Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №812 від 01.06.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Квітень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Як зробити просту коптильню з каструлі, та що у ній можна закоптити

Як зробити просту коптильню з каструлі, та що у ній можна закоптити

Існує три способи копчення: холодне, напівгаряче й гаряче. Гарячим вважається копчення за температури від 43 °С і вище. Сьогодні це всесвітньо популярний спосіб готування, улюблений багатьма за м’яку, ніжну кінцеву консистенцію, приємний аромат і можливість тривалого зберігання приготовленої страви.

Споруджуємо коптильню своїми руками

Для виготовлення коптильні знадобиться: 

• каструля велика - 1 шт. (краще взяти стару); 

• мангал (але можна обійтися кількома цеглинами); 

• стара решітка (решітку можна також виготовити з проволоки власноруч); 

• пельменниця

Збираємо конструкцію

Ставимо мангал. У нього кладемо цеглини. На цеглини ставимо каструлю (ви також можете розмістити каструлю на шампурах). У каструлю ставимо решітку (як опору). На неї пельменницю. Коптильня готова.

Що ще потрібно?

Знадобиться тріска, бажано яблунева. На одне копчення потрібна буквально жменька (тріска повинна зовсім трохи прикривати дно коптильні).

Важливо: для зменшення кількості шкідливих речовин тріску попередньо вимочують. Дим з нижнього шару, просочуючись через вологий верх, залишає на ньому шкідливі складові.

Якщо насипати більше, то перебір з димом відіб’ється на смаку страви (з’явиться неприємна гіркота).

Тріска

Осика надає копченостям досить ніжний присмак.

Дуб - приємний стійкий аромат.

Ідеально для копчення підходить деревина фруктових дерев: сливи, груші, яблуні. А от смолиста деревина не підходить категорично! Сосна, ялиця, ялина надають продукту гіркий присмак.

Для більш цікавого смаку можна додати до тріски яловець, м’яту, вишневе або порічкове листя.

Паливо

Крім тріски нам знадобиться паливо: вугілля або дрова. А краще й те, і інше - для підтримки постійного жару та невеликого вогню під нашою конструкцією.

Отже, чудо технологічної думки споруджене. Тепер настала черга найголовнішого - готування! У цьому питанні вашій фантазії буде де розгулятися - всіх варіантів і не перелічити.

Риба

Риба вважається найбільш популярним продуктом для копчення.

Чи треба її якось попередньо підготувати? Треба! Цілу рибину потрібно надрізати, натерти спеціями, у надрізи покласти часточки лимона. Для натирання ми рекомендуємо наступну суміш трав: суха петрушка, кріп, орегано, білий перець, запашний перець. Аматори гостренького можуть додати часник, перець чилі. Натирати рибу потрібно проти луски.

Для копчення підходять: форель, сьомга, короп, окунь, тріска, терпуг, минтай, камбала, мойва. Залежно від розміру риби, на її копчення потрібно від 40 хвилин до півтори години.

М’ясо

Найпростіше, що можна закоптити - це сосиски, сардельки. Як швидкий перекус зійде. А якщо ви попередньо запаслися булочками, гірчицею, в’яленими помідорами та зеленню - можна зробити чудові хоти-доги - будь-який американець позаздрить! Сосиски бажано брати з сиром - вони виходять дуже ніжними і у той же час пікантними. Час копчення 15-20 хвилин. 

На копчення курячого філе, грудок або ніжок вам буде потрібно від 30 хвилин до години. Краще перевіряти готовність курки, щоб не перетримати, а то вона стане сухою. На грудках і ніжках краще зробити надрізи, щоб дим повноцінно проникав усередину. Готовий продукт ідеально сполучається з маринованою цибулею і зеленню.

Чудово в коптильні виходить свиняча вирізка. У вищезгаданий розсіл додаємо багато дрібно порубаного кропу. Замочуємо свинину на 3-5 годин.

Після просушуємо, робимо надрізи, у які вставляємо часник (чим більше, тим краще). Час копчення - близько 40 хвилин.

Сало

Коптити потрібно вже солоне сало. Процес засолювання донезмоги простий: сало нарізаємо невеликими брусками, натираємо сіллю (можна додати перець, кріп, часник, лавровий лист), заливаємо солоним розчином і відправляємо на добу в холодильник.

Солоне сало обтираємо-обсушуємо. Викладаємо на решітку шкірою вниз.

Час копчення близько 40 хвилин. Закопчене сало здобуває приємний золотаво-коричневий відтінок і ні з чим не порівнянний аромат.

Вживати з чорним хлібом, зеленою цибулею, кропом і часником. А можна й під запітнілу чарочку.

Смачно запікати картоплю у фользі, прокладаючи між її половинками тонкі скибочки сала.

01.06.2017


Переглядів: 1786

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1216 від 25.04.2025p.
¤ 
Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Мер Києва Віталій Кличко провів зустріч з представниками дипломатичних місій 38 країн світу

Йшлося про подальшу допомогу Україні та участь іноземних інвесторів у реалізації великих проєктів. Про це Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі...

¤ 
Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Столична громада передала чергову велику партію дронів 27 бригаді НГУ. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко

«Від громади столиці бійцям на фронт вирушила чергова партія вкрай необхідної допомоги. 27-й окремій Печерській бригаді Нацгвардії України передав 1100 мультироторних систем. Це FPV-дрони різних типів — і нічні, і 8 та 10 дюймів», - повідомив Віталій Кличко...

¤ 
Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво вже давно стало не просто десертом – це справжня культура.

У 2025 році виробники вражають не лише креативом, а й увагою до локальних смаків, екотрендів та мультисенсорного досвіду....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23066)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18979)
• Допомога під час карантину [967] (16117)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15926)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15622)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15532)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15462)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15404)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15394)
• Живи до ста! [965] (15334)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15266)
• Бюджет і ми… [965] (15224)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15123)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15111)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14946)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14891)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14721)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14586)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів (734)
• Кличко відвідав 7 бригад на Донбасі та Харківщині та передав допомогу від громади Києва (508)
• Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ (253)
• Чи буде вода в кранах у рівнян? (127)
• Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки (107)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"