Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №752 від 05.04.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Березень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Продукти, які не можна повторно розігрівати

Продукти, які не можна повторно розігрівати

Всі ми знайомі з певними правилами, пов’язаними з приготуванням і вживанням їжі, але чи багато хто з нас знають, що є деякі продукти, які не можна нагрівати повторно? Справа в тому, що при нагріванні ці продукти не тільки змінюють свою структуру, а й можуть нашкодити здоров’ю. Ні, ми ні в якому разі не примушуємо вас викидати ці продукти, а лише радимо використовувати їх по-новому, наприклад, додавши в салат.

Шпинат. Шпинат дуже корисний для організму, так як в ньому міститься безліч корисних вітамінів і мікроелементів. Особливо люблять цей вид зелені ті, хто веде здоровий спосіб життя і ретельно стежить за харчуванням. Шпинат, тушкований в сметані - одне з популярних страв, чудово поєднуються з гарніром з рису або спагетті, але нагрівати його повторно не можна.

Рішення: для отримання максимальної користі, ми рекомендуємо вживати шпинат в натуральному вигляді, додаючи в салати і смузі, а вже приготований шпинат можна використовувати як соус або холодноу закуску.

Курка. У холодильнику багатьох можна знайти страви з курки. Це джерело білка, який легко перетравлюється, а різноманітність варіантів приготування курячого м’яса вражає уяву. Але все-таки курку не можна повторно розігрівати, так як при цьому змінюється структура білків, що, в свою чергу, може негативно позначитися на травленні.

Рішення: відварна або печена курка відмінно підійде для салату, а шматок підсмаженого філе або курячі котлети, що залишились, використовуйте в холодному вигляді для приготування сендвіча.

Гриби. Гриби - продукт досить складний для організму, адже його навіть не рекомендують дітям молодше чотирьох років. Проте, не варто забувати, що гриби є цінним джерелом рослинного білка, тому якщо ви обмежуєте споживання м’яса, обов’язково включайте їх в раціон, але без вторинної теплової обробки, в результаті якої не тільки зменшується їх користь, але і змінюється поживний склад. Такі зміни можуть викликати болі в шлунку і здуття живота.

Рішення: тушковані гриби рекомендуємо використовувати як соус до гарячої пасті або відвареної картоплі, а також просто в холодному вигляді як салат, додавши, наприклад, нарубану зелень.

Яйця. Згодні, що яйця - це продукт, який ми підігріваємо не так часто. Але все ж важливо знати, що повторний вплив високих температур не тільки змінює смак, роблячи яйця не дуже апетитними, а й істотно впливає на склад. Ряд сполук, що входять до складу яєць, стає токсичним і здатний негативно позначитися на стані здоров’я і навіть викликати отруєння.

Рішення: відварені яйця відмінно доповнять багато салати і навіть сендвічі, а ось омлет і яєчню краще не залишати і їсти відразу після приготування.

Картопля. Надзвичайно живильний і улюблений багатьма продукт, тим не менш, при повторному нагріванні втрачає найбільш значну частину своїх смакових якостей і корисних властивостей. Саме тому ми радимо вам не ризикувати і готувати картоплю виключно на один прийом їжі.

Рішення: найпростіше повторно використовувати відварену холодну картоплю, зробивши з неї салат, а ось смажена картопля і картопляні запіканки - це страва на один раз.

Буряк. Ще один овоч, який потрапив в наш сьогоднішній список, це буряк. Насправді, буряк відноситься до тих унікальних продуктів, які при первинному нагріванні не втрачають своїх корисних властивостей, так само як і помідори. Але ось підігрів значно впливає на структуру і склад буряка, що може викликати серйозні проблеми зі здоров’ям, особливо при регулярному використанні такого продукту.

Рішення: що стосується супів на базі буряка, таких як, наприклад, борщ, найправильніше буде готувати порційно, а ось з відвареним буряком існує безліч рецептів салатів. Однак, якщо ви хочете отримати максимальну користь від цього коренеплоду, додавайте буряки в сирому вигляді як в салати, так і в різні смузі.

Селера. Багато господинь люблять додавати селеру в тушковані овочі або супи. Але при повторній термічній обробці частина елементів, що входять до складу селери, змінює свою і структуру і стає канцерогенною. При постійному вживанні такої їжі існує ризик виникнення серйозних захворювань, тому важливо уважно стежити не тільки за продуктами, які ви їсте, але і за способом їх приготування.

Рішення: безліч крем-супів на основі селери дуже смачні і в холодному вигляді, так що обов’язково спробуйте.

05.04.2016


Переглядів: 1185

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1208 від 20.02.2025p.
¤ 
Як вживання кави впливає на водний баланс?

Як вживання кави впливає на водний баланс?

Кава присутня в житті багатьох людей. Рідко хто обмежу­ється 1 чашкою на день, зазвичай рахунок йде на 3 і більше порцій напою. Багато хто любить каву, але боїться її впливу на організм. Адже відомо, що кофеїн є діуретиком....

¤ 
Збив пішохідку на нерегульованому переході

Збив пішохідку на нерегульованому переході

Автопригода сталася 10 лютого близько 08:30 на вулиці Кулика і Гудачека у Рівному....

¤ 
Наркотики та майже 1000 патронів: острожанина викрили на незаконному зберіганні заборонених предметів

Наркотики та майже 1000 патронів: острожанина викрили на незаконному зберіганні заборонених предметів

45-річний острожанин і раніше був судимий за злочини у сфері незаконного обігу наркотичних засобів....

¤ 
На Рівненщині розвиватимуть мережу ЦНАПів за допомогою партнерів зі Швеції

На Рівненщині розвиватимуть мережу ЦНАПів за допомогою партнерів зі Швеції

Шведсько-українська Програма Polaris «Підтримка багаторівневого врядування в Україні» допомагатиме громадам Рівненської області створювати та розвивати центри надання адміністративних послуг....

¤ 
Молодь Рівного навчала літніх рівнян як користуватись додатком «HELSI» в телефоні

Молодь Рівного навчала літніх рівнян як користуватись додатком «HELSI» в телефоні

8 лютого команда Молодіжної ради Рівного, в рамках проєкту «Зв’язок поколінь», який всіляко підтримується очільником громади Віктором Шакирзяном, вже вкотре відвідала територіальний центр соціального обслуговування громадян. Цього разу метою візиту було проведення тренінгу для людей поважного віку з користування смартфонами....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22831)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18718)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15703)
• Допомога під час карантину [967] (15666)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15403)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15310)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15232)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15175)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15172)
• Живи до ста! [965] (15108)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15053)
• Бюджет і ми… [965] (15015)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14899)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14885)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14740)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14680)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14394)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14366)

ТОП-15 свіжого номера:

• Молодь Рівного навчала літніх рівнян як користуватись додатком «HELSI» в телефоні (648)
• Як вживання кави впливає на водний баланс? (162)
• Простий трюк для чищення столових приладів (123)
• «На Рівненщині програма ментального здоров’я впроваджується за 4-ма напрямками», – Олександр Коваль (120)
• Сила духу та міць ветеранів у Березному (103)
• Очищення лобового скла взимку (101)
• Найактивніші громади і заклади Рівненщини 2024 року (100)
• На Рівненщині розвиватимуть мережу ЦНАПів за допомогою партнерів зі Швеції (98)
• «Верес» U19 вдруге переміг Буковину (96)
• П’ятий тур турніру пам’яті Володимира Шморгуна (92)
• Як швидко заточити тупі ножиці? (91)
• Печиво-брауні (91)
• Видалення жирних плям з одягу за допомогою лимона і гірчиці (87)
• Наркотики та майже 1000 патронів: острожанина викрили на незаконному зберіганні заборонених предметів (87)
• Чистимо ванну від жовтого нальоту та іржі (87)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"