№788 від 08.12.2016p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Прості поради, як зберегти врожай яблук аж до весниЩоби взимку не купувати магазинних фруктів: заощадити й насолоджуватися добірними плодами, необхідно розібратися з тим, як зберегти яблука на зиму. Пропонуємо вам кілька порад, які допоможуть зберегти врожай яблук аж до наступної весни! Ну, до Нового року - точно. Найкращі сорти для зберігання - це зимові або пізні осінні. Варто спробувати зберегти кілька різних сортів, оскільки в кожного різний ступінь лежкості. Не захоплюйтеся надмірно дуже пізніми сортами - так, зберігаються вони довше, можуть долежати і до наступного врожаю, але занадто вже тверді. Пізні осінні сорти до зими стануть трохи пухкими, втратять пружність і хрусткість. Тому їсти їх потрібно швидше. 1. Збираємо уважно Для зберігання годяться не всі яблука, а тільки акуратно зібрані (можна навіть з-під дерева), без ознак псування, гнилі, червивості, побитості. Навіть подряпане випадкове яблуко може загнити, попсувавши життя і прилеглих сусідів. 2. Яблука не потрібно обтирати Неблискучий бочок яблука - це його захисна плівка, природний віск, що охороняє від псування. Тому обтирати його, а тим більше мити - у жодному разі не можна! 3. Ящики Кращий спосіб зберігання - в «дірявих» ящиках, можна пластикових, у яких зберігаються фрукти в магазинах. Намагайтеся не валити всі яблука в купу. Найкраще, щоб у ящиках було два шари, максимум три. Стежте, щоб ніжки-гілочки не прокололи бік сусіда. Оптимальний варіант, щоб плодоніжки дивилися нагору або злегка вбік. 4. Обгортання Найкраще обгорнути кожне яблуко тонким папером - так ви охороните їх від випадкових ударів і папір забере зайву вологу. 5. Витримуйте температуру Найскладніше - знайти місце зберігання. Оптимальна температура зберігання для всіх сортів яблук +3, +5 градусів, не вище. Тоді фрукти довше збережуть соковитість. Сухе місце теж не підходить - потрібна середня вологість (у занадто вологому приміщенні яблука теж довго не пролежать - згниють). 6. Не змішуйте з овочами Яблука не дуже люблять сусідства, тому ставити їх в одному льосі з картоплею та морквою не варто. По-перше, виділюваний ними особливий газ змушує все навколишнє швидше поспівати, тобто ваша картопля-морква може почати стрімко дозрівати, начебто навесні. Тобто вони стануть в’ялими. А яблука можуть просочитися неприємним запахом від овочів. 7. Частіше перебирайте Як би ретельно ви не відбирали яблука для зберігання, можна не помітити мікроскопічну тріщинку. А це значить, що фрукт однаково загниє. Тому не забувайте оглядати свої припаси хоча б раз на місяць, безжалісно викидаючи попсовані. До речі Кращий спосіб зберегти користь яблук - зробити з них сік. Швидко, просто і смак зберігається відмінний, не те, що у соків з пакетів. А запах!... Відібрати яблука без гнилі, ретельно вимити, побиті місця обрізати. Віджати сік у звичайній соковижималці, поставити на плиту. У цей час простерилізувати банки (можна в мікрохвильовці, посудомийці - як звичніше). Сік довести до кипіння, але не кип’ятити! І гарячим відразу розлити в гарячі банки. Закупорити. Такий сік зберігається по два-три роки, але зазвичай випивається в зимові місяці без залишку.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |