Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №771 від 11.08.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Люди справи

Будівельниками не народжуються

Будівельниками не народжуються

Михайло ЛИННИК: «Якщо робота людині не приносить задоволення, вона не буде її виконувати на відмінно»

Нині найбільш перспективні бізнес-ідеї для малого бізнесу в Україні лежать у трьох площинах - сільське господарство, послуги та будівництво. Чому саме будівельний сектор? Відповідь досить проста: 80 відсотків всієї нерухомості в країні - будівлі радянського періоду. Це, зауважимо, дещо м’яка характеристика ситуації. Відкладений попит вилився в будівельний бум 2005-2008 років, але фінансова криза внесла свої корективи. Щоправда, попит нікуди не зник, а був відкладений до кращих часів. Їх подих наприкінці 2012 року, напевне, відчув майбутній директор рівненського ТзОВ «Рікінвестбуд» Михайло ЛИННИК (на фото). У двадцять сім років молодий історик і економіст, який здобув дві вищі освіти в Рівненському інституті слов’янознавства Київського славістичного університету, вирішив започаткувати власний будівельний бізнес.

Напередодні Дня будівельника кореспондент «Рівне-­Ракурсу» мав розмову з ­Михайлом Миколайовичем, після якої вже не вперше переконався в тому, що будівельниками не народжуються, а стають, якщо сильно цього захотіти. Про це свідчить доля мого співрозмовника.

«Провели багато поточних і капітальних ремонтів об’єктів соціальної інфраструктури»

- Я постійно шукав себе і підчас навчання, і після закінчення інституту, - згадує Михайло Линник. - Працював на різних посадах у будівельній сфері, логістиці та торгівлі. Для мене було важливо знайти те, що мені до душі. Якщо робота людині не приносить задоволення, вона не буде її виконувати на відмінно. Перші роки в будівельному бізнесі, практично до Революції Гідності, працювати нам було дуже складно: «Рікінвестбуд» програвав усі тендери, в яких брав участь. Можливо, через брак досвіду або невміння правильно підготувати тендерну документацію, що має суттєве значення в будь-якому бізнесі. Але з часом набули досвіду та навчилися вигравати тендери. І все це завдяки тому, що вдалося сформувати надійну команду з компетентних будівельників. У її складі - двоє фахівців, які десятки років віддали будівельній справі. Я високо ціную їхній професійний рівень, вони завжди підкажуть, як треба правильно зробити.

- Які об’єкти будуєте нині?

- Торік виграли тендер на реконструкцію терапевтичного корпусу КЗ «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни», що в селищі Клевань Рівненського району. Обсяг робіт - понад 11 мільйонів гривень. За ці кошти належало здійснити заміну вікон, реконструкцію даху, утеплення фасадів та перекриття п’ятого поверху. А в червні цього року департамент з питань будівництва та архітектури облдержадміністрації провів додатково переговорну процедуру закупівлі, аргументувавши, що наше підприємство потребує більше коштів, аби завершити роботи на цьому об’єкті, серед яких - ремонт підлоги, встановлення додаткового освітлення та сантехніки. Тож «Рікінвестбуду» додатково виділили на це з обласного бюджету близько 5,8 мільйона гривень. Об’єкт маємо здати до кінця цього року. На черзі - нове будівництво дитячого садка в селі Борщівка Костопільського району.

- Реконструкцію яких ще об’єктів здійснив «Рікінвестбуд» за минулі роки на Рівненщині?

- Ми провели багато поточних і капітальних ремонтів об’єктів соціальної інфраструктури. Серед них варто відзначити КЗ «Рівненський обласний навчально-реабілітаційний центр» на Олександра Олеся, 16, де «­Рікінвестбуд» якісно й оперативно виконав роботи з капітального ремонту приміщень, заміни каналізаційних мереж та благоустрою.

«Попри всі негаразди в економіці країни, будівництво зростає помітними темпами»

- Майже чотири роки тому Ви стартували в бізнес без великих фінансових вливань, розраховуючи на власні сили. Чи вдалося підприємству за цей час створити власну технічну базу і накопичити певні обігові кошти?

- Якби кожного року в нас було більше, ніж один-два об’єкти, то можна було би витрачати значний ресурс на придбання будівельної техніки та автотранспорту. Але при тому завантаженні замовленнями, яке в нас є, нам вигідніше орендувати техніку й об’єднувати свої зусилля з надійними підрядниками, передусім, для виконання проектних, земляних та електротехнічних робіт. Це, звичайно, не означає, що ми не працюємо над зміцненням матеріальної бази підприємства. Вже придбали багато електротехнічного обладнання та інструментів. Також, фінансовий ресурс підприємства дає нам можливість приступати до підготовчих робіт на об’єкті ще до надходження авансових коштів на наш рахунок.

- Як Ви оцінюєте рівень будівництва в нашій області та її інвестиційну привабливість?

- На Рівненщині будівництво, попри всі негаразди в економіці країни, зростає помітними темпами, особливо житлове, яке збільшилося, напевне, на 200 відсотків. Це свідчить про те, що багато інвесторів зацікавлені у пожвавленні роботи будівельної галузі в нашому регіоні, оскільки в нас є багато людей, які готові вкласти свої кошти в нерухомість. Коли це зацікавлення стає обопільним, будується місто, розвивається інфраструктура, збільшується кількість населення і, відповідно, зростає рейтинг міста в загальноукраїнському вимірі. На мою думку, треба ще більше залучати інвесторів в нашу область, в місто Рівне та ще міцніше любити його.

«Система електронних закупівель Prozorro унеможливить корупційні схеми»

- З серпня цього року всі державні закупівлі здійснюватимуться через електронну систему Prozorro. На Вашу думку, вона полегшить життя будівельникам?

- Система електронних закупівель Prozorro дозволить, перш за все, спростити процес торгів для установ соціального захисту, культури, охорони здоров’я й освіти та унеможливить корупційні схеми при закупівлі товарів і послуг, зокрема будівельних. Завдяки її повсюдному застосуванню не стане фірм-годівниць для чиновників, а буде розвиватися малий і середній будівельний бізнес, який має власну матеріальну базу, певні кошти для будівництва та підтримку інвесторів. Система Prozorro дозволить вийти на ринок новим невеликим будівельним підприємствам Рівненщини.

- Михайле Миколайовичу, Вашим потенційним нареченим корисно буде дізнатись трошки про Вашу родину і Ваші за­хоплення.

- Мої батьки проживають на Волині. Батько - пожежник, мати - фармацевт. Захоплююсь спортивним рибальством, в тому числі й зимовим. На змаганнях зі спортивного рибальства, які проводились на озері Басів Кут та річці Горинь, виграв дві бронзові медалі.

- Ваші побажання працівникам будівельної галузі напередодні професійного свята.

- Бути будівельником - це велика відповідальність перед суспільством та державою. Хочеться побажати Вам, шановні колеги, здоров’я і наснаги, достатку в родинах, нових трудових здобутків, потужних інвесторів та впевненості у власних силах. Вірю, що всі ми спрямуємо свій професіоналізм і патріотизм у всенародне русло розбудови нашої країни. З професійним святом, дорогі будівельники!

11.08.2016Спілкувався Олесь ДУБОВИК


Переглядів: 1100

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21068)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17210)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14466)
• Допомога під час карантину [967] (14380)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13878)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13851)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13656)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13504)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13116)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13098)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (794)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (87)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (80)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (79)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (79)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (74)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (67)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"