Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №888 від 22.11.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

15 продуктів, які не можна зберігати в холодильнику

1. Екзотичні фрукти Під впливом низьких температур екзотичні фрукти починають гнити, а гази, що виділяються в процесі гниття, можуть нашкодити нашому здоров’ю. Найкращий варіант зберігання таких фруктів – загорнутими у папір, при кімнатній температурі.

2. «Рідні» вітчизняні яблука та груші

Причина: виділення етилену при зберіганні, що веде до скорочення термінів зберігання як самих яблук/груш, так і тих фруктів/овочів, що зберігаються поряд з ними.

3. Всі родичі гарбузові

Кабачки, патисони, цукіні і самі гарбузи, близько місяця можуть спокійно зберігається в коморі і будуть навіть смачніше. Упаковка теж не потрібна. А холодні температури й відсутність повітря призводять до м’якості продуктів, до появи цвілі. Надрізана диня в таких умовах ще й починає виділяти шкідливі речовини (етиловий газ).

4. Помідори та баклажани

Зберігання водовмісних овочів на полицях холодильника призводить до появи на них темних плям, які свідчать про загнивання. Найкращий спосіб зберігання – в кошику в умовах кімнатної температури, або в засушеному вигляді (нарізати «медальйонами» і висушити як гриби на нитці).

5. Ріпчаста цибуля

Причина: порушення структури в умовах холодильника, поява м’якості та виникнення цвілі. Варто відзначити і цибулиний «аромат», що аж ніяк не покращує смакові якості інших продуктів. А, якщо поруч лежить картопля, через гази і вологу, яку вона виділяє, цибуля гниє значно швидше. Кращого способу для зберігання даного продукту, ніж капронову панчоху у кухонному кутку, поки не придумали.

6. Оливкову олію

Причина: погіршення корисних властивостей і смакових якостей (починає гірчити), поява білого осаду (пластівців). Зберігати в темному місці при кімнатній температурі.

7. Мед

Аналогічно до попереднього пункту – біохімічні речовини продукту в холодильнику зазнають руйнування. Такий мед великої користі не принесе. Зберігають продукт у сухій і темній тумбочці.

8. Картоплю та моркву, інші тверді овочі

Причина: проростання, загнивання, утворення цвілі. А картопляний крохмаль при температурах нижче 7 градусів має властивість перетворюватися на цукор, що веде до зміни смакових властивостей картоплі та консистенції. Найдовше (і без наслідків для здоров’я) такі овочі зберігаються в дерев’яному вентильованому ящику, поверх паперу, в коморі (сухій та темній).

9. Шоколад

Причина: утворення конденсату на поверхні продукту, його подальша кристалізація, виникнення «сивини» (нальоту), а при герметичній упаковці – й розвиток цвілі. Особливої шкоди здоров’ю не буде, але от органолептичні властивості знижуються, та й естетичний вигляд буде втрачено.

10. Хліб

Якщо хліба ви купуєте багато, а їсте по трохи, то зберігати його краще в морозилці, а не в холодильнику. А ще краще – не більше 3 днів при кімнатній температурі. У холодильнику він миттєво вбирає всі запахи продуктів, а при підвищеній вологості ще й «обростає» цвіллю.

11.  Банани

Волога й холод на ці фрукти діє згубно – процес гниття йде значно швидше, смакові якості втрачаються. Ідеальний метод зберігання в підвішеному на кухні стані (як на пальмі), в темному кутку.

12. Гострі соуси

Вважається, що всі соуси і приправи потрібно зберігати винятково у холодильнику. Однак такі їх компоненти, як оцет, цукор і сіль – відмінні консерванти. Гострий соус теж не потрібно зберігати у холодильнику. В коморі він зможе простояти протягом трьох років, отже, низькі температури йому не потрібні. До того ж і смак вони йому не поліпшать.

13. Каву

Каву не можна зберігати в холодильнику, всупереч усім переконанням. Зберігання в холодильнику негативно вплине на якість і смак кави. До того ж сама кава, що має досить сильний запах, може змінити запах і смак інших продуктів.

14. Авокадо

Авокадо не слід зберігати в холодильнику, поки воно не дозріє. У стиглому стані авокадо може зберігатися в холодильнику близько тижня, а будучи недостиглим, він так і не стане м’яким і маслянистим в умовах холодильника. Зберігати його краще при кімнатній температурі.

15. Копченості, консерви і варення

Ці продукти також не потрібно зберігати в холодильнику. Шкоди їм він не принесе, але немає сенсу займати корисний простір холодильника продуктами, які відмінно зберігаються при кімнатній температурі.

Отже, при правильному зберіганні різних продуктів можна не тільки зберегти їх властивості, а й значно додати вільного місця у вашому холодильнику.

22.11.2018


Переглядів: 1689

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 11.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21159)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17318)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14549)
• Допомога під час карантину [967] (14470)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14308)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14119)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13992)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13965)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13953)
• Живи до ста! [965] (13943)
• Бюджет і ми… [965] (13878)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13872)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13742)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13651)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13649)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13597)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13206)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13176)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (124)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (52)
• Небезпека вологих серветок (47)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (47)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (47)
• Тонкощі заварювання кави (46)
• Пиріг «Чорний ліс» (45)
• Особливості вживання видів води (13)
• А ваш шампунь безпечний? (12)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (12)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (12)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (12)
• Часникові стрілки корисніші за часник (11)
• Нецукровий діабет (11)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"