рівному є 68 сімей, де виховуються по шість-вісім діток, три сім’ї, в яких виховується по дев’ять діток, і три — з десятьма дітьми. Я, як голова Рівненської асоціації багатодітних сімей, щиро радію з тієї уваги, яку має наша та інші багатодітні родини.

Хочу, щоб усі знали, що коли ми звернулися до Володимира Євгеновича з проханням виділити земельні ділянки під будівництво, вже на наступній сесії міської ради для 60 сімей, які виховують 6 і більше дітей, було виділено 60 земельних ділянок під будівництво.

Скажу, що скільки б ми не зверталися, усі питання було вирішено. Ми просто приходили, він нас приймав і оперативно вирішував проблеми. І на сесії за нас клопотав перед депутатами, коли багатодітні сім’ї потребували матеріальної допомоги. Ми за все це вдячні пану Володимиру і щороку на Різдво приходимо усією родиною до нього колядувати.

Наш міський голова є господарником, і альтернативи йому я на сьогодні просто не бачу.

Дмитро Українець

Заслужений працівник сільського господарства України, віце-президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України, Голова асоціації фермерів та приватних землевласників Рівненщини, лідер фермерського руху України, голова Комітету з аграрних та земельних питань громадської ради при рівненські ОДА. Нагороджений вищою нагородою Міністерства аграрної політика “Знак пошани”, вищими нагородами Асоціації фермерів України - орденом “Знак пошани” та “За заслуги”, нагороджений почесною відзнакою – медаллю “25 РОКІВ ФЕРМЕРСТВУ УКРАЇНИ”.

Дмитро Українець був першим, хто в березні 2014 року на самому початку окупації Криму організував збір та відправив близько 25 тон сільськогосподарської продукції на бухту Донузлав (АР Крим), де несли службу українські військовослужбовці:

– Аграрії області та фермери області тісно пов’язані з владою та жителями міста Рівного. В першу чергу, це стосується забезпечення продуктами харчування рівнян.

І я дуже вдячний Володимиру Євгеновичу за те, що за його ініціативи та підтримки було запроваджено щорічне проведення осінніх сільськогосподарських ярмарків. Сім років тому він мене запросив і попросив, щоб ми разом зробили так, щоб мешканці обласного центру мали можливість придбати продукти харчування широкого асортименту безпосередньо від виробника по дешевшій ціні.

Фермери дуже задоволені такій співпраці, адже виростити урожай – це одне, а збути його без посередників – проблема. Почали ми з вулиці Набережної, а потім і на мікрорайоні „Північний”. Починали з одного ярмарку, а тепер уже їх проводимо у 4-5 місцях.

Крім того, завдячуючи сприянню пана Хомка, ми вже кілька років поспіль маємо можливість реалізовувати свою продукцію в супермаркетах, школах, лікарнях, інтернатах та садочках обласного центру в рамках реалізації проекту “Волинський екологічний продукт”. А це означає, що виробники м'ясо-молочної продукції, а також фермери, які вирощують овочі та зернові збувають плоди своєї тяжкої праці без посередників. Рівняни, відповідно, не переплачують зайві кошти.

26.10.2015


Переглядів: 1023

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21067)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17208)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14465)
• Допомога під час карантину [967] (14379)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14223)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14032)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13877)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13859)
• Живи до ста! [965] (13849)
• Бюджет і ми… [965] (13784)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13776)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13656)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13566)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13564)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13503)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13115)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13097)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (779)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (85)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (78)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (77)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (75)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (75)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (74)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (74)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (73)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (72)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (72)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (72)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (68)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (66)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"