Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №904 від 14.03.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Червень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Липень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Без майонезу! Найкращі заправки до салатів

Салати, такі смачні й улюблені багатьма страви, які, залежно від продуктів, що входять до їх складу, і бажання кулінара, викликають апетит і втамовують голод. Вони відрізняються дивовижною різноманітністю рецептів приготування та інгредієнтами. Однак обов’язковим компонентом будь-якого салату є салатна заправка. Вона, як сполучна ланка, що збирає воєдино всі інгредієнти салату і надає йому нового, вишуканого смаку й аромату.

Сьогодні існує дуже великий вибір соусів, які можна додавати у салат, щоб поліпшити його смак і аромат! Пропонуємо вам спробувати приготувати кілька чудових заправок, які внесуть різноманітність у ваше меню. Для них потрібні найпростіші інгредієнти, що чудово замінять шкідливий магазинний майонез.

Вершкова салатна заправка

Інгредієнти: 1/3 скл. несолодкого йогурту, 1 ст. л. сметани, 2 ст. л .дрібно нарізаної ріпчастої цибулі, 2 ст. л. молока, 2 ст. л. яблучного оцту, 1/4 ч. л. солі, 1/4 ч. л. меленого чорного перцю.

Приготування. Змішати всі інгредієнти в блендері. Ця заправка має дуже ніжний смак, прекрасно поєднується з овочами, квасолею, рибно – овочевими салатами .

Томатна заправка для салату

Інгредієнти: 1/2 склянки томатного соку, 1 ст. ложка дрібно порізаного свіжого базиліку, 1 ст. ложка оливкової олії, 1 ст. ложка винного оцту, 1 ч. ложка діжонської гірчиці, 0,5 ч. ложка цукру, 1/4 ч. ложки солі, 1/4 ч. ложки чорного меленого перцю.

Приготування. Така заправка зробить овочевий салат насиченим, вона підходить для салатів з грибами, добре поєднується з сиром фета і моцарелою. Досить просто готується. Потрібно добре збити всі інгредієнти міксером або блендером – і супер соус готовий !

Італійська салатна заправка

Інгредієнти: 1 скл. оливкової олії, ? скл. виноградного оцту, 2 ст. ложки дрібно посіченої ріпчастої цибулі, 1 ч. ложка цукру, 1 ч. ложка сухої гірчиці, по 1 ст. ложці свіжих або сухих подрібнених листків базиліка і орегано, 2 зубчика часнику, сіль, перець.

Приготування. Оливкову олію з оцтом злегка збити вінчиком. До отриманої суміші додати цибулю, дрібно порізаний часник, сіль і перець за смаком. Все ретельно перемішати і дати настоятися 5-10 хвилин в прохолодному місці.

Соус песто

Ще один соус з італійської кухні. Як і соус бешамель, соус песто вважається універсальним соусом, який підходить для заправки салатів, для піци, до м’яса, риби й овочів.

Інгредієнти: великий пучок зеленого базиліку, 50 г твердого сиру, 3 зубчики часнику, трохи кедрових горішків, 100 мл оливкової олії.

Приготування. Добре промити базилік, відокремити листя і дати йому підсохнути. Потрібно почистити часник і порізати його на невеликі частинки, а сир натерти на тертці. У чашу блендера скласти частину листя базиліку, сир, кедрові горішки, порізаний часник і влити трохи оливкової олії. Подрібнити всі компоненти, поступово додаючи решту базиліку і оливкову олію. Соус песто не повинен бути однорідним — досить інгредієнти подрібнити і добре перемішати.

«Старовинна французька» заправка

«Старовинна французька» салатна заправка додасть страві витонченої гостроти і приємного аромату. З такою заправкою будь-який простий салат стане вишуканим, навіть на святковому столі!

