№268 від 30.11.2006p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Традиції Різдвяний пістРадимо приготуватиТрадиції Різдвяний піст Радимо приготувати 28 листопада починається 40-денний Різдвяний піст. Головна його ідея полягає у поєднанні фізичного посту з духовним. Під час Різдвяного посту забороняється вживати м’ясні, молочні страви, а також яйця. Дозволено споживати - в середу і п’ятницю - рослинну їжу без олії, а у вівторок і четвер - рослинну їжу з олією. В суботу та неділю до 2 січня, а також на великі свята дозволяється вживати рибу. Заговини (останній день, коли їдять скоромну їжу перед постом) на Різдвяний піст припадають на 27 листопада - день, коли вшановують Святого апостола Пилипа. Звідси походить і народна назва - Пилипів піст або Пилипівка. Пропонуємо Вам декілька рецептів пісних страв. Борщ із грибами й чорносливом Склад: На 400 г буряків - 300 г капусти, 400 г картоплі, 1 цибулина, по 1 кореню моркви й петрушки, 1/2 склянки томату-пюре, 100 г сушених грибів, 2 ст.ложки олії, 1 чайну ложку пшеничного борошна, 2 л води, сіль, перець - за смаком. Спосіб приготування: Буряки дрібно шаткують, додають 1 склянку грибного бульйону, трохи томату-пюре, олію й тушкують. Одночасно пасерують нарізані соломкою цибулю, моркву, петрушку й борошно з рештою томату-пюре. В киплячий грибний бульйон кладуть нарізану соломкою капусту, а згодом - нарізану картоплю й варять 10-15 хв. Потім кладуть тушковані буряки, цибулю й борошно з томатом-пюре, нарізані варені гриби, зварений із цукром чорнослив з відваром, солять, кладуть перець і варять 7-10 хв.
Гамбурзька юшка з вугрів Склад: 750 г свіжих вугрів, сіль, кріп, 2 цибулини, 3 морквини, 1 корінь селери, 2 стеблини цибулі, 2 груші, 1 чашка мороженого горошку, петрушка, 2 ст. ложки борошна. 1 бульйонний кубик для 1/2 л води, по 1/2 ч.л. майорану, шавлії, естрагону та чебрецю. Спосіб приготування: Вугрі натерти сіллю і розрізати на шматочки завдовжки 4 см. Цибулю порізати кубиками, підсмажити. До цибулі додати кружечки моркви, кубики селери, соломку часнику та сухі приправи, протушкувати 1 хв. в олії і залити 1 л води. Посолити, додати бульйонний кубик і закип’ятити. Покласти вугрі, розрізані на 4 частини груші і варити протягом 25 хв. Додати горошок, порізану свіжу зелень, поперчити. Розвести борошно у воді, заправити юшку і варити ще 5 хв. Німці готують цю юшку з чорносливом і подають до столу з галушками.
Вінегрет із грибами Склад: На 200 г грибів - 2 картоплини, 1 буряк, 1 морквина, 1 цибулина, 1 огірок, 100 г капусти; олія, оцет, перець, цукор, сіль за смаком. Спосіб приготування: Нарізати тонкими скибками варену картоплю, буряки, моркву, а також цибулю й огірки, додати квашену капусту. Солоні або мариновані гриби (приблизно четверту частину всієї маси) дрібно нарізати, змішати з овочами. Заправити вінегрет олією, додати оцет, сіль, цукор і перець.
Коментарі (0):
|
© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |