№792 від 12.01.2017p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
11 продуктів, що почистять печінку після святПісля довготривалих новорічних застіль, свят та алкогольних посиденьок, ми часто намагаємося «поправити» здоров’я та почистити печінку. Пропонуємо звернути увагу на ці 11 речовин, які, може, і не вилікують від похмілля, проте допоможуть зберегти печінку здоровою. Молочний чортополох Це рослина, яку можна додавати до чаю чи вживати у суміші із іншими рослинами. Це одна із найбільш поширених рослин, яка використовується при очистці і підтримці роботи печінки, особливо при вживанні алкоголю. Її також використовують для очистки організму від промислових токсинів тим, хто ними дихає. Лимон Випити лимонного соку чи додати його скибочку до чаю чи води - гарна справа. Він сприяє виробленню жовчі, яка виштовхує з неї токсини. Він аткож запобігає накопиченню жовчних каменів. Сприяє травленню, відновлює функції печінки і рухові шлункового соку. Ягоди Полуниці, ожина, малина, ягоди асаї - багаті на антиоксиданти та допомагають очистити печінку. Дослідження свідчать, що антиоксиданти краще вживати із продуктів, а не у якості добавок. Часник Часник допомагає печінці очищуватися від токсинів. Він містить сполуки сірки, які працюють та активізують печінкові ферменти. Він також має аліцин та селен, які захищають печінку від токсикологічних пошкоджень. Грейпфрут Грейпфрут спонукає печінку спалювати жир, замість зберігати його. Він багатий на вітамін С та антиоксиданти. Він також має флавоїдні з’єднання, так званий нарингенін, який викликає спалювання жиру. Авокадо Авокадо містить глутатіонні сполуки, які перешкоджають токсичному перевантаженню печінки. Воно є також здоровим джерелом жиру та допоможе впоратися зі шкідливими подуктами після вечірки. Замість жирного гамбургеру, краще з’їсти нарізане авокадо та миску салату. Волоський горіх Волоські горіхи мають високий рівень l-аргініну глутатіону і омега-3 жирні кислоти, що очищують печінку від аміаку. Куркума Куркума - спеція, що часто міститься у жовтому каррі. Вона не лише має відмінні протизапальні властивості, а й підвищує здатність печінки виробляти жовч. Це, в свою чергу, прискрює процес очищення у печінці і допомагає відновити її клітини. Брюссельська капуста Брюссельська капуста, разом із брокколі має високу кількість глюкозинолатів, які містять сполуки сірки, що захищають печінку від пошкоджень. Вона допомагає печінці позбуватися токсинів та гормонів. Шпинат Шпинат має велику кількість поживних речовин, на кшталт бета-каротину, що стимулює ріст клітин в печінці і виступають у якості захисного бар’єру від токсинів.
Коментарі (0):
|
© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |