Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №825 від 31.08.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Жовтень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Листопад 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс розваг

10 рецептів виготовлення сиру в домашній умовах

10 рецептів виготовлення сиру в домашній умовах

Сьогодні всі прагнуть до натуральності та прагнуть споживати якісні продукти. Щоб отримати хороший, смачний, корисний і на 100% натуральний сир – його варто готувати власноруч. Отже пропонуємо вашій увазі 10 рецептів виготовлення сиру в домашній умовах.

1. Домашній твердий сир

Інгредієнти:

1 кілограм домашнього кисломолочного сиру,

1,5 літрів молока,

1 чайна ложка соди,

1 чайна ложка солі,

1 яйце,

100 грамів масла.

Приготування:

Сир залити молоком і поставити на маленький вогонь, варити до того моменту, коли сир стане в’язким. Викинути сир на друшляк, застелений марлею, гарно відтиснути. Додати в сир яйце, масло, соду, сіль і ретельно вимішати. Отриману масу варити на маленькому вогні близько 10 хвилин, поки не стане схожою на розплавлений твердий сир. Чим довше варити, тим твердішим сир буде. Сирну масу вилити у формочку застелену плівкою і охолодити.

2. Домашня «Бринза»

Інгредієнти:

1 літр незбираного домашнього молока,

250 грамів сметани,

2 неповні столові ложки солі,

3 яйця.

Приготування:

Молоко довести до кипіння, зменшити вогонь і додати сметану перемішану з яйцями до однорідної маси. Посолити і кип’ятити 5 хвилин на маленькому вогні (молоко має згорнутись), постійно помішуючи. Друшляк застелити марлею і вилити молочну суміш. Залишити в такому стані на декілька годин. Потім міцно зв’язати сир марлею, помістити під прес. Або сир в марлі покласти на тарілку, накрити дощечкою і поставити на верх каструлю з водою. Так сир має постояти ніч, після чого помістити його в холодильник.

3. Домашня «Бринза» на заквасці

Інгредієнти:

2 літри молока,

2 столові ложки натурального йогурту без цукру та наповнювачів,

10 крапель закваски на основі пепсину,

вода і сіль.

Приготування:

Молоко підігріти до 35 ºС, додати йогурт, закваску, перемішати і вилити в скляну банку. Закутати банку рушником і поставити в тепле місце на годину. Перемішати і знову залишити на пів години. В каструлю помістити друшляк накритий щільним шматком марлі, молочну суміш процідити і залишити на 30 хвилин, щоб стекла сироватка. Щільно зв’язати сир і покласти на ніч під прес. Отриману сироватку, кип’ячену воду і сіль перемішати і покласти в цей розчин сир на одну добу. Через добу бринза готова.

4. Домашня «Бринза» на кефірі

Інгредієнти:

1 літр молока,

200 мілілітрів сметани,

100 мілілітрів кефіру,

3 яйця, столова ложка солі.

Приготування:

Молоко і сіль довести до кипіння, акуратно ввести збиті яйця, перемішуючи, додати сметану, кефір та варити 5-7 хвилин поки не виділиться сироватка. Друшляк застелити марлею (декілька шарів), вилити сирну суміш і дати стекти сироватці. Через 2-3 години щільно зв’язати сир марлею і помістити під прес на 4-5 годин. Сир готовий.

5. Домашній «Маскарпоне» з вершків

Інгредієнти:

1 літр вершків (30% жирності),

75 мілілітрів лимонного соку.

Приготування:

Вершки нагріти в каструлі до 85 ºС, зняти з вогню, збивати вінчиком, поступово додаючи лимонний сік. Помістити каструлю в крижану воду, не припиняючи збивати вершки, а потім помістити на декілька годин у холодильник. Дістати з холодильника і знову збивати до кремоподібної густої маси, яку викласти в бавовняну тканину і згорнути, щоб вийшов мішечок. Зв’язати кінці, покласти в друшляк і поставити в холодильник на ніч. Дістати маскарпоне, нагріти до кімнатної температури, збити і знову – в холодильник, поки маскарпоне не загусне.

6. Сир домашній «Маскарпоне» зі сметани

Інгредієнти:

800 грамів жирної сметани,

200 мілілітрів молока,

2 чайні ложки лимонного соку.

Приготування:

Сметану і молоко перемішати і поставити на вогонь, постійно помішуючи довести до температури 75ºС. Додати лимонний сік і декілька хвилин проварити, щоб сметана перетворилася на сир. Сирну масу вилити в друшляк, застелений марлею в декілька шарів, дати постояти близько години, щоб сироватка стекла. Акуратно віджати, щоб сир вийшов густим і помістити в холодильник. Зберігати не більше 3 діб.

7. «Моцарелла»

Інгредієнти:

2 літри молока (високої жирності),

по 2 столові ложки лимонного соку і солі,

1/4 чайної ложки сичужного ферменту (фермент який допомагає молоку згуститись),

пів склянки води.

Приготування:

Молоко нагріти до 70 ºС додати лимонний сік і сичужний фермент розведений у воді, перемішати і тримати на такій температурі поки не утвориться сир, але щоб маса не закипіла. Відтиснути сир руками, для цього добре використовувати гумові рукавички, щоб не обпектись. В окрему каструлю налити воду, додати сіль і довести до кипіння. Сирну масу опускати в гарячу воду декілька разів на 2 хвилини, розминати щоб сир був однакової консистенції. Потім можна надавати йому форму. Найкраще формувати невеликі сирні кульки. А щоб сир тримав форму, його потрібно занурити у крижану підсолену воду на декілька хвилин.

8. Домашній сир «Фета»

Інгредієнти:

1 літр молока,

сіль за смаком.

Приготування:

Молоко налити в скляну банку і залишити в теплому місці, щоб прокисло. Перелити молоко у каструлю, поставити у холодну духовку і розігріти її до температури 150 ºС. Тримати там молоко до години і слідкувати щоб воно не закипіло. Потім сирну масу вилити у друшляк застелений марлею, сформувати мішечок з марлі і підвісити щоб сироватка стекла. Відгорнути марлю і посолити сир лише з одного боку. Соленою стороною викласти сир у форму, вирівняти, приплюснути щоб не було пустоти всередині і зверху ще посолити. Залишити його при кімнатній температурі на 2-3 години, а потім на ніч поставити у холодильник. Сир готовий.

9. «Адигейський сир»

Інгредієнти:

1 кілограм кисломолочного сиру,

1 літр молока,

3 яйця,

100 грамів масла,

по чайній ложці соди і солі.

Приготування:

Молоко довести до кипіння, додати сир, проварити півгодини, постійно помішуючи. Друшляк застелити марлею, вилити всю суміш, щоб сироватка стекла. Трішки теплу сирну масу викласти в чистий посуд, додати яйця, м’яке масло, соду, сіль і ретельно вимішати. Помістити на середній вогонь, варити 10 хвилин постійно помішуючи. Викласти сир у форму змащену маслом, розрівняти, охолодити і відправити в холодильник на 2-3 години. Вийняти сир, перевернувши форму, порізати на шматочки.

10. Домашній плавлений сир

Інгредієнти:

1 кілограм кисломолочного сиру,

100 грамів масла,

яйце,

по чайній ложці солі і соди, інші спеції за смаком

Приготування:

Кисломолочний сир потрібно пропустити через м’ясорубку. Викласти сир в каструлю, додати масло кімнатної температури, сіль, соду, ретельно вимішати і варити на мінімальному вогні до однорідності постійно помішуючи, доки крупинки сиру повністю розчиняться, а сам сира стане однорідним і розплавиться. Зняти з вогню, додати спеції, якщо бажаєте, ретельно вимішати, вилити гарячу масу в глибоку посудину і поставити на холод. Охолоджений сир можна мастити на канапки.

31.08.2017


Переглядів: 1639

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1196 від 21.11.2024p.
¤ 
Як допомогти своїй «щитовидці»?

Як допомогти своїй «щитовидці»?

Щитоподібна залоза виробляє гормони, які беруть участь у регуляції низки біохімічних процесів, у тому числі адаптації інтенсивності обміну речовин до потреб тіла в цей момент. Гормони щитоподібної залози діють на всі клітини тіла і впливають на такі процеси як робота серця, інтенсивність обміну речовин, ріст та інтелектуальний розвиток дітей, емоційну стабільність дорослих....

¤ 
Ворожий обстріл на Рівненщині:

Ворожий обстріл на Рівненщині:

поліцейські збирають докази

17 листопада країна-агресор вдарила ракетами по об’єкту критичної інфраструктури Рівненщини....

¤ 
У Рівному судитимуть паліїв автівок військовослужбовців

У Рівному судитимуть паліїв автівок військовослужбовців

Прокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох жителів Рівненського району, яким інкримінують перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, а також умисне знищення чужого майна шляхом підпалу, вчинені за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 194 КК України)....

¤ 
З держбюджету для Рівненщини спрямують майже 33 млн грн на житло для ветеранів

З держбюджету для Рівненщини спрямують майже 33 млн грн на житло для ветеранів

32,8 млн грн додатково отримає Рівненщина для забезпечення житлом ветеранів, членів родин загиблих та інших людей, які постраждали від війни....

¤ 
У Рівному відремонтують дві зупинки коштом підприємців

У Рівному відремонтують дві зупинки коштом підприємців

Мова йде про автобусну та тролейбусну зупинки «Театральна Площа»....

¤ 
Кличко передав на передову дрони, РЕБи, генератори, обігрівачі та мікроавтобус

Кличко передав на передову дрони, РЕБи, генератори, обігрівачі та мікроавтобус

Віталій Кличко відправив захисникам на передову чергову партію необхідного обладнання, яке було придбано за небюджетні кошти. Про це він повідомив на своїй Facebook-сторінці....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22360)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18340)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15382)
• Допомога під час карантину [967] (15333)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15103)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14965)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14885)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14841)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14826)
• Живи до ста! [965] (14776)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14723)
• Бюджет і ми… [965] (14712)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14590)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14544)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14442)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14375)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14031)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13996)

ТОП-15 свіжого номера:

• Мобілізація, ВЛК та рекрутинг. (236)
• Як допомогти своїй «щитовидці»? (53)
• Кличко передав на передову дрони, РЕБи, генератори, обігрівачі та мікроавтобус (48)
• У Рівному відремонтують дві зупинки коштом підприємців (47)
• У Кричильському ліцеї провели «Розминку від чемпіона» (46)
• Ворожий обстріл на Рівненщині: (46)
• Уродженця села Зоря Олексія Сича викликано у збірну України (46)
• З держбюджету для Рівненщини спрямують майже 33 млн грн на житло для ветеранів (45)
• У Рівному судитимуть паліїв автівок військовослужбовців (45)
• Чим натирають змішувач, щоб захиститися від нальоту? (45)
• Вівсянка «Роше» (45)
• Вітаміни, які допомагають зупинити випадіння волосся (44)
• Солодка історія, що змінила світ (44)
• Маски для волосся від посічених кінчиків (42)
• Догляд за сухою шкірою (42)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"