Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №741 від 18.01.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс здоров'я

Очищення печінки в домашніх умовах

Очищення печінки в домашніх умовах

Навіщо потрібне очищення печінки? Печінка в нашому організмі виконує функцію фільтру крові – проходячи через печінку, кров очищається і йде до інших органів. Після такої фільтрації крові, всі шкідливі речовини залишаються в печінці. З часом ці речовини накопичуються і можуть утворювати камені в жовчному міхурі або в жовчовивідних протоках. У самій печінці камені не можуть утворитися, але може виникнути запалення печінки через застій жовчі. Про наявність каменів в жовчному міхурі можна дізнатися, пройшовши УЗД печінки. Очистити печінку в домашніх умовах рекомендують не тільки за наявності каменів, але і для профілактики захворювань.

Але, на думку деяких лікарів, проводити чищення печінки маслом або магнезією протипоказано хворим з жовчокам’янною хворобою, оскільки це може спровокувати рух великих каменів в жовчному міхурі. Процес очищення печінки заснований на спровокованому скороченні жовчного міхура і як наслідок подальше розкриття жовчовивідної протоки. Стреси, неправильне харчування, прийом різних медикаментів, вживання алкоголю і екологія, все це служить страшним ударом для наший печінки.

Існує велика кількість народних способів, як очистити печінку в домашніх умовах. Деякі з них потребують багато вільного часу, інші можна проводити без відриву від звичайного життя.

Способи очищення печінки

Лікування захворювань печінки і жовчного міхура народні знахарі рекомендують починати з очищення організму. Застосовувати будь-яку з методик чищення печінки можна тільки після очищення кишківника, оскільки в зашлакованому кишечнику виведені з печінки токсини швидко всмоктуються в кров і викликають отруєння організму. Після будь-якого чищення печінки абсолютно протипоказаний прийом алкоголю мінімум протягом місяця.

Печінка виконує в нашому організмі роль природнього фільтру, тобто бере участь в процесі самоочищення (детоксикації) організму. Деякі отрути в результаті процесів біосинтезу, що відбуваються в печінці, трансформуються в нешкідливі органічні сполуки.

Що впливає на роботу печінки, жовчного міхура і нирок

- переїдання, особливо жирні, смажені, мариновані і копчені продукти;

- ударні дози алкоголю і нікотин роблять тканини печінки більш рихлими;

- малорухливий спосіб життя веде до застою жовчі.

В результаті всього цього жовч стає густішою і вже не може нормально циркулювати і виконувати свої функції.

Як очистити печінку в домашніх умовах?

Перед чищенням печінку важливо добре розігріти. Дія теплом - найкращий спосіб зменшення хворобливих спазмів печінки. Підвищений кровотік в печінці активізує ферментативні процеси, а також розріджує жовч, роблячи її більш текучою. Тому попередня підготовка для очищення печінкидуже важлива. Добре прогрівати ділянку печінки і в день чищення і всю наступну ніч. Це може помітно збільшити ефект. Жовчні протоки володіють гладкою мускулатурою і здатні розширюватися до 2 см в діаметрі.

Лікарі часто стикаються з ускладненнями найбільш популярних методик виведення шлаків з організму, заснованих на посиленні відтоку жовчі шляхом застосування грілок і природних жовчогінних засобів. Посилення відтоку жовчі приводить до посилення евакуаторної функції кишечника і, як наслідок, до виділення рясної кількості кишкового вмісту, разом з яким можливе виділення і численних токсинів.

Профілактичне очищення печінки

Підготовка до профілактичного очищення печінки починається за декілька днів. У перший день рано повечеряйте (о 16 годині) і після цього протягом трьох днів займіться очищенням кишечника. Після вечері, о 19 годині необхідно випити сольовий розчин: 3 ст. ложки солі сірчанокислої магнезії розведіть на стакан прохолодної води. Випийте розчин, запивши склянкою звичайної води. Випити солоний розчин не обов’язково, але бажано. У 21 годині того ж дня зробіть клізму в домашніх умовах з 6 літрів води. Наступного дня заготовте яблучний сік, його потрібно буде випити три рази - в 8, 10 і 11 годині по півсклянки. Увечері о 20 годині зробити і випити розчин з двох пігулок аллохола на 30 мл води. За годину випити 50 мл рослинної олії, а услід 30 мл лимонного соку. Потім влаштувати дві години відпочинку, лежачи на правому боці з підібганими в ногах колінами прив’язавши під правий бік грілку. Через дві години забирайте грілку і лягайте спати. Вранці наступного дня о 6 годині зробіть клізму на 6 літрів води. Вперебіг цього дня можна буде їсти різні овочі без олії. На третій день так само харчуємося овочами, але вже можна додавати рослинну олію. Далі поступово переводите своє харчування  в звичайний режим.

Очищення печінки рослинною олією

Очищення печінки тривалим прийомом малих доз рослинної олії  - найбільш проста і ефективна методика чищення. Загальний курс очищення печінки - 5 тижнів. Протягом першого тижня вранці натще випивають половину чайної ложки рослинної олії. Другий тиждень кожен ранок випивають чайну ложку олії. Третій тиждень - кожен ранок натще по десертній ложці олії, четвертую тиждень - кожен ранок по столовій ложці олії. П’ятий тиждень, і це буде завершуючий цикл, знову по десертній ложці рослинної олії.

Ускладнення від очищення печінки: можливе загострення панкреатиту, гастриту, виразки шлунку і дванадцятипалої кишки.

Очищення печінки вівсом

Чищення печінки вівсом підійде всім, з його допомогою ви очистите не тільки печінку, нирки, але і кров. Візьміть склянку зерен вівса (але не вівсяних пластівців), промийте теплою водою і покладіть в каструлю. У цю ж каструлю додайте 3 ст. ложки сухого або свіжого листя брусниці, 2 ст. ложки листя або бруньок берези (сухих або свіжих). Налийте 4 л води і поставте на добу настоюватись в прохолодному місці. Тепер візьміть іншу каструлю, покладіть в неї одну склянку подрібнених плодів шипшини, залийте склянкою води, доведіть до кипіння, додайте 2 ст. ложки трави споришу. Коли вся суміш прокипить 15 хвилин - настоюйте 45 хвилин, далі потрібно процідити в іншу каструлю і додати проціджений настій з вівсом. Вміст розлити в темні пляшки і поставити в холодильник. Приймайте суміш щодня в теплому вигляді за півгодини до їжі: 1-й день - 50 мл, 2-й - 100 мл, 3-й і подальші дні - по 150 мл. Курс лікування -10 днів. За два тижні курс можна повторити. Під час періоду очищення не можна їсти м’ясні продукти. Очищення печінки краще проводити двічі на рік - у весняний піст перед Великоднем і в Різдвяний піст.

Нічний тюбаж печінки

Процедура тюбажа досить проста. Увечері перед сном, приблизно о 22 годині, ви випиваєте будь-яке жовчогінне - з ксилітом, з сорбітом, з магнезією, з яєчним жовтком, з гречаною крупою-січкою. Найбільш обережний - останній варіант. Для цього треба приготувати кашу: узяти 50 г гречаної крупи-січки на 200 г води і варити на повільному вогні 20 хвилин без солі, цукру і масла. Готову кашу з’їсти в теплому вигляді в один прийом, після чого лягти на правий бік, підклавши під нього теплу грілку. Грілка повинна знаходитися в ділянці печінки. Під грілку рекомендується підкласти валік з рушника. Голова повинна бути трохи нижче за бік (тобто лежати краще без подушки). Так з грілкою можна і засинати. Наступного дня після цієї процедури стул повинен бути кашкоподібним, темного кольору, що свідчитиме про ефективність проведеного тюбажа. Такий тюбаж робиться в домашніх умовах всього один раз в місяць, бажано в повний місяць.

Очищення печінки травами і овочевими соками

Половину столової ложки квіток безсмертника і стільки ж кукурудзяних рилець закип’ятити в склянці води і настояти півгодини, а вранці натщесерце випити цей теплий відвар. За годину випити проносне, переважно сірчанокислу магнезію або карловарськую сіль, розведенні в одній склянці будь-якої лужної мінеральної води. Потім потрібно узяти грілку, покласти на ділянку печінки і лягти на правий бік. Після послаблення кишечника зробіть хорошу очисну клізму. В день проведення процедури краще нічого не їсти або приймати легку вегетаріанську їжу.

Очистити декілька головок буряка, варити до тих пір, поки буряк не стане однорідною масою. Пити отриманий відвар по три чверті склянки кілька разів в день 2 тижні.

Хорошу дію надають кукурудзяні рильця або волокна. Їх потрібно заварювати і пити як чай. Пити два-три тижні.

Добре діє на очищення печінки напій, приготований зі свіжих овочів - морква (210 г), петрушка (60 г), селера (150 г), пити його треба щодня протягом місяця вранці натщесерце.

1/2 склянки капустяного розсолу змішати з 1/2 склянки натурального томатного соку. Пити три рази на день після їжі два тижні.

Для чищення печінки можна використовувати шрот ростопші - міцний настій пити по 1-2 склянки в день.

Збір лікарських трав для чищення печінки і нирок: ромашка, звіробій, берези бруньки, безсмертника піщаного квіти - все по 50 гр. Все змішати, в термос покласти 1 ст. ложку збору і залити 2 склянками кип’ятку на ніч, з ранку процідити і пити з медом склянку зранку, склянку увечері. Пити 1 місяць.

18.01.2016


Переглядів: 1727

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14227)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13883)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13658)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (906)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"