Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №853 від 22.03.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс здоров'я

Чоловіче здоров’я

Чоловіче здоров’я

Аденома – це збільшення передміхурової залози. Коли її розміри переростають межі допустимого, це стає причиною інших серйозних і дошкульних проблем: порушення ерекції, часті позиви до сечовипускання, болюче й неповне випорожнення сечового міхура тощо.

Чому порушується кровообіг у простаті

Зазвичай аденома починає турбувати чоловіків після 40 років. Це пов’язано зі зменшенням вироблення андростеронів (чоловічих статевих гормонів), які підтримують роботу статевої системи. Унаслідок цього погіршується кровообіг у передміхуровій залозі, в ній накопичуються солі кальцію (кальцинати), вона втрачає еластичність, стає твердою, розростається, заважає звільненню сечового міхура.

Частіше аденома загрожує тим, хто має хронічний простатит – недоліковане запалення передміхурової залози, яке виникло внаслідок переохолодження, потрапляння хвороботворних бактерій.

«Чоловіче» харчування:

важливі аспекти

Негативно впливає на простату й неправильне харчування (зловживання білковою, солоною, копченою, солодкою їжею).

Крім того, з віком в організмі людини зменшується кількість цинку. А він дуже потрібний для підтримання нормального функціонування передміхурової залози. І якщо в раціоні чоловіка мало страв, які містять цинк, це також сприяє появі аденоми.

Тому одним із засобів профілактики та комплексного лікування цього захворювання є вживання гарбузового насіння – одного з найбагатших на цинк продукту. Достатньо з’їдати жменю насіння 3-4 рази на тиждень. Дієвість цієї рекомендації народної медицини підтвердили й наукові дослідження.

Науковці помітили, що вегетаріанці менше страждають від аденоми простати. Тому після 40 років доцільно значно зменшити вживання м’ясних продуктів: не більше 2-3 разів на тиждень у невеликій кількості. Крім того, вони мають бути вареними, тушкованими чи запеченими. Від смажених, копчених страв, а також ковбас та інших промислових виробів слід зовсім відмовитися. Дуже корисно дотримуватися постів, під час яких відбувається не лише духовне, а й фізичне оздоровлення людини.

Крім того, в раціоні має бути багато овочів і фруктів: рослинна клітковина очищає організм від токсинів, а отже сприятливо впливає на всі системи, зокрема й статеву.

Важливо уникати солоних і солодких страв: вони провокують набряки й запальні процеси.

Рух і масаж – дієві помічники

Малорухомий спосіб життя також негативно позначається на роботі простати. Тому потрібно побільше ходити пішки, займатися фізичними вправами, бігати підтюпцем, їздити на велосипеді тощо: це все сприятиме поліпшенню кровообігу в залозі, а отже профілактиці та лікуванню аденоми.

Помічним профілактично-лікувальним методом є й масаж залози. Однак його неможливо зробити самостійно. Адже простата «захована»: вона міститься в проекції прямої кишки на відстані вказівного пальця. Тому й масаж простати роблять через пряму кишку. Зазвичай цю процедуру лікарі-урологи проводять у лікарнях та санаторіях.

У домашніх умовах «непрямий масаж» можна зробити за допомогою рухів, які імітують їзду верхи на коні. Для цього треба придбати великий спортивний м’яч (його ще називають фітнес-м’ячем, продають у спортивних магазинах) і стрибати на ньому протягом 5-10 хвилин.

Бджолиний підмор підживить і очистить залозу

Бджолині продукти займають особливе місце в профілактиці та лікуванні аденоми простати.

Зокрема, помічна настоянка бджолиного підмору. Тільця мертвих бджіл багаті на гепарин – речовину, яка поліпшує процеси кровообігу. Якщо в передміхуровій залозі відновити кровообіг, тобто процес живлення й очищення, вона почне повертатися до свого нормального стану. Настоянка бджолиного підмору допоможе зробити це, а одночасно поліпшити кровообіг у мозку, серцево-судинній та інших системах.

Дозування стандартне: 1 краплина на 1 кг маси тіла – профілактична доза; 1-3 краплини на 1 кг тіла – лікувальна. Тобто, якщо людина важить 60 кг, їй потрібно вжити 60 крапель настоянки на добу з метою профілактики аденоми або 60-90 крапель - для лікування. Цю кількість слід розділити на 2-3 прийоми, розвівши в невеликій кількості води. Курс - 3 місяці: через кожні 20 днів вживання робити 10-денну перерву. Можна провести 2 курси на рік.

Приготування настоянки: 10 г якісного підмору здорових бджіл залити 100 мл спирту чи якісного перваку 50-70 С (за такого градусу відбувається повноцінна екстракція речовин). Поставити в темне місце на 7-12 днів, щодня струшуючи.

