№859 від 03.05.2018p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Як готують хріновуху. Три рецепти запашної настоянкиХріновуху прийнято вважати чоловічим напоєм, хоча під час свят від цієї запашної настоянки не відмовляються й жінки. Пропонуємо вашій увазі три рецепти приготування хріновухи в домашніх умовах. Рецепт хріновухи №1 За великим рахунком у складі хріновухи не повинно бути нічого зайвого, крім кореня хрону і, мабуть, меду. Однак додавання в рецептуру лимонного соку значно покращує якість напою, а спеції роблять смак багатшими. Нижче наведено найбільш простий і доступний рецепт, який вимагає від вас лише походу в магазин і тиждень терпіння. Інгредієнти: спиртова основа (горілка, самогон, розведений спирт) — 0,5 л; мед — 1 ч. ложка; хрін (свіжий корінь) — 10 см; лимонний сік — 2 ст. ложки. Дуже важливо використовувати свіжий хрін, так як консервований втрачає свій аромат та смак. Що стосується спиртової основи, то краще використовувати саме спирт або самогон подвійної перегонки, цукровий, приміром, так як їх можна розбавити до 45% (є думка, що хрін краде градус, тому з горілки вийде більш слабкий напій). Лимонний сік можна замінити цедрою, наприклад, з половини лимона. Приготування: Хрін потрібно почистити і порізати невеликими кружечками або брусочками. Можна і на крупну тертку, але отриманий напій може вийти занадто насиченим. Покласти хрін в банку, додати мед і сік лимона. Залити все невеликою кількістю горілки/спирту/самогону і добре перемішати, потім долити решту. Настоювати хріновуху треба 3-4 дні, не більше, періодично перемішувати. Отриману настоянку процидіти через сито або кілька шарів марлі, перелити в пляшку. Дати напою відпочити 3-4 дні. Хріновуха повинна бути дуже м’якою, з приємним ароматом та злегка жовтуватим відтінком. Рецепт хріновухи №2 За великим рахунком в хріновуху можна додавати багато чого: зерна гірчиці, моркву, імбир, кріп, часник, корицю, гвоздику, мускатний горіх, гострий перець (з розрахунку 0,25 г стручка на 0,5 горілки) і т. д. Цей рецепт розрахований на вихід 3 л напою, тому не забудьте перерахувати, якщо будете використовувати менше спирту. Інгредієнти: 3 л горілки; 150 г свіжого кореня хрону; цедра 1 лимона; 2 г ваніліну (не ванільного цукру!); 10 шт гвоздики; 50 г меду; по 0,5 ч. ложки спецій (меленої кориці, мускатного горіха, імбиру). Приготування: Хрін потрібно очистити і нарізати кружечками. Зрізати цедру з лимона. Всі інгредієнти покласти в 3-х літрову банку і залити 2 л горілки. Ємність на 5 днів ставимо у темне прохолодне місце і періодично, 1-3 рази на день, перемішуємо. Через 5 днів настій треба відфільтрувати, та долити літр горілки, який залишився. Через 3-4 дні, може трохи більше, у вас вийде чудовий напій. Зрозуміло, що кількість спецій ви можете підібрати на власний смак. Рецепт хріновухи №3 Інгредієнти використовуються в тих самих кількостях, що й в рецепті №2, але процес приготування трохи інший. Приготування: В перший день всі інгредієнти крім меду залийте 420 мл спирту 96% і 100 мл води. На другий день злийте перший настій і замініть його ще 450 мл спирту і 300 мл води. На третій день змішуємо другий та перший настій і заливаємо у нашу суміш 500 мл спирту і 600 мл води. Можна відразу приготувати мед: залити його 200 мл води і поставити відстоюватися. На четвертий день потрібно злити останній настій і змішати його з попередніми двома. В ємність зі спеціями потрібно додати 500 мл води, добре перемішати і віджати через марлю в загальну ємність. Додати мед, розчинений у воді, та залишити напій настоюватися. Смачного!
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |