Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №845 від 25.01.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Жовтень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Листопад 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Кілька порад, як вибирати у магазині заморожене тісто

Кілька порад, як вибирати у магазині заморожене тісто

Випічка з листкового тіста, завжди по-особливому ніжна та вишукана. Зрозуміло, що бажаючи зекономити час, багато господинь купує його у магазинах. Але будьте уважні, неякісне тісто загрожує не тільки зіпсованою стравою, але й сальмонельозом.

Пропонуємо вашій увазі збірку порад, які допоможуть вам вибрати якісне заморожене тісто.

У першу чергу, зверніть увагу на умови зберігання продукту. Необхідно, щоб він зберігався у спеціальному устаткуванні, однак морозильна камера холодильнику не рівня.

У зв’язку з цим, подивіться, який встановлений температурний режим камери, адже він не повинен опускатися нижче -18 °С. У таких умовах тісто може зберігатися від 3 до 12 місяців. Якщо температурний режим постійно коливається – це негативно впливає на якість продукту, а якщо тісто піддавалося повторному заморожуванню, то про «пишну» випічку можна сміливо забути.

Упаковка (швидше за все, поліетиленовий пакет) повинна бути герметичною, інакше найменша зміна температури та вологості виявляться згубними.

Доторкніться до упаковки, проведіть по ній рукою. Тісто повинно бути дуже твердим, не деформованим. Якщо відчуваються здуття або зміни форми тіста, це означає, що тісто розморожували, а потім повторно заморожували. Бажано, щоб воно перекочувалося в упаковці з місця на місце і не прилипало у кутках.

На пластинах тіста не повинно бути темних плям. Якісне тісто має шорсткувату поверхню, а колір його може варіюватися від блідо-сірого до ясно-жовтого.

Вибирайте тісто від виробника, що добре зарекомендував себе.

Листкове тісто може бути як дріжджовим, так і бездріжджовим. Простотою у приготуванні відрізняється дріжджове тісто. Воно ніжніше за структурою та м’якіше. З дріжджового тіста виходять дуже смачні круасани.

Для випікання коржів ідеально підійде бездріжджове тісто, головним інгредієнтом якого є маргарин. При випічці маргарин нагрівається і буквально розсуває шари тіста.

Якщо виробник із метою економії замінить маргарин рослинними жирами, випічка у духовці не підніметься. Виробники, що проявляють турботу про своїх покупців, на упаковці пишуть, як правильно поводитися з тістом і які вироби можна з цього тіста випікати.

У складі дріжджового тіста повинні бути пшеничне борошно вищого сорту, вода, маргарин, кислота лимонна харчова та сіль. Добре, якщо у складі присутні молоко і яєчний порошок. А ось штучних барвників, ароматизаторів, ідентичних натуральним, а також добавок з індексом E у якісному продукті не повинно бути.

Чим більше у тісті шарів, тим смачнішою буде випічка. Тому, вибираючи тісто, варто пошукати на упаковці напис, що вказує на кількість шарів у напівфабрикаті. Гарний показник шаруватості для дріжджового тіста – 48, а для бездріжджового – 256.

Зверніть увагу на маркування тіста, яке купуєте: «заморожене після часткового розшарування» або «швидкозаморожене»? Справа в тому, що за цими назвами ховаються різні технології виробництва, а отже і різні способи його розморожування. Тісто, що було миттєво заморожене для того, щоб не втратити свої смакові якості, спочатку повинно відтанути в холодильнику, а потім при кімнатній температурі. А от заморожене тісто після часткового розшарування вже через 20 хвилин повністю розмерзнеться. До розморожування варто підходити дуже відповідально, адже якщо перестаратися, то тісто стане дуже липким та м’яким, а пиріжки під час приготування втратять форму та привабливість.

Як і всі заморожені продукти, листкове тісто не рекомендують повторно заморожувати.

Продукт не потрібно додатково розкачувати — він і так у вигляді тонкого шару, у декількох міліметрах якого міститься 200-250 шарів.

Щоб одержати пишну випічку потрібно правильно розморозити тісто перед приготуванням. Весь процес займає не менше двох годин. Спочатку треба розморожувати тісто в холодильнику, а потім 30-40 хвилин при кімнатній температурі. Якщо зробити це в мікрохвильовій печі, випічка не підійде.

Не варто посипати магазинне тісто борошном, інакше воно втратить смак.

Зазвичай для випікання замороженого листкового тіста не потрібно змащувати деко жиром, інакше коржі будуть занадто жирними.

Існує думка, що дріжджі шкідливі для здоров’я. Насправді дріжджі гинуть під час випікання, коли температура перевищує +50 градусів. Під час випікання температура всередині виробу досягає 95-100 градусів, а на поверхні – 200 градусів.

25.01.2018


Переглядів: 2213

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1196 від 21.11.2024p.
¤ 
Як допомогти своїй «щитовидці»?

Як допомогти своїй «щитовидці»?

Щитоподібна залоза виробляє гормони, які беруть участь у регуляції низки біохімічних процесів, у тому числі адаптації інтенсивності обміну речовин до потреб тіла в цей момент. Гормони щитоподібної залози діють на всі клітини тіла і впливають на такі процеси як робота серця, інтенсивність обміну речовин, ріст та інтелектуальний розвиток дітей, емоційну стабільність дорослих....

¤ 
Ворожий обстріл на Рівненщині:

Ворожий обстріл на Рівненщині:

поліцейські збирають докази

17 листопада країна-агресор вдарила ракетами по об’єкту критичної інфраструктури Рівненщини....

¤ 
У Рівному судитимуть паліїв автівок військовослужбовців

У Рівному судитимуть паліїв автівок військовослужбовців

Прокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох жителів Рівненського району, яким інкримінують перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, а також умисне знищення чужого майна шляхом підпалу, вчинені за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 194 КК України)....

¤ 
З держбюджету для Рівненщини спрямують майже 33 млн грн на житло для ветеранів

З держбюджету для Рівненщини спрямують майже 33 млн грн на житло для ветеранів

32,8 млн грн додатково отримає Рівненщина для забезпечення житлом ветеранів, членів родин загиблих та інших людей, які постраждали від війни....

¤ 
У Рівному відремонтують дві зупинки коштом підприємців

У Рівному відремонтують дві зупинки коштом підприємців

Мова йде про автобусну та тролейбусну зупинки «Театральна Площа»....

¤ 
Кличко передав на передову дрони, РЕБи, генератори, обігрівачі та мікроавтобус

Кличко передав на передову дрони, РЕБи, генератори, обігрівачі та мікроавтобус

Віталій Кличко відправив захисникам на передову чергову партію необхідного обладнання, яке було придбано за небюджетні кошти. Про це він повідомив на своїй Facebook-сторінці....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22356)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18336)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15379)
• Допомога під час карантину [967] (15330)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15099)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14962)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14882)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14837)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14823)
• Живи до ста! [965] (14776)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14720)
• Бюджет і ми… [965] (14707)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14588)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14540)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14438)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14372)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14028)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13994)

ТОП-15 свіжого номера:

• Мобілізація, ВЛК та рекрутинг. (168)
• Як допомогти своїй «щитовидці»? (49)
• Ворожий обстріл на Рівненщині: (44)
• Кличко передав на передову дрони, РЕБи, генератори, обігрівачі та мікроавтобус (44)
• У Рівному відремонтують дві зупинки коштом підприємців (44)
• З держбюджету для Рівненщини спрямують майже 33 млн грн на житло для ветеранів (42)
• Вітаміни, які допомагають зупинити випадіння волосся (42)
• У Рівному судитимуть паліїв автівок військовослужбовців (42)
• Чим натирають змішувач, щоб захиститися від нальоту? (42)
• У Кричильському ліцеї провели «Розминку від чемпіона» (41)
• Уродженця села Зоря Олексія Сича викликано у збірну України (41)
• Догляд за сухою шкірою (40)
• Вівсянка «Роше» (40)
• Солодка історія, що змінила світ (40)
• Маски для волосся від посічених кінчиків (39)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"