Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №744 від 08.02.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс культури і освіти

Пауло Коельо

Пауло Коельо

Пауло Коельо (Paulo Coelho) - бразильський письменник, лауреат багатьох міжнародних літературних нагород. П’єси Коельо, в яких міститься мудрість і глибина, іронія і доброта, - в репертуарі кращих театрів світу, а романи - екранізовані.

Дитинство і молодість

Майбутній автор бестселерів з’явився на світ 24 серпня 1947 року в Ріо-де-Жанейро в забезпеченій сім’ї інженера. Навчався він у школі католицького ордену єзуїтів, де основним принципом педагогіки вважалося розвиток індивідуальних здібностей дітей, виховання честолюбства і духу суперництва. Там у підлітка вперше проявилися художні устремління, бажання писати книги, інтроверсія і неприйняття традиційного життєвого шляху, які негативно сприйняли його рідні, помістивши його в психіатричну лікарню. Його лікували від шизофренії три роки, протягом яких він тричі збігав, і його повертали до медичного закладу. Пізніше, за наполяганням батьків, він вступив в юридичну школу, залишивши мрію стати письменником. Проте через рік, в 1960-х, Пауло кинув навчання, приєднався до хіпі і відправився подорожувати по країнах Латинської Америки, Північної Африки та Європи, вживав наркотики. Коельо повернувся в свою країну через кілька років, почав складати тексти пісень, співпрацюючи з відомими виконавцями. Крім цього, Пауло захопився окультизмом, містикою, ідеями британського чорного мага і сатаніста Алістера Кроулі.

У 1974 році правляча в країні військова влада звинуватила поета в антиурядовій діяльності і посадила у в’язницю. Врятувало письменника обставина його перебування в психлікарні - його визнали неосудним і відпустили.

Початок кар’єри

У 1982 році відбулася подія, що стала поворотним пунктом у житті Коельо. У кафе Амстердама він познайомився з представником католицького чернечого ордену RAM, що досліджує слово Боже, його таїнства, перетворює Євангеліє в повсякденне життя, змінюючи її. Він став духовним наставником Пауло.

Під його впливом у 1986 році поет здійснив паломництво - подолав шлях, довжиною в 500 миль або приблизно в 800 кілометрів, в місто Іспанії Сантьяго-де-Компостела до усипальниці святого великомученика римської католицької церкви Якова і отримав прозріння. Після цього він вирішив покинути прибуткову кар’єру поета-пісняра, слідувати своїй мрії - зайнятися написанням книг, кожна з яких пізніше отримає визнання читацької аудиторії. Натхненний поїздкою по святих місцях, Коельо описав Шлях Сантьяго (третій після Риму та Єрусалиму центр християнства) і дивовижні події, що відбуваються на ньому зі звичайними людьми в романі “Щоденник Мага” або “Паломництво”. Перша публікація в 1987 році книги не мала такого успіху як “Алхімік”, але викликала багатократне збільшення числа пілігримів на цьому шляху. В 1988 році письменник видав свій самий успішний та феноменальний твір - “Алхімік”. Спочатку було продано всього 900 екземплярів книги. Повторна публікація роману на 1994 році в США зробила його першим світовим бестселером бразильського прозаїка і стала початком його всесвітнього визнання. Наступний добре прийнятий твір Коельо - “Брида”. Потім, як правило, Пауло писав один роман кожні 2 роки. У загальній складності, було продано близько 175 000 000 книг романіста в більш ніж 170 країнах. Три з них - “Паломництво”, “Валькірії” і “Алеф” - автобіографічні. Майже всі книги одного з найбільш значущих авторів на планеті ставали важливою подією і викликали емоційні обговорення в літературному співтоваристві. Проте слід сказати, що деякі критики низько оцінюють або зовсім не сприймають творчість Коельо. Влада Ірану в 2011-му заборонила видавати і продавати в країні твори бразильського романіста.

Особисте життя

Письменник завжди користувався популярністю у жінок, починаючи з молодого віку. Першою його дружиною була Віра Ріхтерон, югославка з Белграда. Вона була старша за нього на 11 років. Але шлюб був не довговічний, як і багато відносини автора в той період. У 25 років він познайомився з дівчиною на ім’я Еліана Адалжіза Ріос де Магальяес (скорочено Жиза). Вона закінчила архітектурний факультет. Незабаром вони стали жити разом і потім одружилися. Ці відносини припали на пору хіпі і легальне вживання легких наркотиків. Але й вони скоро себе вичерпали. Незабаром він взяв у дружини 19-льотну Сесіль МакДауелл, яка була донькою власника туберкульозної клініки. Але і цей шлюб звалився через три роки. На початку 80-х років він познайомився з художницею Христиною Ойтісіка. Саме вона змогла змусити письменника повірити в себе і організувала для нього подорож. Зараз Пауло разом з дружиною живе між Європою і Бразилією. За повідомленням інформагентств, в 2016 році плануються кінозйомки за романом “Алхімік”. Режисером картини виступить Лоуренс Фішберн, головну роль пастуха Сантьяго виконає Ідріс Ельба. Твори Коельо читають практично у всіх країнах світу. Багато знаменитостей називають “Алхімік” улюбленим романом. Серед шанувальників його творчості - Білл Клінтон, Вілл Сміт, Фаррелл Вільямс, Мадонна і багато інших.