Інгредієнти: половина ріпчастої цибулини, 6 ст. ложок рафінованої рослинної олії, 0,5 ч. ложки паприки, 1 ч. ложка солі, 2 ст. л. винного білого оцту, зелень свіжої петрушки, 0,5 ч. ложки сушеної селери.

Приготування. Почистити цибулю і помити її під проточною водою (так її «плакучий» сік не щіпатиме очі). Натерти цибулю на середній тертці. Помити зелень петрушки і посушити її кухонним паперовим рушником, щоб зайва рідина не потрапила в салатну заправку. У миску влити, вимірявши столовою ложкою, потрібну кількість винного оцту і присипати сіллю. Потім додати подрібнену цибулю і по пів чайної ложки спецій паприки і селери. Завдяки цим приправам страва матиме надзвичайний аромат і насичений смак. Збити усе до тих пір, поки не змішаються усі компоненти і на стінках не буде видно грудочок спецій. Влити олію і продовжувати збивати. Додати подрібнену петрушку і знову все ретельно збити. Зручність цієї заправки в тому, що її не потрібно настоювати в холодильнику і чекати певний час. Вона уже готова! Заправка буде свіжою протягом декількох днів.

Пікантна гірчично-медова заправка

Інгредієнти: 3 ст. ложки нерафінованої олії, 1 ст. ложка зернистої (діжонської) гірчиці, 1 ч. ложка рідкого меду, 1 ст. ложка бальзамічного оцту або лимонного соку, перець за смаком, можна ще додати трохи мінеральної води та подрібнений зубчик часнику.

Приготування. Ретельно все перемішати. Найкраще підходить для салатів з білокачанної капусти та курки, нейтральних на смак свіжих парникових огірків, помідорів, пекінської капусти, зелених салатів, інших овочів та зелені.

Приготування заправок для салатів це зовсім неважкий, але творчий процес, що завжди дає чудовий результат!

14.03.2019


Переглядів: 2133

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1225 від 25.06.2025p.
¤ 
Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…»

Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…»

Початок літа вже традиційно є «дитячим». Це не дивно, оскільки закінчується навчальний рік у школах і починаються літні канікули.

Найкращого часу для дитячих розваг важко знайти. На жаль, саме дитячих літніх заходів в нас проводиться, на думку автора, замало, і це погано. Діти найбільше потребують позитивних емоцій, особливо в такий важкий час. Але є люди, які постійно працюють для того, аби малечі та підліткам влаштовувати святковий настрій. І роблять вони це дуже вдало....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23325)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19266)
• Допомога під час карантину [967] (16398)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (16162)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15897)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15785)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15742)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15710)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15701)
• Живи до ста! [965] (15593)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15541)
• Бюджет і ми… [965] (15470)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15408)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15371)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (15195)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (15150)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14980)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14850)

ТОП-15 свіжого номера:

• «Це відзнака всього народу України», – Кличко у Франкфурті отримав престижну премію за права людини (1184)
• ChampionCasino — Ліцензована Платформа для Українських Гравців (1143)
• Група «Гюрза» отримала чергову автівку для бойових завдань від волонтерів «Української команди» (1096)
• Віталій Кличко передав допомогу від столичної громади двом військовим підрозділам – понад 2300 дронів та системи РЕБ (895)
• Вартість манікюру: що входить у послугу та як не переплатити (314)
• Як знайти якісні курси англійської мови: універсальні поради для вибору (296)
• Ексклюзивний Верифікаційний Бонус ChampionCasino - Дізнаємося Деталі (247)
• Тарас Сень: «З 2000 року працюю для дітей…» (229)
• Векторна чистка зубів щадний спосіб догляду за яснами (140)
• Бізнес англійська чому це ключ до міжнародної кар'єри (126)
• Ремонт квартир під ключ: переваги та особливості (126)
• У Рівному консультуватимуть фахівці Інституту серця МОЗ України (107)
• Віталій Кличко передав на фронт ще 2400 дронів та 5 вантажівок (97)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"