№811 від 25.05.2017p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Кабачки та патисониподбають про здоров’я та красуКорисні діабетикам і товстунам Плоди кабачків і патисонів містять багато калію, фосфору, магнію, заліза, органічних кислот, багаті вітамінами групи В, вітаміном А (який корисний для зубів і волосся, добре впливає на зір), порівняно з гарбузами в них менше каротину й вуглеводів, але вітаміну С (який бере участь у виробленні колагену й впливає на шкіру) вдвічі більше. Кабачки й патисони надзвичайно корисні за всіх захворювань травного тракту. Клітковина м’якоті кабачків сприяє активізації роботи органів травлення. Кабачки та патисони, як і гарбузи, легко засвоюються організмом і допомагають засвоєнню іншої, більш важкої, їжі. Харчові волокна кабачків добре адсорбують токсичні речовини, надлишок холестерину й води, виводячи їх з організму. Надзвичайно корисні кабачки й людям літнього віку. Їх рекомендують вводити в раціон харчування в разі захворювань нирок, печінки, гіпертонії. М’якуш плода містить цукор, білки, мінеральні речовини, які легко засвоюються організмом, не подразнюючи шлунок і кишковик, сприятливо впливають на кровотворення, перешкоджаючи розвитку атеросклерозу. Багаті на калій та мідь, кабачки незамінні також за недокрів’я. Їх вводять у дієту людей, які страждають від серцево-судинних та ниркових хвороб, атеросклерозу, діабету, хвороб печінки. М’якуш, насіння й квітки кабачка, як сечогінний засіб, незамінні за різних набряків. Кабачки й патисони здебільшого складаються з води, вони малокалорійні (близько 30 ккал в 100 г «живої» ваги, харчових волокон усього 0,7%) і створюють ілюзію швидкого насичення, тим самим знижуючи споживання іншої, більш висококалорійної їжі, тому їх варто вживати людям, що бажають схуднути. Природний антиоксидант і косметолог Кабачки дуже добре засвоюються й служать чудовим дієтичним продуктом. І що цікаво, ідеально підходять для різних дієт. Наприклад, відварені кабачки, а також пюре й пудинги, зроблені з цих овочів, активно використовують у разі щадних дієт у хворих, що мають проблеми з травним трактом. Хімічний склад кабачків робить цей овоч корисним продуктом для діабетиків, для яких у харчуванні дуже важливе обмеження вуглеводів і жирів. Дієтичні властивості роблять кабачки одним із поширених продуктів, який використовують для приготування дитячого харчування. У кабачках містяться речовини, які є хорошими природними антиосксидантами. Це означає, що плодии активно піклуються про еластичність сполучної тканини людини, зменшують ризик виникнення онкологічних захворювань, знижують інтенсивність появи ознак старіння. Вони «дбають» про красу та здоров`я волосся, шкіри, одночасно оберігаючи її від передчасного старіння, поліпшують мікроциркуляцію кровоносних судин шкіри, створюють надійний захист від ультрафіолетових променів. Доведено також і те, що кабачки допомагають волоссю чинити опір передчасній сивині. Найбільш корисні недозрілі кабачки завдовжки близько 20-25 см. Їх використовують разом зі шкіркою, злегка провареними без солі й жирів. Квітки, які самі впали на землю, заварюють по 7-9 штук на склянку окропу й п’ють протягом дня, незалежно від прийому їжі. У якості протиалергійного засобу 5-6 разів на день між прийомами їжі п’ють по третині склянки настою з 10-12 квіток рослини, залитих 0,5 л окропу й настояних 2-3 години. Насіння не смажать, а сушать у гарячій духовці й систематично вживають по 15-25 насінин на день. Увага! Не рекомендують захоплюватися кабачками в разі захворювань нирок, які пов`язані з порушенням виведення калію.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |