Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №782 від 27.10.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Червень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Липень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Рецепти квашених помідорів на всі смаки

Рецепти квашених помідорів на всі смаки

Солені з гірчицею

Рецепт 1. У трилітрову банку скласти помідори, пересипаючи їх подрібненими морквою, петрушкою, хроном та часником, всипати дві повні столові ложки солі, залити водою, зверху покласти 1 столову ложку гірчиці.

Рецепт 2. Недозрілі тверді помідори помити, викласти в емальовану каструлю, чергуючи з листям смородини. Дно також вистелити листям. Залити розсолом: на відро води — склянка солі, пачка гірчиці, дві склянки цукру, 12 лаврових листків, чайна ложка суміші розтертого гіркого і духмяного перцю. Спеції, сіль і цукор вкинути у воду і прокип’ятити. Остудити, додати суху гірчицю, розмішати і дати відстоятися. Коли розсіл стане прозорим, залити ним помідори. Зверху покласти чисту тканину і тягарець. Винести в прохолодне місце. Зелені гострі 3 кг зелених помідорів, 3 склянки січеної зелені селери, 4—5 головок часнику, 3 ст. л. солі. 3 л води, половина гострої червоної перчини. Приготування: Помідори на 5 хв залити окропом, відцідити, а тоді протягом 25 хв витримати в холодній воді. Підготовлені помідори розрізати навпіл і викласти у скляну або керамічну ємність (годиться також емальований посуд). Кожен шар помідорів перекладати січеною зеленню, дрібно порізаним часником і перцем. Воду закип’ятити з сіллю, остудити і відваром залити помідори. Покласти зверху невеликий гніт і залишити в прохолодному місці.

У власному соку

Для консервації взяти дрібноплідні тугі помідори сливоподібної форми без пошкоджень. Помити, видалити плодоніжки, зняти шкірку (для цього ошпарити окропом, а потім сполоснути холодною водою), викласти в банки і залити гарячим томатним соком. Для його приготування спілі помідори змолоти на млинку для м’яса. Отриману масу нагріти до кипіння і перетерти через друшляк, щоб видалити шкірки. Отриманий сік злити в емальований посуд і кип’ятити 15 хв. Залити ним помідори. Банки стерилізувати: півлітрові — 8 хв, літрові — 10 хв.

Без оцту

У цьому рецепті використовується власна кислота помідорів, тому застосування оцту зайве. Помідори бажано брати сливоподібні, сіль, цукор, цибуля, перець горошком, лавровий лист і вода. Помідори помити, розрізати на половинки. На дно літрової банки покласти цибулю, порізану кружальцями, лаврове листя, перець горошком. Наповнити її помідорами. Зварити маринад: на літр води — столова ложка солі і три ложки цукру. Залити ним банки і 7—10 хв пастеризувати. Закрити металевими кришками.

Аджика свіжа

Цей рецепт мені подарувала одна татарка. Отож беремо 4 кг помідорів, перемелюємо на млинку з насадкою, яка відділяє шкірку, додаємо 200 г тертого хрону, 400 г подрібненого на кашку часнику і сіль за смаком. Зберігаємо в холодильнику, можна навіть кілька місяців. Смачного!

Баклажани фаршировані квашені

На 10 кг баклажанів потрібно: 2 кг моркви, 500 г кореня петрушки, 500 г цибулі, 30—35 зубчиків часнику, 100 г зелені петрушки, 200—300 г солі (загальна кількість), 250 г селери (стебла і листя для обв’язування), олії соняшникової — для обсмажування 500 мл і для заливання 50 мл. Відібрані баклажани замочити протягом 10—15 хв, помити в холодній солоній воді, видалити плодоніжки і зробити надріз по довжині, відступивши від кінців плодів на 2—3 см. Обчищені баклажани помістити в посуд з підсоленою водою (30 г солі на 1 л води) і проварити до напівготовності 30—40 хв (перевіряти так: тупим кінцем сірника легко натиснути, можна проколоти плоди). Баклажани вийняти, дати стекти воді і викласти теплими в 2—3 ряди на дерев’яну дошку або стіл. Зверху на баклажани покласти дерев’яну стільничку, далі гніт і залишити на 4—6 годин для видалення рідини. Зелень (стебла) селери помити, залити окропом і залишити на 15—20 хв, після чого вийняти й дати охолонути.Фарш: цибулю нарізати пластинками і обсмажити в олії до золотистого кольору. Моркву, корінь та зелень селери шматочками довжиною до 1 см протушкувати в олії до напівготовності, змішати з обсмаженою цибулею та подрібненим часником, посолити. Цим фаршем начинити баклажани, перев’язати стеблом селери або ниткою, щільно укласти в банки і залити 3% розчином солі, накрити банки марлею. На 3—4-й день після початку бродіння баклажани залити перевареною і охолодженою олією шаром 1—2 см, накрити поліетиленовими кришками. У прохолодному місці квашені баклажани зберігаються 5—6 місяців.

27.10.2016


Переглядів: 2714

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1225 від 01.07.2025p.
¤ 
Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…»

Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…»

Початок літа вже традиційно є «дитячим». Це не дивно, оскільки закінчується навчальний рік у школах і починаються літні канікули.

Найкращого часу для дитячих розваг важко знайти. На жаль, саме дитячих літніх заходів в нас проводиться, на думку автора, замало, і це погано. Діти найбільше потребують позитивних емоцій, особливо в такий важкий час. Але є люди, які постійно працюють для того, аби малечі та підліткам влаштовувати святковий настрій. І роблять вони це дуже вдало....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23332)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19271)
• Допомога під час карантину [967] (16402)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (16168)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15900)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15789)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15746)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15713)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15706)
• Живи до ста! [965] (15596)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15546)
• Бюджет і ми… [965] (15474)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15411)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15373)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (15197)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (15152)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14986)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14852)

ТОП-15 свіжого номера:

• «Це відзнака всього народу України», – Кличко у Франкфурті отримав престижну премію за права людини (1185)
• ChampionCasino — Ліцензована Платформа для Українських Гравців (1145)
• Група «Гюрза» отримала чергову автівку для бойових завдань від волонтерів «Української команди» (1099)
• Віталій Кличко передав допомогу від столичної громади двом військовим підрозділам – понад 2300 дронів та системи РЕБ (938)
• Вартість манікюру: що входить у послугу та як не переплатити (316)
• Як знайти якісні курси англійської мови: універсальні поради для вибору (297)
• Ексклюзивний Верифікаційний Бонус ChampionCasino - Дізнаємося Деталі (273)
• Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…» (232)
• Векторна чистка зубів щадний спосіб догляду за яснами (141)
• УДАР запропонував законопроєкт, який захищає демократію на рівні місцевого самоврядування (132)
• Ремонт квартир під ключ: переваги та особливості (128)
• Бізнес англійська чому це ключ до міжнародної кар'єри (127)
• У Рівному консультуватимуть фахівці Інституту серця МОЗ України (113)
• Віталій Кличко передав на фронт ще 2400 дронів та 5 вантажівок (102)
• Ліцензована платформа ChampionClub — Надійний Оператор Ігрових Розваг (37)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"