Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №268 від 30.11.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Червень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Липень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Традиції

Різдвяний піст

Різдвяний піст

Радимо приготувати

Традиції

Різдвяний піст

Радимо приготувати

28 листопада починається 40-денний Різдвяний піст. Головна його ідея полягає у поєднанні фізичного посту з духовним. Під час Різдвяного посту забороняється вживати м’ясні, молочні страви, а також яйця. Дозволено споживати - в середу і п’ятницю - рослинну їжу без олії, а у вівторок і четвер - рослинну їжу з олією. В суботу та неділю до 2 січня, а також на великі свята дозволяється вживати рибу.

Заговини (останній день, коли їдять скоромну їжу перед постом) на Різдвяний піст припадають на 27 листопада - день, коли вшановують Святого апостола Пилипа. Звідси походить і народна назва - Пилипів піст або Пилипівка. Пропонуємо Вам декілька рецептів пісних страв.

Борщ із грибами й чорносливом

Склад: На 400 г буряків - 300 г капусти, 400 г картоплі, 1 цибулина, по 1 кореню моркви й петрушки, 1/2 склянки томату-пюре, 100 г сушених грибів,

2 ст.ложки олії, 1 чайну ложку пшеничного борошна, 2 л води, сіль, перець - за смаком.

Спосіб приготування: Буряки дрібно шаткують, додають 1 склянку грибного бульйону, трохи томату-пюре, олію й тушкують. Одночасно пасерують нарізані соломкою цибулю, моркву, петрушку й борошно з рештою томату-пюре. В киплячий грибний бульйон кладуть нарізану соломкою капусту, а згодом - нарізану картоплю й варять 10-15 хв. Потім кладуть тушковані буряки, цибулю й борошно з томатом-пюре, нарізані варені гриби, зварений із цукром чорнослив з відваром, солять, кладуть перець і варять 7-10 хв.

Гамбурзька юшка з вугрів

Склад: 750 г свіжих вугрів, сіль, кріп, 2 цибулини, 3 морквини,

1 корінь селери, 2 стеблини цибулі, 2 груші,

1 чашка мороженого горошку, петрушка,

2 ст. ложки борошна.

1 бульйонний кубик для 1/2 л води, по 1/2 ч.л. майорану, шавлії, естрагону та чебрецю.

Спосіб приготування: Вугрі натерти сіллю і розрізати на шматочки завдовжки 4 см. Цибулю порізати кубиками, підсмажити. До цибулі додати кружечки моркви, кубики селери, соломку часнику та сухі приправи, протушкувати 1 хв. в олії і залити 1 л води. Посолити, додати бульйонний кубик і закип’ятити. Покласти вугрі, розрізані на 4 частини груші і варити протягом 25 хв. Додати горошок, порізану свіжу зелень, поперчити. Розвести борошно у воді, заправити юшку і варити ще 5 хв. Німці готують цю юшку з чорносливом і подають до столу з галушками.

Вінегрет

із грибами

Склад: На 200 г грибів - 2 картоплини,

1 буряк, 1 морквина,

1 цибулина, 1 огірок, 100 г капусти; олія, оцет, перець, цукор, сіль за смаком.

Спосіб приготування: Нарізати тонкими скибками варену картоплю, буряки, моркву, а також цибулю й огірки, додати квашену капусту. Солоні або мариновані гриби (приблизно четверту частину всієї маси) дрібно нарізати, змішати з овочами. Заправити вінегрет олією, додати оцет, сіль, цукор і перець.

30.11.2006Підготувала Ольга БЕЛТЕРЕЦУ


Переглядів: 1021

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1225 від 02.07.2025p.
¤ 
Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…»

Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…»

Початок літа вже традиційно є «дитячим». Це не дивно, оскільки закінчується навчальний рік у школах і починаються літні канікули.

Найкращого часу для дитячих розваг важко знайти. На жаль, саме дитячих літніх заходів в нас проводиться, на думку автора, замало, і це погано. Діти найбільше потребують позитивних емоцій, особливо в такий важкий час. Але є люди, які постійно працюють для того, аби малечі та підліткам влаштовувати святковий настрій. І роблять вони це дуже вдало....

¤ 
Літо, сонце і гори: тридцять восьма поїздка церкви «Христос є відповідь» у Карпати

Літо, сонце і гори: тридцять восьма поїздка церкви «Христос є відповідь» у Карпати

Діяльність церкви «Христос є відповідь» настільки різнопланова, що писати про неї можна дуже і дуже багато. Але є напрямок, який сам по собі є унікальним. Це кількаденні поїздки в Карпати, які дають можливість їх учасникам не просто відпочити в горах, що саме по собі є задоволенням та користю, а й отримати новий стимул для життя.

Ініціатор та організатор поїздок пастор Тарас Сень дуже гарно та змістовно описує ці поїздки. Цього літа, з 16 по 20 червня, відбувся перший літній виїзд до Карпат, організований церквою «Христос є відповідь». Про те, як він пройшов, автор попросив розповісти Тараса Сеня....

¤ 
У двох медичних закладах Рівненщини діє електронна черга на безоплатну заміну суглобів

У двох медичних закладах Рівненщини діє електронна черга на безоплатну заміну суглобів

На Рівненщині діє електронна черга на безоплатне ендопротезування – хірургічну заміну пошкодженого суглоба (здебільшого кульшового або колінного) штучним імплантом.

Ця послуга доступна у межах програми медичних гарантій у закладах, які мають договір з Національною службою здоров’я України....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23337)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19277)
• Допомога під час карантину [967] (16407)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (16172)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15904)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15795)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15749)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15719)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15715)
• Живи до ста! [965] (15599)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15548)
• Бюджет і ми… [965] (15480)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15417)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15383)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (15199)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (15159)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14988)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14856)

ТОП-15 свіжого номера:

• «Це відзнака всього народу України», – Кличко у Франкфурті отримав престижну премію за права людини (1190)
• ChampionCasino — Ліцензована Платформа для Українських Гравців (1154)
• Група «Гюрза» отримала чергову автівку для бойових завдань від волонтерів «Української команди» (1107)
• Віталій Кличко передав допомогу від столичної громади двом військовим підрозділам – понад 2300 дронів та системи РЕБ (946)
• Вартість манікюру: що входить у послугу та як не переплатити (323)
• Ексклюзивний Верифікаційний Бонус ChampionCasino - Дізнаємося Деталі (317)
• Як знайти якісні курси англійської мови: універсальні поради для вибору (303)
• У двох медичних закладах Рівненщини діє електронна черга на безоплатну заміну суглобів (251)
• Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…» (238)
• УДАР запропонував законопроєкт, який захищає демократію на рівні місцевого самоврядування (163)
• Векторна чистка зубів щадний спосіб догляду за яснами (147)
• Ремонт квартир під ключ: переваги та особливості (134)
• Бізнес англійська чому це ключ до міжнародної кар'єри (133)
• У Рівному консультуватимуть фахівці Інституту серця МОЗ України (121)
• Віталій Кличко передав на фронт ще 2400 дронів та 5 вантажівок (114)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"