Рецепт дуже простий, як і все у майстра здобної випічки Рішара Бертине: дріжджі розтираємо з цукром, додаємо молоко, розмішуємо, просіюємо борошно, сіль, додаємо яйця, замішуємо тісто. Тепер до нього додаємо маленькими шматочками масло, наступний шматочок додаємо лише після того, як в тісто вмішався попередній. Тісто буде гладеньким, блискучим, але трохи липкуватим, в жодному разі не додавайте борошна! Покладіть тісто в миску, накрийте рушником і поставте в тепле місце на 1,5-2 години.
Сухофрукти замочуємо в алкоголі або заливаємо міцним чаєм. Тісто руками розправляємо в прямокутник, викладаємо промиті сухофрукти. Згортаємо тісто книжкою, як листкове. Обережно руками розподіляємо начинку всередині. Підкачуємо в кулю і знову ставимо в тепле місце на 30 хвилин.
Далі тісто ділимо на шість частин, кожну формуємо овалом, а далі складаємо втроє і підкачуємо в батон. Викладаємо на деко, ставимо в тепле місце на 2-2,5 години.
Випікаємо при 170С° 30-40 хвилин, до золотистого кольору. Готові штолени щедро змазуємо маслом та присипаємо пудрою ще гарячими. Дати повністю охолонути і можна пакувати у фольгу.
Більше цікавих та корисних рецептів можна переглянути на рівненському сайті PIKA.RV.UA