№795 від 02.02.2017p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Ім’я мага й чарівника - магнійДорослій людині цього мінералу потрібно 500 мг (0,5 г) на день. Розглянути таку дозу можна хіба що під мікроскопом, а як же зле ми почуваємося, якщо недоотримуємо магнію. Із віком норму треба збільшувати Коли ні з того ні з сього нападає тривога чи дратівливість, чи безпричинні пориви страху та ще на тлі незрозумілих посіпувань м’язів, судом, серцевої аритмії, тоді не можна зволікати зі зверненням до лікаря! А він, найімовірніше, дійде висновку, що ваш організм відчуває нестачу магнію. Зрозуміло чому. Магній бере активну участь — допомагає, забезпечує, стимулює — в багатьох процесах, що відбуваються в організмі. Цей елемент, котрий посідає восьме місце за поширеністю в земній корі і яким відносно щільно насичена морська вода, відрізняється тим, що: • підвищує імунітет, а отже, й опірність інфекціям; • сприяє витісненню холестерину з кишок — протидіє розвитку атеросклерозу; • знижує збудливість нервової системи, бо посилює процеси гальмування в корі головного мозку; • чинить антисептичну та судинорозширювальну дію і, як наслідок, знімає м’язовий спазм, знижує артеріальний тиск; • перешкоджає вимиванню кальцію з крові, утримує в клітинах калій і сприяє засвоєнню фосфору. Ось скільки достоїнств у половині грама магнію. Щоденну норму слід дещо збільшити залежно від віку. Особливо особам, які страждають від атеросклерозу, ішемічної хвороби серця, гіпертонічної хвороби, жовчнокам’яної хвороби й запорів. Гречаний мед — джерело магнію Як же забезпечити організм магнієм? Ковтати магнієві таблетки? Черпати ложкою білий порошок магнезії, який є окисом магнію? У жодному разі! Цього елемента цілком достатньо в харчових продуктах, які вирощено в наших широтах і за їх межами. Скажімо, в 100 г пшеничних висівок міститься 438 мг магнію, вівсяних круп— 116 мг, кураги — 109 мг, квасолі — 103 мг. І якщо віддавати перевагу тій чи тій їжі залежно від пори року — тримати баланс магнію зовсім не важко. • Взимку (тут і далі продукти наведено в порядку убування в них вмісту магнію) список очолює мед, слідом за ним ідуть: родзинки, курага, чорнослив, горіхи, какао, вівсяна, пшенична, гречана, перлова каші. • Навесні — кріп, петрушка, шпинат, зелений салат. • Влітку — вишні, чорна смородина, горох, стручки бобів. • Восени — кавуни, буряки, морква. • Круглий рік — банани й насіння соняшнику. Найбільше магнію — в темному гречаному меду. Прийняли на ніч (чайну чи столову ложку) меду, запили чаєм чи молоком — вважайте, спокійний сон забезпечено. Із наведеного вище списку магнієвих продуктів для харчування зрозуміло, що потрібного нам елемента більше в сухофруктах, ніж у свіжих ягодах. Ну, а перловку як добавку в перші страви чи каші з неї слід полюбити особливо. Через наявність у ячмені магнію. Недарма в меню римських легіонерів обов’язково були ячмінні коржі. До відома. Надмір магнію найчастіше не позначається на здоров’ї, але в разі хвороб печінки може спричинити сонливість, загальмованість, уповільнення пульсу, гіпертонію. Увага! До нестачі магнію в організмі можуть призвести пияцтво, деякі захворювання кишок і безконтрольне застосування сечогінних засобів.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |