Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №765 від 30.06.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Коротко

Міський голова зустрівся із мешканцями багатоповерхівки

23 червня міський голова Рівного Володимир Хомко провів уже традиційну зустріч з мешканцями багатоповерхового будинку по вул. Буковинська, 6.

Темою розмови було те, як людям жити та управляти своїм будинком після 1 липня 2016 року, коли відповідно до Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

Нагадаємо, Закон діє на всій території України, відтак людям доведеться визначитись чи їм створювати ОСББ, чи обрати управлінську компанію чи нічого не робити і чекати, щоб міська влада на основі конкурсу призначила ту чи іншу управлінську організацію.

Серед іншого людей цікавили питання, пов’язані з боржниками, адже якщо в будинку їх чимало, то реалізувати будь-який проект буде надзвичайно складно. На завершення, мешканці попросили міського голови зробити реконструкцію частини заїзду у двір та вирішити питання із пішохідним переходом.

- Уже найближчим часом ми вирішимо питання «зебри» та наведемо лад із тротуарами на в’їзді у двір цього будинку. Люди будуть задоволені. А взагалі ставимо собі за мету заасфальтувати у Рівному всі двори. Кошти на це в бюджеті, на щастя, є. Скоро тут створять ОСББ, так що будемо працювати разом ще більше, - наголосив Володимир Хомко.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення виконавчого комітету Рівненської міської ради

Німецький проект – в музичних школах Рівного

Аби налагодити більш тісні стосунки та дізнатися яким чином можна допомогти мешканцям області, на Рівненщину завітала делегація у складі представниці Міністерства освіти Німеччини Мехтхільд Вальсдорф та голови товариства «Волинські німці» Вальтера Манца.

Під час зустрічі з представниками обласної влади та ГО «Німецький дім», гості з Європи висловили намір допомагати українцям. Адже іноземне товариство має багато контактів як з політичними, так і з громадськими колами.

«Ми добре знаємо ситуацію в Україні, і вважаємо своїм завданням опікуватися українцями. Ми маємо плани і хочемо розвивати наші зв’язки – людські, культурні, історичні», - зазначив Вальтер Манц.

Як розповіла Мехтхільд Вальсдорф, у дитячих музичних школах Рівного вони планують запровадити проект, у рамках якого кожна дитина із малозабезпеченої сім’ї отримає музичний інструмент. «В Німеччині існує проект «Кожній дитині по інструменту», який фінансує Міністерство освіти, і він дає дуже гарні результати. Ми хочемо поділитися з вами таким напрацюванням і допомогти втілити його у життя», - додала представниця Міністерства.

Присутня на зустрічі в.о. директора Рівненського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів влади Алла Черній висловила сподівання, що німецькі колеги ділитимуться досвідом співпраці громадських організацій та влади у їхній країні. Також корисним буде напрацювання іноземців у навчанні державних службовців.

У рамках перебування на Рівненщині, німецькі візитери запланували також відвідати село Мочулки Рівненського району, де свого часу проживало багато німців. А також вони хочуть запросити погостювати до Німеччини декількох студентів з Рівненського економіко-технологічного коледжу.

Прес-служба Рівненської ОДА

Рівне отримає 5,5 мільйонів євро на реалізацію енергозберігаючих заходів

Виконавчий комітет Рівненської міської ради отримав дозвіл на участь у спільному з Європейським інвестиційним банком проекті «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України», загальна вартість якого становить 400 млн. євро. Ініціативу було підтримано депутатським корпусом міської ради під час чергового сесійного засідання, яке відбулось 16 червня 2016 року.

Відповідно до прийнятого рішення, Управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій уповноважененаправляти необхідні документи для участі у проекті «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України».

В рамках вищезазначеного проекту в м. Рівне планується реалізація субпроекту «Впровадження енергозбереження в закладах та установах, що належать до комунальної власності м. Рівне», вартістю близько 5,5 млн.євро.

Субпроект передбачає впровадження енергозберігаючих заходів в загальноосвітніх школах, спортивних, музичних школах, медичних установах, дошкільних закладах м. Рівне, з середнім терміном окупності 4-12 років. Енергозберігаючі заходи можуть бути впроваджені в 30-40 комунальних закладах.

Успішна реалізація субпроекту сприятиме зменшенню видатків з міського бюджету на оплату енергоносіїв бюджетних установ, зниженню споживання природного газу та електричної енергії, збереженню комунального майна, а також створенню комфортних умов для перебування мешканців міста в закладах. Особливо це набуває актуальності в час, коли ціни на енергоносії постійно зростають.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення виконавчого комітету Рівненської міської ради

На Рівненщині виплатили червневі пенсії

Червневі пенсії вже перерахували усім пенсіонерам Рівненщини.

На це спрямували понад 472 мільйони гривень. Середній розмір пенсії станом на 1 червня 2016 року склав 1533 гривні.

Пенсії виплачуються у терміни, визначені чинним законодавством, повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Рівненській області.

У порівнянні з минулим роком, розмір пенсійних виплат у середньому зріс на 151 гривню.

Прес-служба Рівненської ОДА

Діти учасників АТО поїхали на відпочинок до Польщі

37 дітей з Дубровиччини поїхали на відпочинок до сусідньої держави. Майже два тижні вони гостюватимуть у місті Сьвідвін, що в Польщі.

Оздоровлюватися поїхали діти учасників АТО, сироти, позбавлені батьківського піклування, а також переможці олімпіад, конкурсів та фестивалів.

Для дітей підготували насичену культурну та оздоровчу програму – історичні подорожі, відвідини пам’яток архітектури, екскурсії морем, спортивні змагання тощо.

Маленькі дубровиччани вже другий рік поспіль оздоровлюються у Польщі. Відпочинок за кордоном став можливим завдяки партнерському договору про співпрацю між Сьвідвінським повітом Республіки Польща і Дубровицькою РДА.

Прес-служба Рівнеської ОДА

Вже у цьому році в Рівному запрацюють 64 камери відеоспостереження

Вже цьогоріч на вулицях Рівного запрацюють 64 камери відеоспостереження, на придбання та встановлення яких міська влада планує виділити понад 2 млн. гривень. Відеокамери встановлять в місцях найбільшого скупчення людей та на усіх в’їздах та виїздах з міста.

Міський голова Рівного Володимир Хомко запевняє, поліцейські місцевого відділу поліції за допомогою нових технічних засобів контролюватимуть дотримання в місті громадського порядку й одразу ж фіксуватимуть правопорушення.

- Бюджет в цьому році нам дозволяє більше ніж ми могли дозволити собі раніше. Тому ми прийшли до висновку з огляду на криміногенну ситуацію в країні в цілому, що треба робити відео спостереження. По-іншому, ситуація може вийти з-під контролю. Поставили завдання перед поліцією, щоб вони могли технічно визначити, що їм потрібно, щоб взяти під контроль ситуацію у місті Рівному по транспорту і по самих рівнянах, - каже Володимир Хомко.

Зображення з камер автоматично записуватиметься й зберігатиметься на носіях електронної інформації, розповідає керівник поліції Рівного Василь Зелінський. Одночасно спостерігати за ситуацією на вулицях міста можна буде також із приміщення міської ради.

- Вся практика світова йде на попередження саме за допомогою не тільки людського ресурсу, а й саме технічного, який дуже суттєво сприяє. Це додаткове око тих проблем, яких втомлене людське око не побачить, - повідомляє керівник поліції Рівного Василь Зелінський.

Нове обладнання з високою якістю відеосигналу дозволяє ідентифікувати особу правопорушника, чи транспортний засіб, який скоїв ДТП. Камери планують під’єднати до моніторів у черговій частині поліцейського відділу, де розмістять й серверне обладнання.

Таким обладнанням місцева влада планує зменшити рівень правопорушень у місті та забезпечити безпеку громадянам Рівного. За досвідом закордону подібні програми справді допомагали місцевим правоохоронним органам. На засіданні сесії міської ради 18 липня буде підняте питання на реалізацію даного проекту.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення виконавчого комітету Рівненської міської ради

В середмісті Рівного розквітнуть тисячі чорнобривців

В центральній частині міста комунальне підприємство «Трест зеленого господарства» Рівненської міської ради, сьогодні висаджував квіти та займався озеленення пішохідних зон. Працівники цього комунального закладу поставили цього літа перед собою амбітну мету, аби кожен куточок міста був уквітчаний особливим чином.

Так цьогоріч висадка зелених насаджень відбуватиметься кількома хвилями. На черзі чорнобривці, впродовж тільки цього дня, 23 червня, працівники підприємства «Трест зеленого господарства» висадили близько 3000 цих квітів.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення виконавчого комітету Рівненської міської ради

30.06.2016


Переглядів: 893

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 24.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21225)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17360)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14586)
• Допомога під час карантину [967] (14506)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14340)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14159)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14031)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14004)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13997)
• Живи до ста! [965] (13976)
• Бюджет і ми… [965] (13916)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13911)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13782)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13685)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13683)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13630)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13247)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13215)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (425)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (58)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (58)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (57)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (57)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (55)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (55)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (55)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (50)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (47)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (47)
• П’яний водій збив пішохода (47)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (47)
• Постачали наркотики до колонії (45)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (44)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"