Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №903 від 07.03.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Травень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Корисні поради при виборі м’яса

Корисні поради при виборі м’яса

Оцініть колір Колір м’яса – одна з головних ознак його свіжості: хороша яловичина повинна бути виразно червоною, свинина – рожевою, телятина – схожа на свинину, але більш рожева, баранина схожа на яловичину, але більш темного і насиченого відтінку. При виборі будь-якого м’яса є одна закономірність: чим молодша тварина, тим світліше буде м’ясо.

Огляньте поверхню

Тонка блідо-рожева або блідо-червона скоринка від підсихання м’яса – явище цілком нормальне, але жодних сторонніх відтінків або плям на м’ясі бути не повинно. Не повинно бути і слизу: якщо ви покладете на свіже м’ясо долоню, вона залишиться практично сухою.

Принюхайтесь

Запах – ще один вірний порадник при визначенні якості продукту. Ми – хижаки, і ледь вловимий свіжий запах гарного м’яса для нас приємний. Наприклад, яловичина повинна пахнути так, щоб вам хотілося негайно зробити з неї біфштекс по-татарськи або карпаччо. Свіже м’ясо має молочний запах з легкою, ледь помітною кислинкою. Старий, перевірений спосіб понюхати шматок м’яса “зсередини” – проткнути його нагрітим ножем.

Придивіться до жиру

Жир, навіть якщо ви його маєте намір зрізати і викинути, своїм виглядом може розповісти багато про що. По-перше, він повинен бути білим (або кремовим у випадку з бараниною), по-друге, мати правильну консистенцію (яловичий повинен кришитися, баранячий – навпаки, бути досить щільним), по-третє, не мати неприємного або згірклого запаху. Ну, а якщо ви хочете купити не тільки свіже, але й якісне м’ясо – зверніть увагу на його “мармуровість”: на зрізі дійсно хорошого м’яса видно, що жир розосереджений по всій його поверхні.

Тест на пружність

Свіже м’ясо при натисканні пружинить і ямка, яку ви залишили пальцем, негайно розгладжується.

Купуємо заморожене

Якщо купуєте заморожене м’ясо, зверніть увагу на звук, який воно видає при постукуванні, рівний розріз, яскравий колір, який з’являється, якщо прикласти до нього палець . Розморожуйте м’ясо акуратно, чим довше – тим краще (наприклад, у холодильнику), і якщо воно було правильно заморожене, то приготоване практично не відрізнятиметься від охолодженого.

Чому не парне?

Існує поширений міф про те , що якість так званого парного м’яса вища. Це не зовсім так. Неферментовані волокна білка не засвоюються в нашому організмі, створюючи додаткове навантаження на печінку і нирки .

Будь-яке м’ясо необхідно визрівати, тобто не варто готувати м’ясо одразу після забою тварини. Купивши вирізку на ринку, потрібно вдвічі обернути м’ясо вафельним рушником і затягнути дуже щільно харчовою плівкою в циліндр, залишивши краї, щоб рідина могла випаровуватися. Під час цього процесу варто міняти рушники. Тоді ви отримаєте дозріле м’ясо вищої якості, яке простіше готувати, у нього буде насичений смак і воно легко засвоїться.

А як щодо курятини?

Як вибрати м’ясо курки? Найкраще купувати домашню курятину. Шкіра на тушці курки повинна бути гладкою, без плям, пошкоджень, синців і пір’я. Огляньте тушку, якщо вона пружна, гладка, суха, а на розрізі м’ясо є трохи вологим і не має неприємного запаху – перед вами свіжа курятина. За тушкою ви також можете визначити вік курки. У молодих курочок кінчик грудної кісточки буде хрящоподібний, якщо на нього натиснути, то він легко гнутиметься.

07.03.2019


Переглядів: 1994

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1216 від 07.05.2025p.
¤ 
Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Мер Києва Віталій Кличко провів зустріч з представниками дипломатичних місій 38 країн світу

Йшлося про подальшу допомогу Україні та участь іноземних інвесторів у реалізації великих проєктів. Про це Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі...

¤ 
Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Столична громада передала чергову велику партію дронів 27 бригаді НГУ. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко

«Від громади столиці бійцям на фронт вирушила чергова партія вкрай необхідної допомоги. 27-й окремій Печерській бригаді Нацгвардії України передав 1100 мультироторних систем. Це FPV-дрони різних типів — і нічні, і 8 та 10 дюймів», - повідомив Віталій Кличко...

¤ 
Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво вже давно стало не просто десертом – це справжня культура.

У 2025 році виробники вражають не лише креативом, а й увагою до локальних смаків, екотрендів та мультисенсорного досвіду....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23105)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19034)
• Допомога під час карантину [967] (16160)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15966)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15664)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15576)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15508)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15453)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15439)
• Живи до ста! [965] (15374)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15309)
• Бюджет і ми… [965] (15263)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15166)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15156)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14989)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14930)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14765)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14632)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів (800)
• Кличко бере участь у Конгресі Європейської народної партії: «Голос України має звучати нині на всіх міжнародних платформах» (736)
• Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки (631)
• Кличко відвідав 7 бригад на Донбасі та Харківщині та передав допомогу від громади Києва (559)
• Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ (317)
• Віталій Кличко передав від громади Києва 72 бригаді 900 дронів, модифікованих під потреби підрозділу (192)
• Чи буде вода в кранах у рівнян? (191)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"