Секрети успіху Пауло Коельо

Формулу успіху і удачі Пауло Коельо можна вивести, якщо уважно прочитати всі його висловлювання, які письменник коли-небудь вимовляв, відповідаючи на питання журналістів, публікував у своїх блогах і газетних шпальтах, а також в авторських статтях, надрукованих в багатьох популярних виданнях.

“Кожна людина повинна зберігати всередині себе священний вогонь безумства, а поводити себе як нормальна особа.”

“Якщо ми будемо уважні до знаків, які посилає нам доля, і будемо дотримуватися їх, то чого б ми не побажали - любові, грошей, натхнення, успіху, обов’язково зможемо досягти”.

Ці прості правила дозволили Коельо роздобути величезну армію прихильників. І кур’єри, і принцеси знають його в обличчя.

Навмання відкрийте будь-яку книгу Пауло і обов’язково натрапите на тези на кшталт “все взаємопов’язано” або “бути щасливим не гріх”. На думку письменника, кожен день, будь то зміни погоди, випадкові збіги або просто звичайні події, ми стикаємося з чудесним. Його сюжети безмежно символічні, і може бути, саме тому багато читачів бачать в книгах власне відображення. Насправді історії деяких персонажів взяті з реального життя: наприклад, у книзі “Заїр” розповідь йде про людину, від якої пішла дружина, після чого він заради самопізнання відправляється в подорож. Прототипом жіночого персонажа послужила військовий кореспондент Кристина Ламб, яка після повернення з Іраку в 2003 році брала у Коельо інтерв’ю. Можливо, завдяки саме таким знайомствам письменник щодня повторює свою молитву про те, щоб у наступні 24 години зустріти якомога більше цікавих людей.

Коельо має гнучкість розуму і дивиться на можливі майбутні негаразди зі своєю традиційною, майже надприродною незворушністю: “Проблема більшості людей у тому, що вони вважають всі дні одноманітними, або їх стримує страх, боязнь смерті. Мені смерть не страшна. Я бачив власні похорони, я бачив, як душа відокремилася від тіла і злетіла вгору. І я знаю, що ми продовжимо існувати. Життя після смерті можливе. Я впевнений в цьому”.

Близькість з читачами і відкритість людям

Коельо, зовсім не зіпсований багатством. І хоча книги принесли йому чималий статок - апартаменти в шостому районі Парижа з імпровізованим тиром для стрільби з лука, перероблена в житловий будинок мельниця у французьких Піренеях і будиночок на пляжі Копакабани, - Пауло залишився простодушно відкритим, доступним і пишається близькістю з читачами.

“Я інтернет-наркоман. Кожен день на мою електронну пошту приходить по тисячі листів, я спеціально найняв чотирьох чоловік, щоб відповідати на них. До того ж є ще мої форуми, блог. Обожнюю всім цим займатися. Я не ходжу на тусовки, вечірки або звані вечері. Ненавиджу здаватися розумником. Люди знають, що завжди можуть зі мною зв’язатися”.

Як він реагує на людей, які переконані, що він може вилікувати світ або принаймні їх власний світ? Як щодо жінки, яка прийшла до нього додому і заявила, що космічний супутник наказав їй покінчити з життям прямо перед письменником?

“Звичайно, несподівані візити трапляються. Я б сказав, що один з кожної сотні читачів реагує так екстремально. Тій жінці я порекомендував піти в Сантьяго (сюжет “Щоденника мага”), і одного разу вона подзвонила мені та сказала, що передумала себе вбивати”.

Пауло Коельо відкритий для спілкування, він радий кожній людині, з якою має можливість поговорити: “Шлях завжди змінює людину. А зустрічі, які відбуваються в дорозі, не випадкові. І розуміння сенсу цих, здавалося б, нічого не значущих зустрічей настане пізніше, як і розуміння сутності нашого шляху. Ми всі зрозуміємо потім, а поки треба йти вперед”.

08.02.2016


Переглядів: 1074

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21071)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14383)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14226)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14035)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13882)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13855)
• Бюджет і ми… [965] (13789)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13658)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13508)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (894)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"