Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №763 від 16.06.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Ефективне лікування грибка ніг народними засобами

Грибок на ногах - поширене захворювання, до чверті всіх людей на Землі на нього страждає. І більшість людей не знає, що є носіями грибка, адже він заноситься і розвивається непомітно. Грибок не тільки завдає незручності, але і синтезує отруйні речовини, які накопичуються в організмі й отруюють його. Ось чому так важливо знати про способи профілактики і боротьби з цим захворюванням, щоб зберегти своє здоров'я.

Як же відбувається ураження ніг грибком і що цьому сприяє?

Найлегшим шляхом, як паразитичний грибок може проникнути в шкіру це тріщини і пошкодження між пальцями ніг. Вони виникають за надмірної вологості або навпаки сухості стоп. Також усілякі потертості від занадто вузькою взуття, недостатнього витирання ніг після купання. Крім того свою частку можуть вносити судинні та ендокринні захворювання: варикоз, діабет, плоскостопість, а також зниження імунітету чи стрес викликають розвиток грибкових інфекцій.

Передaється грибoк при тіснoму кoнтaкті з хвoрим, через предмети, якими він кoристувaвся - рушник, мoчaлку, взуття, oдяг, мaнікюрні прилaди і нaвіть гребінець oсoбливo в цьoму плaні небезпечними стaють місця зaгaльнoгo кoристувaння, тaкі як лaзні і бaсейни, aдже теплo і вoлoгa - ідеaльні умoви для рoзвитку грибкa. Пoтрaпивши в нігтьoву плaстину, мaйже цілкoм склaдaється з керaтину, гриб пoчинaє пoвільнo рoсти і рoзмнoжувaтися. Він пoступoвo зaймaє місце нігтя, рoзчиняючи йoгo, і пoчинaє дaлі пoширювaтися нa шкіру нaвкoлo. При урaженні грибкoвoю інфекцією спoчaтку між пaльцями ніг утвoрюються тріщини і лущення, a пізніше шкірa пoчинaє червoніти і нa ній з'являється свербіж.

Ось можна почитати інструкцію Ламикон з використання засобу захисту від грибків.

Ознаки грибка ніг

Як же розпізнати, що грибок атакував ваші ноги:

- нігтьова платина стає крихкою і шарується;

- потемніння нігтя;

- деформація форми нігтя;

- неприємний запах;

- біль на кінчиках пальців ніг.

Ось чому як тільки ви помітили прояви грибкової інфекції хутчіш вживайте заходів проти грибка, щоб припинити його поширення. Якщо зовсім його не лікувати, то він буде розмножуватися по всіх нігтях і далі на сусідні ділянки шкіри, в зовсім запущених випадках буває навіть поразка внутрішніх органів.

Якщо у вас залишились сумніви на рахунок грибка, то ви можете вдома провести такий тест: розведіть у теплій воді марганцівку, щоб вийшов розчин фіолетового кольору. Потримайте в ньому деякий час ноги. Уражені ділянки нігтя залишаться світлими, а не уражені - стануть коричневого кольору.

Ви можете звернутися до дерматолога (фахівця зі шкірних захворювань), який направить зробити аналіз - зішкріб, щоб визначити вид грибка, і потім призначить необхідне лікування.

Лікування грибка ніг народним засобами

Можна ефективно лікувати грибок на ногах використовуючи народні методи, особливо це лікування може бути успішно на самому початку захворювання. Раніше, коли не було таких потужних протигрибкових препаратів, що продаються в аптеці, народ обходився і справлявся з грибковою інфекцією без них.

Лікування грибка ніг ріпчастою цибулею. Найпростіший спосіб Лікування грибка ніг за допомогою ріпчастої лукалеченія - за допомогою ріпчастої цибулі. Головку ріпчастої цибулі натріть на тертці і вичавіть з нього сік і змастіть уражені грибком ділянки на ногах. Коли сік висохне, ноги не потрібно змивати, процедуру краще проводити перед сном.

Лікування грибка ніг розчином морської солі. Розчин морської солі допоможе вилікувати грибок за 10 днів. Два рази на день - вранці і ввечері обмивайте ступні ніг в ванночках з морською сіллю (1 чайна ложка на 1 склянку води). Потім ватку змочіть в соляному розчині ватку прикладіть до ураженого грибком місці і тримайте її поки не висохне. Потім вимийте ноги содовим розчином (пропорція така ж, як і для морського розчину) і насухо витріть ноги.

Лікування грибка ніг за допомогою часнику. Хороший ефект дає лікування грибка ніг сольовим настоєм часнику. Приготуйте розчин з кухонної солі (на 1 літр води береться 1 чайна ложка солі). Візьміть 1 столову ложку цього розчину і додайте в нього 1 великий зубчик потовченого часнику. Процідіть і відіжміть через марлю, додайте до отриманої суміші ще 4 столових ложки соляного розчину. Готовим розчином змащуйте 2 рази в день уражені грибком місця. Кожного разу необхідно готувати свіжий розчин для лікування.

Лікування грибка ніг глиною. Глина - ще один помічник при мікозах ніг. Порошок глини (продається в аптеці) розведіть холодною водою до консистенції густої сметани і прикладіть товстим шаром на уражені ділянки, прібінтуйте лляною тканиною. Зняти пов'язку потрібно буде до висихання глини і потім промити ноги з лимонним розчином (1 столова ложка лимонного соку на 1 склянку води). Глиняні примочки потрібно робити не менше 2 разів на день, а краще 3 рази, готуючи кожен раз нову порцію глини.

Лікування грибка ніг соком чистотілу. Влітку, якщо у вас на дачі Лікування грибка ніг народними засобами. Лікування грибка ніг чістотелом.растет чистотіл, то ви можете використовувати сік цієї рослини, оскільки воно має сильну протигрибкову дію. Потрібно зірвати рослину, на ньому відразу ж проступить оранжевого кольору сік, і змащувати їм уражені ділянки. Тільки майте на увазі, що процедура не дуже приємна, буде відчуватися свербіж, але по мірі всмоктування соку він буде проходити. Через пару хвилин змастити соком ще раз ділянку і так проробити 3-4 рази. Повторювати процедуру потрібно двічі на день протягом місяця.

Лікування грибка ніг компресами з чистотілу. Якщо у вас є суха трава чистотілу, то подрібніть її в порошок і змішайте з маслом чайного дерева, щоб вийшла густа емульсія. Наносите у вигляді компресів на уражені ділянки ніг щодня. Робіть до тих пір, поки не зійде старий вражений грибком ніготь, а на його місці не виростить новий.

Лікування грибка ніг прополісом. Спиртова настоянка прополісу - ефективне і доступне засіб проти грибка, її завжди можна купити в аптеці. Володіючи протівозудним, протизапальну, бактерицидну, регенеруючу та анестезуючу дію прополіс згубний для грибка. Змочіть ватяний тампон 20% настоянкою прополісу і прикладіть до ураженого місця, загорніть ноги в поліетилен і закріпіть все бинтом, процедуру краще робити на ніч. Приблизно за місяць лікування уражений грибком ніготь зійде і на його місці відросте новий.

Лікування грибка ніг яблучним оцтом. Яблучний оцет - ще Лікування грибка ніг за допомогою яблучного уксусаодно ефективний засіб проти грибка ніг, змащуйте їм по кілька разів на день уражені місця і грибок відступить. Ви можете проробляти це, наприклад, сидячи перед телевізором дивлячись улюблену передачу. Ватний тампон змочений яблучним оцтом прикладайте на проблемні ділянки ніг і потім, коли він висохне, міняйте на новий. Згодом грибок на ногах зійде.

Лікування грибка ніг бальзамом з трав. Ви можете приготувати собі лікувальний протигрибковий бальзам з трав: в емальований посуд налийте 0,5 л соняшникової олії, і додайте по 1 столовій ложці подрібнених сухих трав: м'яти перцевої, живокосту і золотого кореня (родіоли рожевої). Поставте на маленький вогонь і нагрійте, але не більше ніж на 65 градусів. Вимкніть плиту і дайте настоятися протягом 12 годин, процідіть. Додайте в бальзам масляні розчини вітамінів А, Е і D по 1 столовій ложці, все перемішайте і змащуйте бальзамом уражені місця не менше 2 разів на день. Зберігати бальзам потрібно в холодильнику, термін зберігання - не більше півроку.

