Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №752 від 05.04.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Позиція

“Справедливість” проти несправедливості

“Справедливість” проти несправедливості

Тарас КОСТАНЧУК: “Саме добровольці та бійці АТО – це оголений нерв нашого суспільства”

25 березня в конференц-залі Рівненського інституту Київського університету права НАН України активісти громадсько-політичного руху “Справедливість”, зокрема керівник проекту “Армія Гідності” Тарас КОСТАНЧУК, голова Рівненської регіональної обласної партійної організації Політичної партії “Прогрес” Анатолій СИДОРУК та голова обласного осередку Антикорупційного руху Валентина Наливайченка Олександр САЧЕВЧИЧ зустрілися із представниками громади Рівненщини, щоб обговорити програму спільних дій для виведення країни з політичної й економічної кризи. Виступи організаторів зустрічі були пронизані думкою про те, що громадсько-політичний рух “Справедливість” об’єднує саме ті громадські організації, які вже ведуть активну діяльність у своїх містах та регіонах. Але до дієвих кроків необхідно долучати всіх свідомих громадян із загостреним почуттям справедливості. Необхідно координувати свої дії для того, щоб чинити супротив злочинним діям влади.

“Захисники Вітчизни та їхні родини мають бути захищені”

- Сьогодні ми в області працюємо над створенням громадсько-політичного руху “Справедливість”, - заявив лідер рівненського “Прогресу” Анатолій СИДОРУК. - Чому політичного? Без цього громадське об’єднання не зможе суттєво впливати на будь-які процеси. Але громадський рух не є об’єднанням в якусь одну політичну силу. Ми гуртуємось навколо одних цілей, навколо єдиної нашої неньки-України. Нас об’єднав Майдан, нас об’єднали спільні проблеми, нас об’єднало те, що називають АТО, а насправді - це справжня війна. Сьогодні ті люди, які повернулися із зони бойових дій, не знають, що їм робити, шукають захисту. Але не підлягає сумніву одне - захисники Вітчизни та їхні родини мають бути захищені. Перше питання, яке ми розглянемо на цьому поважному зібранні, це “Армія Гідності” - проект, про який вам детально розповість його керівник Тарас Костанчук. Друге - боротьба з корупцією. Сьогодні де не пішов - бюрократична машина настільки закручена, що ми кожний день стикаємося з її проявами. І третє питання - це повне перезавантаження влади. Я хочу, щоб у нашій країні були зміни, щоб те “ненаситне корито” в кінці-кінців закінчилося. Щоб до влади прийшли нові люди, які дивилися смерті в очі, захищаючи нас. Люди, які знають як зупинити ворога, зупинять і той безлад, що робиться зараз в Україні.

“Іловайський котел був найстрашнішою трагедією в історії сучасної України”

Перед представниками рівненської громади виступив Тарас КОСТАНЧУК - ветеран батальйону “Донбас”, командир штурмової групи, керівник Військово-патріотичного об’єднання учасників АТО “Справедливість”. Тарас - справжній захисник України, загартований Майданом і боями в зоні АТО. Відразу після того, як почалася антитерористична операція на Донбасі, відправився на фронт. Пройшов бойовий шлях від Артемівська, де очолив оборону батальйону під час його першого бойового хрещення, через Попасну, Лисичанськ, Мар’їнку до Іловайська, де потрапив в оточення.

“Іловайський котел був найстрашнішою трагедією в історії сучасної України, - зауважив Тарас Костанчук. - З офіційних втрат України в АТО третина - більше тисячі - припадає на п’ять днів у Іловайську. Але про це влада не говорить. Ми вижили там завдяки місцевим жінкам, які нас підгодовували, приносили воду”. На щастя, мужній командир вирвався з Іловайського котла, врятувавши пораненого товариша, хоча і сам був серйозно поранений та контужений. За цей подвиг його було представлено до ордена “За мужність” першого ступеня.

“Справедливість” веде боротьбу з внутрішнім ворогом – корупцією”

Після повернення із зони бойових дій Тарас Костанчук разом із побратимами заснував громадську організацію “Військово-патріотичне об’єднання учасників АТО “Справедливість”, головною метою якої є боротьба зі свавіллям чиновників і корупцією, а також допомога колишнім учасникам АТО та всім іншим людям, які її потребують.

- Активісти громадського сектору усвідомлюють, що лише об’єднаними зусиллями треба діяти заради гідного майбутнього України, - наголошує політик з народу. - Об’єднання “Справедливість”, до якого входять ветерани АТО, сьогодні веде запеклу боротьбу із внутрішнім ворогом - корупцією. Також бійці активно підтримують своїх фронтових побратимів, що стоять на варті в зоні бойових дій.

Тарас Костанчук завжди наполягав на об’єднанні громадських організацій: “Саме добровольці та бійці АТО - це оголений нерв нашого суспільства”. Очікуваним підсумком спільної багатомісячної боротьби проти свавілля і корупції став Об’єднавчій конгрес, до якого долучилось більше 150 громадських організацій. До Тараса Костанчука особисто звернувся Валентин Наливайченко з пропозицією про створення громадсько-політичного руху, який би об’єднав патріотичні організації, волонтерів, просто свідомих громадян, що працюють задля майбутнього України. Назву громадсько-політичному руху надало ВПО учасників АТО “Справедливість”.

“Армія Гідності” повинна бути на передовій, на фронті”

Тарас Костанчук неодноразово звинувачував у непрофесійності вищих військових керівників України, адже їхні команди призвели до чисельних втрат патріотів, найкращих синів України. Тому саме він очолив проект “Армія Гідності”. В рамках цього проекту активісти вже допомагають бійцям, які знаходяться на лінії зіткнення, і працюватимуть над реформуванням української армії.

Тарас Костанчук бачить своє головне завдання в тому, аби об’єднати навколо проекту “Армія Гідності” якомога більше українців, передусім ветеранів АТО, добровольців, ветеранів Афганістану.

- Це ті люди, які вже нічого не бояться, - наголошує політик, народжений Майданом. - Вони можуть покласти своє життя заради України. Але треба всім об’єднатися в один потужний громадський рух і діяти спільно. Треба налякати владу - раз! Прийти до влади - два! Гідність - це єдине, що нам залишається. “Армія Гідності” повинна бути на передовій, на фронті. Реформу Збройних Сил ми повинні провести справжню, а не бутафорну. І провести її не протягом 5-10 років, а за наступних півроку. Для цього треба, коли настане час, іти у владу, а зараз - впливати на владу. Впливати, об’єднавшись. Тільки разом ми зможемо добитись позитивних зрушень та гідних умов життя в Україні. У нас є бачення і розуміння нинішньої ситуації, а також є ресурси - це ініціатива патріотів, свідомих громадян, для яких Україна - понад усе!

“Ми повинні знайти достойних людей та привести їх до влади”

Голова обласного осередку Антикорупційного Руху Валентина Наливайченка Олександр САЧЕВЧИЧ у своєму виступі вказав на недієздатність всіх гілок державної влади:

- Якщо президент не об’єднує націю, - зазначив головний антикорупціонер Рівненщини, - він повинен встати і сказати: “Я - людина, яка буде займатись своїм бізнесом”. Відтак має звільнити найвищу державну посаду. Якщо прем’єр-міністр допустив за рік 100 мільярдів збитків на державних підприємствах, він повинен вийти і застрелитись. Натомість його не можна відірвати від трибуни. Ще в державі є законодавчий інститут влади - парламент. Все, на що народні депутати були здатні, вони вже зробили: ухвалили закони про сексуальні меншини та одностатеві шлюби. На цьому їхня функція закінчилася.

Борючись із корупцією на місцевому рівні, ми її не поборемо, вважає Олександр Сачевчич. Її можна побороти тільки на загальноукраїнському рівні. “Не потрібно об’єднуватись навколо однієї фігури, - переконує політик. - Не важливо, з якої партії, не важливо, з якої громадської організації - ми повинні знайти достойних людей і привести їх до влади. Покласти на них відповідальність та дати їм повноваження. Це - єдиний шлях врятувати Україну. Іншого немає і не буде”.

05.04.2016Олесь ДУБОВИК


Переглядів: 1108

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 11.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21161)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17319)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14549)
• Допомога під час карантину [967] (14470)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14308)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14119)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13993)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13966)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13953)
• Живи до ста! [965] (13943)
• Бюджет і ми… [965] (13878)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13872)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13742)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13651)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13650)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13597)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13207)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13178)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (136)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (53)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (49)
• Небезпека вологих серветок (48)
• Тонкощі заварювання кави (48)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (48)
• Пиріг «Чорний ліс» (45)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (32)
• А ваш шампунь безпечний? (30)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (30)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (30)
• Часникові стрілки корисніші за часник (29)
• Особливості вживання видів води (28)
• Нецукровий діабет (27)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"