А ще помічено, що настоянка бджолиного підмору благотворно діє на всю ендокринну систему, оздоровлюючи її. Науковці припускають, що це зумовлено впливом бджолиної отрути, залишки якої також містяться в тільцях мертвих бджіл. Відомо, що бджолина отрута, яка є гормонотропною, стимулює вироблення потрібних організмові гормонів.

Саме тому настоянка підмору корисна й жінкам.

Бджолина отрута стимулює вироблення гормонів

Звісно, апітоксинотерапія, або лікування бджолиною отрутою за допомогою ужалень, є одним із найефективніших методів лікування простати, й аденоми зокрема. Ця речовина стимулює роботу надниркових залоз, які виділяють гормони, потрібні для роботи гіпофіза - керівника всіх внутрішніх систем. Так відбувається регуляція роботи всього організму, й сечостатевої системи зокрема.

Під час лікування простати бджоли підсажують на три головні точки – поперек (проекцію надниркових залоз), промежину (між анусом і коренем статевого органа) та проекцію сечового міхура. Зазвичай достатньо 10-15 сеансів, щоб людина відчула позитивний ефект.

Трутневий гомогенат і бджолині обніжки омолоджують чоловіків

Дуже корисним для чоловіків (і жінок) є трутневий гомогенат – екстракт личинок трутнів. Він багатий на гормони – й чоловічі, й жіночі. А також стовбурові клітини, які є основою для утворення нових здорових клітин, відновлення тканих ушкоджених органів. Завдяки цим властивостям трутневий гомогенат - дієвий засіб для відновлення репродуктивного здоров’я, потенції, статевого потягу в чоловіків і жінок.

Зазвичай трутневий гомогенат консервують за допомогою меду (1:1). Таку суміш вживають між їдою по 1 ч. л. на день з метою профілактики або по 1 ч. л. тричі на день з лікувальною метою. В 1 ч. л. міститься 3 г меду й 2 г трутневого гомогенату (добова доза). Курс прийому – 1 місяць.

Не варто забувати й про бджолині обніжки (квітковий пилок). Адже квітковий пилок є рослинними сперматозоїдами й має багато надзвичайно корисних для чоловіків речовин, стимулює процес утворення чоловічих статевих гормонів.

Бджолині обніжки вживають по 1 ч. л. 3 рази на день. На курс потрібно 0,5 кг обніжок. Радять проводити 2 оздоровчі курси на рік.

До речі, заготовляючи бджолині обніжки, їх краще не сушити, а заморожувати, тоді квітковий пилок зберігає свою структуру.

Ректальні свічки – пряме потрапляння в ціль

Як уже йшлося, передміхурова залоза розміщена поряд із прямою кишкою (задня стінка залози лежить на передній стінці кишки). Тому всі речовини, які вводять у пряму кишку, безпосередньо потрапляють у передміхурову залозу. Тож ректальні свічки належать до найдієвіших засобів відновлення чоловічого здоров’я.

Важливо дотримуватися правильної техніки введення свічки в задній прохід. Проводячи процедуру, треба лягти на бік, зігнути ноги в колінах, ввести свічку в пряму кишку на глибину вказівного пальця. Після цього полежати 15 хв із піднятими ногами. Свічки вводити після випорожнення кишківника чи після мікроклізми 1 чи 2 рази на добу – зранку й увечері.

Для оздоровлення передміхурової залози така форма введення лікувальних речовин є ефективнішою за прийом препаратів у вигляді пігулок. Бо відразу безпосередньо потрапляє в передміхурову залозу, минаючи процеси травлення в шлунку й печінці, під час яких руйнується структура деяких речовин.

Дуже добре зарекомендували себе свічки, до яких входять композиції із бджолиних продуктів та лікарських рослин.

Зокрема, цікавою є комбінація прополісу з гарбузовою олією. Прополіс – це унікальний антибактеріальний, протизапальний, болетамувальний засіб. А гарбузова олія – постачальник вкрай потрібного чоловікам цинку, а також вітамінів А та Е, які мають протипухлинні властивості, сприяють відновленню ушкоджених клітин.

Ефективними є ректальні свічки, виготовлені на основі рослин, які мають протипухлинні, розсмоктувальні, антибактеріальні, протизапальні властивості: омели, лопуха, чистотілу, чаги, ромашки. Українські вчені створили унікальний препарат - свічки, які у своєму складі поєднують усі перелічені рослини, тому діють комплексно та прицільно.

22.03.2018Олексій Пащенко, лікар, віце-президент Всеукраїнської спілки апітерапевтів.


Переглядів: 1578

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 23.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21211)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17347)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14576)
• Допомога під час карантину [967] (14500)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14336)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14150)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14024)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13995)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13989)
• Живи до ста! [965] (13969)
• Бюджет і ми… [965] (13908)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13901)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13773)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13680)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13676)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13624)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13234)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13210)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (245)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (52)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (52)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (52)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (51)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (51)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (50)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (50)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (37)
• П’яний водій збив пішохода (36)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (35)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (35)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (35)
• Постачали наркотики до колонії (34)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (33)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"