№750 від 21.03.2016p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
ВЕСНА - ПОРА ЗЕЛЕНИХ КОКТЕЙЛІВРіч у тім, що в зелені міститься величезна кількість дуже цінних для підтримання здоров’я речовин, але люди недостатньо вживають її в їжу. Багато хто стверджує, що зелень важко засвоюється. Часто це спричинено нестачею шлункового соку та занадто слабкими щелепами, якими не вдається розжувати зелень до кремової консистенції. Збита за допомогою блендера чи міксера зелень уже досить подрібнена й добре підготовлена до перетравлювання. Якщо до неї додати фрукти, овочі, кефір, приправи, смак буде просто чудовим. Натуропати стверджують, що зелень - це основна група продуктів харчування, яка найповніше задовольняє потреби людини в поживних речовинах. У зелені виявлено велику кількість амінокислот (будівельних блоків білків), мінералів, вітамінів, антиоксидантів, клітковини та хлорофілу. Для порівняння: в 100 г шпинату міститься 30% білків, у 100 г сиру - 26, молока - 23, м’яса - 50%. З огляду на те, що під час термічної обробки 50% протеїнів руйнується, в 100 г приготованого м’яса білка буде стільки ж, скільки у 80 г шпинату. Особливу увагу слід приділити хлорофілу. По суті - це кров рослин. За складом він дуже схожий на склад еритроцитів людської крові (червоні кров’яні тільця) - відмінність лише в тому, що в крові присутня молекула заліза, а в хлорофілі - магнію, тому кров червона, а хлорофіл зелений. Не дивно, що зелень чудовим чином діє на оновлення й поліпшення складу крові. Крім того, хлорофіл - це перероблена сонячна енергія, яка є основою життя. Зелень допомагає організмові олужнюватися (більша частина людей зараз надто “закиснена”) й при цьому підвищувати кислотність шлункового соку, потрібну для повноцінного перетравлення їжі. Крім того, зелень багата клітковиною, яка очищує організм від шлаків і токсинів, а також сприяє розвитку в кишечнику корисної мікрофлори. Зелень - це джерело вітамінів і мікроелементів, дуже потрібних організмові для повноцінного функціонування внутрішніх органів і систем, профілактики серцево-судинних захворювань, раку, багатьох інших хвороб, передчасного старіння. Звісно, зелень можна й потрібно вживати в салатах. Але не в усіх у шлунку виробляється достатня кількість соляної кислоти, щоб повноцінно її переробити. Крім того, на молекулярному рівні зелень біологічно дуже стійка, оскільки містить целюлозу. Поживні речовини зберігаються в клітинах рослин, і для їх вивільнення стінки цих клітин мають бути зруйновані. Це потребує ретельного пережовування їжі. На жаль, більшість не робить цього. Тож коктейлі - ідеальний варіант: у блендері чи міксері клітинні мембрани рослин руйнуються й поживні речовини вивільняються. Яка зелень підійде для коктейлів? Уся їстівна: листя та квіти кульбаби, листя подорожника, бурячиння, лобода, листя салату, шпинат, петрушка, кріп, рукола, кінза, фенхель, мангольд, огіркова трава тощо. Лобода - дуже багата на білок, бурячиння – на залізо тощо. Вибирайте до смаку, за можливостями та потребами. У міру росту нових трав і садово-городніх культур використовуйте їх. У зелених коктейлях листя й трави дуже добре комбінувати з м’якими фруктами (банани, груші, абрикоси тощо), овочами (огірки, помідори, капуста, солодкий перець), соками, кисломолочними продуктами (кефір, йогурт). До них можна додавати мед, різні приправи (кориця, імбир, куркума), часник, цибулю, пророслі зерна та інші інгредієнти.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |