Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №890 від 06.12.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Червень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Липень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Розпушувач чи сода:

Розпушувач чи сода:

що обрати, щоб із випічкою не прогадати

Один з основних критеріїв вдалої випічки – пухкенький і ніжний виріб. І тут не все так просто, як здається на перший погляд. Неправильно розраховані пропорції, не достатньо погашена сода – і всі старання господині можуть зійти нанівець. І якщо раніше господині використовували здебільшого лише соду, то зараз в кулінарному тренді – розпушувач для тіста. Яка ж різниця між содою і розпушувачем, який із цих компонентів найбільш вдало підходить для випічки – про все це більш детально поговоримо далі.

Випічка з содою: плюси і мінуси

Раніше господині використовували лише соду. І якщо згадати, якою була випічка у наших бабусь, то інакше як шедевральною її не назвеш. Хоча єдиним варіантом для них була сода, погашена оцтом.

Це пояснюється тим, що сама по собі сода не є розпушувачем. А щоб відбулося повне її розкладання і смак випічки був прекрасним, її варто гасити кислотою. Адже під час гасіння соди виділяється вуглекислий газ, який, власне, додає випічці об’єму. Якщо ж у тісто додати непогашену соду, про пухкенький виріб годі й мріяти.

Щоправда, є одна хитрість, яку варто знати усім: не потрібно гасити соду на відкритому повітрі, адже весь вуглекислий газ просто вивітриться.

І ще: щоб отримати пухкеньку випічку, потрібно знати точне співвідношення соди і оцту, скільки їх потрібно, приміром, на кілограм борошна. Бо ж якщо необхідна кількість соди ще вказується у рецепті, то оцту ми звикли давати на око. Тому випічка виходить не завжди такою, як очікувалося.

Більше того, якщо «переборщити» з содою, страва матиме неприємний і сильно виражений запах соди. Єдине, що лишається зробити з таким шедевром – відправити у смітник.

Досвідчені кулінари взагалі радять додавати соду до сухих продуктів, таких як борошно, а оцет, навпаки, до рідких – кефіру, сметани, яєць.

І, увага: гасити соду можна не лише оцтом, а й лимонним соком чи кисломолочними продуктами.. Найголовніше при використанні соди – не зволікати і одразу випікати тісто, адже реакція проходить дуже швидко.

Випічка з розпушувачем: плюси і… лише плюси

Порівняно не так давно на підмогу господиням з’явився розпушувач. І якщо спочатку до нього ставилися дещо підозріло, як до чергової «хімії», то сьогодні без розпушувача важко уявити собі повноцінну кухню.

Розпушувач, у свою чергу, позбавляє нас від таких неприємних моментів, які притаманні роботі з содою. Його не потрібно розчиняти, варто просто всипати у тісто.

А чи знали ви, що розпушувач – це та ж сама сода, поєднана у відповідних пропорціях з борошном і лимонною кислотою? Часто замість борошна, виробники додають ще крохмаль, аби розпушувач довше зберігався. Суміш скомпонована таким чином, щоб сода і кислота давали потрібну реакцію і в потрібний час – безпосередньо при випіканні.

Розпушувач не варто застосовувати, коли в тісто додається мед. З ним впорається лише сода. У всіх інших випадках соду і розпушувач можна заміняти одне одним, однак, розпушувача потрібно брати у два з половиною рази більше, ніж соди.

Власне, щоб отримати розпушувач, уже немає потреби бігти до магазину. Адже багато господинь знають секрет співвідношення продуктів у цій суміші і готують розпушувач самі.

Отже, як приготувати диво-суміш? Дуже просто. Потрібно 5 ложок соди, 3 ложки лимонної кислоти і 12 ложок борошна. Усі інгредієнти потрібно змішати у сухій банці і там же зберігати, щільно закривши кришечкою.

Так суміш буде постійно під рукою, а випічка буде постійно вдалою.

06.12.2018


Переглядів: 2566

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1225 від 25.06.2025p.
¤ 
Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…»

Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…»

Початок літа вже традиційно є «дитячим». Це не дивно, оскільки закінчується навчальний рік у школах і починаються літні канікули.

Найкращого часу для дитячих розваг важко знайти. На жаль, саме дитячих літніх заходів в нас проводиться, на думку автора, замало, і це погано. Діти найбільше потребують позитивних емоцій, особливо в такий важкий час. Але є люди, які постійно працюють для того, аби малечі та підліткам влаштовувати святковий настрій. І роблять вони це дуже вдало....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23325)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19266)
• Допомога під час карантину [967] (16398)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (16162)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15897)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15785)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15743)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15710)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15702)
• Живи до ста! [965] (15594)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15542)
• Бюджет і ми… [965] (15470)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15408)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15371)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (15195)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (15150)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14980)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14850)

ТОП-15 свіжого номера:

• «Це відзнака всього народу України», – Кличко у Франкфурті отримав престижну премію за права людини (1184)
• ChampionCasino — Ліцензована Платформа для Українських Гравців (1143)
• Група «Гюрза» отримала чергову автівку для бойових завдань від волонтерів «Української команди» (1096)
• Віталій Кличко передав допомогу від столичної громади двом військовим підрозділам – понад 2300 дронів та системи РЕБ (908)
• Вартість манікюру: що входить у послугу та як не переплатити (314)
• Як знайти якісні курси англійської мови: універсальні поради для вибору (296)
• Ексклюзивний Верифікаційний Бонус ChampionCasino - Дізнаємося Деталі (247)
• Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…» (229)
• Векторна чистка зубів щадний спосіб догляду за яснами (140)
• Бізнес англійська чому це ключ до міжнародної кар'єри (126)
• Ремонт квартир під ключ: переваги та особливості (126)
• У Рівному консультуватимуть фахівці Інституту серця МОЗ України (109)
• Віталій Кличко передав на фронт ще 2400 дронів та 5 вантажівок (97)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"