№896 від 17.01.2019p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
8 продуктів, які найчастіше підробляютьДуже часто, навіть не здогадуючись, ми купуємо підроблені товари та продукти харчування. В Україні фальсифікованих продуктів близько 30%, і це лише за офіційними джерелами. Людство навчилось підробляти все, що душі заманеться. Під масову хвилю підробок потрапляють як відомі бренди, так і маленькі компанії. Апельсиновий сік Апельсиновий сік б’є всі рекорди по фальсифікації. У ньому може міститись що завгодно, окрім самих апельсинів. Найчастіше це не свіжовіджатий апельсиновий сік, а сік цукрового буряка, кукурудзяний цукор та глутамат натрію. Щоб перевірити натуральність апельсинового соку потрібно в невелику кількість рідини додати трішки соди і підігріти. Якщо сік натуральний, то рідина стане блідою, майже прозорою. Перевірити на наявність ароматизаторів можна, капнувши сік на палець і розтерти. Якщо сік ненатуральний то пальці будуть маслянистими. Оливкова олія Про користь оливкової олії знають всі, але чи відомо вам, що її також дуже часто підробляють. Це дуже вигідна справа для італійської «мафії». Прибуток від фальсифікації оливкової олії прирівнюють до прибутку, отриманого від наркоторгівлі. Та оливкова олія, яку ми звикли купувати, на 80% складається з більш дешевих рослинних олій. Тому користі з неї рівно стільки, як від звичайної соняшникової. Люди настільки звикли до розбавленої олії, що справжню оливкову часто сприймають за підробку. Щоб обрати якісну оливкову олію, насамперед зверніть увагу на регіон, де вона була вироблена та розлита. Це має країна, де ростуть оливки. Ще один показник на користь натуральності: справжня оливкова олія при низькій температурі загустіє, а на дні утвориться осад. Мед На жаль, і цей смачний та корисний продукт піддався підробці. У Китаї викрили велику партію меду, яка була заражена небезпечними антибіотиками. А в США у 75% придбаного в магазині меду навіть не було виявлено пилку. Ми найчастіше попадаємось, коли дешевий мед видають за дорогий. Підроблений мед може завдати шкоди для нашого організму, тому необхідно знати, як обрати хороший продукт. Якість продукту перевіряють і за допомогою пальців. Якщо мед буде розтиратися між пальцями і утворюватимуться маленькі грудочки – значить, мед підроблений. Також перевіряють і за допомогою шматочка хліба, який занурюють у мед на 10 хвилин. Якщо мед справжній, то хліб затвердіє. Щоб перевірити мед на наявність на домішок, необхідно ложечку меду розчинити у воді та додати декілька крапель йоду. Якщо отриманий розчин матиме синюватий колір, то для виготовлення меду використовували борошно або крохмаль. Чорниці Чорниці дуже корисні і через це недешеві ягоди, тому і їх взялися підробляти. Дуже часто використовують таку підробку в поживних батончиках, круасанах, рогаликах – у тих продуктах, де важко розгледіти саму консистенцію. Чорнична суміш найчастіше виявляється сумішшю цукру, кукурудзяного сиропу, масла, штучних ароматизаторів і штучних харчових барвників. Тому, щоб обрати якісний продукт, уважно читайте склад та вивчайте список інгредієнтів. Гранатовий сік Справжній гранатовий сік дуже корисний тим, що містить велику кількість антиоксидантів. Тому порівняно з іншими соками він дорожчий. Його часто розбавляють виноградним або грушевим соком, додаючи цукор і кукурудзяний сироп із високим вмістом фруктози. Можна зустріти гранатовий сік, який не має нічого спільного з гранатом. При виборі якісного гранатового соку зверніть увагу на країну-експортера. Готовий продукт має постачатися з країни, де росте сам фрукт. Звісно, за ціною він буде дорожчий, зате натуральний. Кава Кава – улюблений напій більшої частини усього людства. Найчастіше з кави розпочинається день, тому вона має бути якісною. Звичайно, вона має бути меленою. Але в меленій каві можна знайти смажену кукурудзу, смажений ячмінь, смажені соєві боби, цикорій, житнє борошно, картопляне борошно, палений цукор, карамель, інжир, смажене насіння фініків, глюкозу, мальтодекстрин і крохмаль. Щоб уникнути неякісної кави краще купувати її в зернах і перемелювати самостійно. Шафран Шафран – найдорожча у світі приправа, дорожча за золото. Отримують його з квітки під назвою крокус. Використовують лише 3 довгі червоні приймочки, які легко помітити на квітці. Найчастіше його замінюють квітами календули, куркуми, пелюстками маку, гіпсом, крейдою, крохмалем, сульфатом барію і пофарбованим у червоний колір шовковим волокном. Щоб перевірити, чи справді ви купили шафран, потрібно кілька крупинок помістити у теплу воду або молоко. Якщо рідина відразу красить воду в жовтий колір – у вас підробка. Справжній шафран лише через 5-10 хвилин починає виділяти золотистий колір і особливий аромат. Молоко Молоко також дуже часто підробляють. У ньому додають і меламін, і формальдегід, і перекис водню, і навіть машинне масло, каустичну соду, коров’яче або свиняче сало. Тому, щоб не потрапити в лікарню з отруєнням, потрібно ретельно підходити до купівлі молочних продуктів. Щоб визначити якість молока, потрібно крапнути його в склянку з водою. Якщо крапля опуститься на дно склянки і поступово розчиниться, то молоко натуральне.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |