![]() |
№822 від 10.08.2017p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Порція кулінарних хитрощів1. Якщо ви вчасно не зняли з бульйона піну і вона опустилася на дно, влийте в каструлю склянку води. Піна підніметься, і її можна буде видалити. 2. У курячий бульйон не кладіть жодних приправ, тільки цибулину та моркву. Інакше він втратить смак. 3. Ніколи не залишайте в супі лавровий лист. Він добрий під час приготування, а потім лише псує смак. 4. Відбивні вийдуть більш м’якими, якщо за 1 -2 години до смаження їх змазати сумішшю оцту і рослинної олії. Такою сумішшю також можна змастити м’ясо для гриля. 5. Щоб приготувати смачні соковиті котлети, додайте у фарш порівну дрібно порізаної сирої і злегка підсмаженої цибулі і трохи сирої картоплі. 6. Першу хвилину обсмажування котлет вогонь повинен бути сильний, щоб скоринка схопилася і не дала б соку витекти. Але потім треба довести вогонь до середнього. 7. Риба не розвалиться на шматки і набуде золотистої скоринки, якщо за 10-15 хвилин до смаження її витерти рушником і відразу посолити. 8. Кілька свіжих лисичок, доданих в будь-який суп, зроблять його смачніше. 9. Натерту сиру картоплю відразу ж розмішайте з невеликою кількістю молока, інакше вона посиніє. 10. Стара картопля стане смачнішою, якщо додати при варінні ложечку оцту, 2-3 зубчики часнику і лавровий лист, або зварити її в бульйоні. 11. Картопляне пюре краще збивати вручну. 12. Дріжджове тісто буде м’яким і повітряним, якщо додати в нього остиглу варену картоплю, натерту на дрібній тертці. 13. Вершкове масло під час смаження не темніє, якщо розпечену сковороду попередньо змастити олією. 14. Тісто швидше підійде, якщо в нього увіткнути кілька паличок трубчастих макаронів. 15. Щоб отримати легкий і пухнастий крем, при збиванні вінчиком потрібно описувати вісімки і час від часу круги по стінках посуду. 16. Вироби з прісного тіста будуть розсипчастими, повітряними, якщо в тісто додати ложку коньяку. 17. Якщо хочете, щоб квасоля під час відварювання не потемніла, варіть її у відкритій каструлі. 18. Щоб уникнути розбризкування масла, перш ніж почати смажити, дно сковорідки потрібно злегка посипати сіллю. 19. У салат з квашеної капусти замість яблук можна покласти шматочки апельсинів або мандаринів. 20. Рослинну олію потрібно підливати в салат тільки після того, як салат посолили, додали оцет і перець (сіль в олії не розчиняється). 21. Якщо хочете, щоб вінегрет набув тонкий і приємний смак, влийте в нього столову ложку молока і всипте чайну ложечку цукру. 22. Для отримання прозорого м’ясного бульйону під час варіння треба покласти в нього промиту яєчну шкаралупу. Готовий бульйон слід процідити. 23. Відваром цибулиння можна підфарбовувати бульйони. Це підвищує їх поживність, збагачує вітамінами і покращує зовнішній вигляд. 24. Стара курка звариться швидше, якщо після того, як вона варилася 20-30 хвилин, занурити її на 5-6 хвилин у холодну воду. 25. Щоб м’ясо не пригоріло і не стало сухим, в духову шафу ставлять посудину з водою. 26. Для усунення сильного запаху при смаженні риби в рослинну олію кладуть 1 сиру картоплину, очищену і нарізану скибочками. 27. Щоб швидко остудити гарячий компот, потрібно поставити каструлю з ним в інший, великий посуд, наповнивши його холодною водою і всипавши у воду трохи крупної солі. 28. При приготуванні киселю розведений крохмаль слід лити не в середину каструлі, а ближче до її стінок.
Коментарі (0):
|
© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |