Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №859 від 03.05.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Жовтень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Листопад 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

15 відповідей на запитання:

15 відповідей на запитання:

«Як замаринувати шашлик?»

Щоби шашлик не зіпсував настрій усій компанії, його потрібно привильно замаринувати. Сподіваємося, що хоча б один з 15 варіантів маринадів припаде вам до смаку.

1. Маринад «бульбашковий»

На 1 кг м’яса: 1 сильногазованої мінеральної води, 2 цибулини, 1 ч. ложка солі, 1 ч. ложка чорного перцю горошком, свіжа зелень.

Цибулю нарізати кубиками, натерти нею м’ясо, викласти в каструлю, перекладаючи гілочками зелені, цибулею, сіллю і горошинами перцю. Залити водою і витримати від 1 години (свиняча шия) до 4 годин (жорстка яловичина).

Ідеально для свинини, хоча з яловичиною теж непогано.

Важливо! Воду потрібно брати питну, а не лікувально-столову.

2. Маринад кефірний

На 1 кг м’яса потрібно: 0,5 л кефіру (жирністю не вище 2,5%), 0,5 кг цибулі, 10 горошин чорного перцю, 1 ч. ложка хмелі-сунелі.

Цибулю порізати кубиками, трішки прим’яти, змішати з хмелі-сунелі та сіллю. Перетерти м’ясо з цибулевої сумішшю, залити кефіром, вимішати руками, щоб кефір покрив кожен шматочок м’яса, і витримати мінімум 2 години на холоді.

Найкраще підходить маринад для свинини, яловичини або для курячих ніжок.

3. Маринад з цибулею

На 1 кг м’яса знадобиться: 700 г цибулі, 2 ч. ложки чорного меленого перцю, сіль.

Цибулю почистити і натерти на дрібній тертці (або в блендері), щоб утворилося цибулеве пюре. Змішати його з перцем і сіллю та покласти туди порізане м’ясо. Оптимальний час маринування 2 години. Якщо м’ясо жорсткувате – 3-4. Перед смаженням цибулю з м’яса зняти.

Підходить для свинини і яловичини.

4. Маринад винний

На 1 кг м’яса: 0, 5 л червоного сухого вина, 2 цибулини, 1 ч. ложка, солі, 0,5 ч. ложка чорного меленого перцю.

Цибулю порізати кубиками (як на звичайну піджарку до супу). М’ясо ретельно розтерти з перцем та цибулею, залити вином і залишити маринуватися на ніч.

Найкраще підходить – для яловичини, непогано – для свинини.

5. Маринад пивний

На 1 кг м’яса: 250 мл світлого пива, 2 середні цибулини, 100 мл рослинної олії, сік половини лимона, 1 ст. ложка гірчиці в зернах, по 0,5 ч. ложки червоного і чорного меленого перцю.

М’ясо порізати на шматочки, залити пивом і витримати 2 години. Потім пиво злити, м’ясо приправити прянощами, перекласти порізаним півкільцями цибулі та залити сумішшю олії з лимонний соком. Залишити маринуватися на 10 годин. Найкраще підходить для свинини.

6. Маринад коньячний

На 1 кг м’яса: 70 мл коньяку, 100 мл соєвого соусу, 1 стручок гострого перцю (можна замінити червоним меленим, 1 ч. ложка чорного перцю горошком, 1 велика цибулина, 2 ст. ложки рафінованої олії.

Цибулю і червоний перець порізати півкільцями. Порізане порційними шматочками м’ясо скласти у каструлю, перекладаючи цибулею, чорним і червоним перцем. Коньяк, соєвий соус і олію збовтати до однорідності і залити цим маринадом м’ясо. Струсити каструлю, щоб в маринаді опинився кожен шматочок. Маринувати не менше 2 годин, періодично струшуючи каструлю.

Найкраще підходить для свинини і яловичини.

7. Маринад аджичний

На 1 кг м’яса: 1 півлітрова баночка аджики, 10 горошин чорного перцю, 1 ч. ложка солі, 0,5 скл. яблучного оцту.

М’ясо пересипати перцем, додати аджику й оцет, добре перемішати руками, маринувати 2 години.

Ідеально підходить для маринування м’яса для шашлику з курки, індички або свинини.

8. Маринад зелений (з ківі)

На 1 кг м’яса: 3 ківі, 1 цибулина, 1 ч. ложка чорного меленого перцю, 1 пучок петрушки.

Ківі очистити від шкірки і потерти на найдрібнішій тертці або в блендері змолоти в пюре. Цибулю порізати півкільцями, петрушку посікти не дуже дрібно. М’ясо приправити перцем, перемішати з ківі, цибулею та зеленню і залишити на 1 годину.

Рецепт маринування шашлику з ківі підходить для будь-якого жорсткого м’яса. Ківі має особливу властивість – розм’якшувати волокна м’яса. Але не маринуйте майбутній шашлик надто довго – його легко пересушити.

9. Маринад лимонно-оливковий

На 1 кг м’яса: 0,5 склянки оливкової олії, сік половини лимона, 3 зубці часнику, 1 ч. ложка солі, 1 ч. ложка червоного меленого перцю, базилік.

Часник пропустити через прес, додати до порізаного м’яса, посолити, поперчити, добре перемішати руками, втираючи спеції в кожен шматочок. Залити олією, перемішати. Лимон розрізати навпіл і видушити сік просто на м’ясо, ще раз добре вимішати. Залишити маринуватися мінімум на 3 години.

Маринад для шашлику з оливковою олією та лимонним соком – ідеальний варіант для баранини або птиці.

10. Маринад гранатовий

На 1 кг м’яса: 2 скл. гранатового соку, 0,5 скл. горілки, пучок кінзи, пучок м’яти, 1 ч. ложка чорного меленого перцю, 1 ч. ложка солі, 1 цибулина.

Зелень і цибулю крупно посікти, з’єднати з сіллю та перцем, натерти цією сумішшю порізане м’ясо. Викласти м’ясо в глибоку посудину, пересипаючи цибулею із зеленню. Залити гранатовим соком з горілкою. Маринувати 8-10 годин.

Маринад чудово підходить для баранини, яловичини або свинини.

11. Маринад “Ткемалі”

На 1 кг м’яса: 300 мл сливового соусу «Ткемалі», 1 ст. ложка меду, 3 ст. ложки рослинної олії, 1 ч. ложка солі, 0,5 ч. ложки чорного меленого перцю.

М’ясо порізати на шматочки і перемішати з усіма інгредієнтами маринаду. Витримати 1-2 години.

Найкраще підходить цей маринад для свинячого шашлику.

12. Маринад томатний

На 1 кг м’яса: 500 мл томатного соку, 3 цибулини, 100 мл яблучного оцту (можна замінити білим сухим вином, але не звичайним столовим оцтом), по 0,5 ч. ложки меленого мускатного горіха, коріандру і чорного перцю.

М’ясо порізати на шматочки і добре натерти сумішшю мускату, перцю й коріандру. Цибулю порізати кільцями. Скласти м’ясо у каструлю, перекладаючи кільцями. Залити сумішшю томатного соку і яблучного оцту. Маринувати 8-10 годин.

Найкраще підходить для маринування свинини і яловичини.

13. Маринад помаранчевий

На 1 кг м’яса: 500 мл апельсинового соку, 1 стручок червоного гострого перцю, 2 зубчики часнику, 0,5 ч. л. чорного меленого перцю, сіль. Часник порізати на половинки, перець дрібно посікти. Перемішати часник, червоний, чорний перець і сіль з м’ясом, залити апельсиновим соком. Витримати 2 години.

Найкращий з маринадів для курки. Якщо відчуваєте, що м’ясо сухувате, додайте в маринад 2 ст. ложки рослинної олії.

14. Маринад квасовий

На 1 кг м’яса: 1 л натурального бочкового квасу без хімічних добавок, 2 цибулини, 1 ст. ложка меду, 1 ч. ложка солі, 1 ч. ложка чорного меленого перцю.

Цибулю порізати півкільцями. М’ясо поперчити, скласти в глибоку посудину, перекладаючи цибулею. Мед розчинити у квасі, залити м’ясо. Маринувати 2-3 години. Ідеально підходить для свинячого шашлику.

15. Маринад чайний

На 1 кг м’яса: 3 цибулини, 1 ч. ложка чорного меленого перцю, 2 ст. ложки чорного чаю, 500 мл води.

Заварити чай окропом, дати настоятися 15 хвилин, процідити. Цибулю порізати кубиками. М’ясо поперчити, перетерти з цибулею, залити холодним чаєм і витримати 5-6 годин. Підходить для маринування яловичини і свинини.

03.05.2018


Переглядів: 1666

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1195 від 20.11.2024p.
¤ 
Ознаки того, що у вас дефіцит вітаміну D

Ознаки того, що у вас дефіцит вітаміну D

Нестача «сонячного» вітаміну вкрай негативно позначається на стані здоров’я, тому його попередження – найкраща послуга вашому організму....

¤ 
Троє чоловіків вбили знайомого

Троє чоловіків вбили знайомого

До злочину причетні троє дубровиччан – 30-ти, 19-ти та 15-ти років, які і раніше потрапляли в поле зору правоохоронців за вчинення адміністративних правопорушень. А найстарший та неповнолітній мали судимість....

¤ 
Пошкодив шини службового авто

Пошкодив шини службового авто

Відомо, що 42-річний чоловік уже неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронців, зокрема був судимий за вчинення майнових злочинів та хуліганства....

¤ 
У Рівненського обласного протипухлинного центру новий керівник

У Рівненського обласного протипухлинного центру новий керівник

Рівненський обласний протипухлинний центр очолив Віталій Бойко. Напередодні голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш звільнив його з посади директора комунального підприємства «Рівненська обласна дитяча лікарня», якою Віталій Бойко керував тричі: з червня 2005-го по вересень 2006-го, з 2007 по 2010 рік та з грудня 2014 року і дотепер...

¤ 
Громади Рівненщини отримали 11 нових шкільних автобусів

Громади Рівненщини отримали 11 нових шкільних автобусів

Ще 11 шкільних автобусів передали тергромадам Рівненщини. Ключі від нових авто вручили начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль та голова обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
Партія «УДАР Віталія Кличка» стає ще більш відкритою

Партія «УДАР Віталія Кличка» стає ще більш відкритою

Ми прагнемо залучити якомога більше груп українців до політичного життя суспільства та розбудови партії. Зокрема, розширити участь жінок у прийнятті рішень, надати їм можливості для самореалізації....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22340)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18326)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15369)
• Допомога під час карантину [967] (15323)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15093)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14956)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14873)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14829)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14815)
• Живи до ста! [965] (14770)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14712)
• Бюджет і ми… [965] (14702)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14584)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14532)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14429)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14364)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14020)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13989)

ТОП-15 свіжого номера:

• Партія «УДАР Віталія Кличка» стає ще більш відкритою (1250)
• Для освітніх закладів Рівного закуплять нове обладнання (237)
• Громади Рівненщини отримали 11 нових шкільних автобусів (183)
• Ознаки того, що у вас дефіцит вітаміну D (148)
• Пошкодив шини службового авто (142)
• Навіщо протирати скло машини яблуком у дощ? (140)
• Троє чоловіків вбили знайомого (139)
• У Рівненського обласного протипухлинного центру новий керівник (138)
• Для чого наносити зубну пасту на вікна автомобілів? (137)
• Сприяли в ухиленні від мобілізації: ще чотирьом лікарям повідомили про підозру (131)
• Смертельна автопригода у Рівненському районі (130)
• Ультразвукова діагностика в закладах охорони здоров’я м.Рівне (126)
• В області облаштовують кулінарний хаб (126)
• Потрапив під колеса мотоцикла, вибігши на дорогу (126)
• Налагодили міжрегіональний канал збуту наркотиків (125)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"