Лікування грибка ніг березовим дьогтем. Березовий дьоготь, який продається в аптеці ще один з сильних ворогів грибка стоп ніг. Змащуйте кожен раз після душу уражені місця на пальцях ніг і нігтьових пластинах і не змивайте його після цього. Через кілька таких процедур ви й не помітите, як грибок у вас безслідно зникне. Особисто мені дуже допоміг цей спосіб впоратися з грибком ніг, який я один раз підчепила, відвідуючи басейн.

Якщо у кого небудь з членів вашої сім'ї з'явився грибок, то необхідно вжити заходів обережності, щоб не відбулося зараження. Інструкція Ламикон

Поки хворий не вилікує грибок, йому не слід ходити по будинку босоніж, а також сідати з ногами на диван або крісла.

Перед прийняттям ванни її слід добре вимити будь-яким рідким засобом з хлором, який вбиває грибок.

Ножиці, пилочки для нігтів і інші предмети для педикюру та манікюру необхідно протирати спиртом.

Якщо грибок виявився у одного з подружжя, то спати йому потрібно лягати в чистих пропрасовану бавовняних шкарпетках, а постільну білизну міняти щотижня.

Обов'язково потрібно обробити взуття протерши її всередині яблучним оцтом, 40% оцтовою кислотою або розчином формаліну.

Профілактика грибка ніг

Ніколи не одягайте чуже взуття, а перебуваючи в гостях - запропоновані вам тапочки. Краще візьміть змінне взуття з собою або пройдіть в кімнату в шкарпетках.

У холодну пору року завжди перевзувайтеся в змінне взуття, не допускайте перегріву ніг, адже саме коли ноги потіють, гриби починають свою атаку.

Не забувайте взяти з собою гумові тапочки, відвідуючи солярій, басейн, сауну, лазню або лікувальні ванни в санаторії. У лазні обдайте окропом лавку і тазик, на полицю постеліть простирадло або рушник, тільки на них можна лежати і сидіти.

Не ходіть босоніж в готелях, спортивних роздягальнях, купе поїзда і інших громадських місцях, а також по пляжу без сланців. Останнє не зайва обережність, у вологому гарячому піску розсадник грибкових інфекцій, в ньому ховається безліч заражених грибком лусочок і уламків нігтів.

Замініть килимки у ванній і душовою з матер'яних і губчастих на гумові. В їх складках затримується волога, застряють лусочки шкіри і уламки нігтів, а гумовий килимок завжди легко можна обдати гарячою водою.

Після прийняття душу або ванни як слід до суха витирайте ноги і особливо ретельно між пальцями ніг, щоб там не залишалося жодної вологи, а разом з нею і шансів оселитися грибку.

Кожен день міняйте шкарпетки, панчохи або колготки. Нікому не давайте навіть тимчасово користуватися пилками, манікюрними приладами, губками, мочалками.

Не носіть більше двох днів підряд одну і ту ж пару взуття. Дайте їй як слід просохнути протягом доби.

Купуючи взуття ніколи не міряйте її на босу ногу.

Слідкуйте за станом своїх ніг, правильно доглядайте за ногами - вчасно робіть заходи при їх пітливості, сухості, появі мозолів, не допускайте появи на ногах тріщин.

Якщо все-таки у вас є підозра на те, що ви могли підхопити грибок, відвідуючи басейн або пляж, то прийшовши додому обробіть ноги, протерши їх ватним тампоном, змоченим в 6% розчині столового оцту або помийте ноги Дегтярним милом.

Дотримуйтесь ці запобіжні заходи, пам'ятайте, що захворювання завжди легше попередити, ніж потім його лікувати.

16.06.2016


Переглядів: 1648

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21073)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14469)
• Допомога під час карантину [967] (14386)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13911)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13863)
• Живи до ста! [965] (13857)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13567)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13511)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (947)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (82)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (74)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"