Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №910 від 25.04.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Листопад 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Грудень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Цікаві рецепти приготування паски

Цікаві рецепти приготування паски

1.Шоколадна паска

Інгредієнти: борошно (1500 г), дріжджі (50 г), яйця (8 шт), цукор (2 склянки), тертий мигдаль (2,5 склянки), шоколад (100 г), ром (30 мл), червоне вино (півсклянки), панірувальні сухарі (півсклянки), цукати (півсклянки), сік (півсклянки), кориця (1 ч. л.), розтерта гвоздика (1 ч. л.).

Для приготування шоколадної паски треба дріжджі розчинити в теплій воді і додати борошно. Накрити опару рушником і поставити в тепле місце, щоб вона піднялася. Опару для паски ретельно вимішати, в отриману масу додати жовтки, розтерті з цукром, мигдаль, шоколад, вино, ром, цукати, корицю і гвоздику. Білки ретельно збити в стійку піну. Додати їх в тісто для паски.

Викласти тісто у форми для запікання та поставити паску в нагріту духовку. Випікати при температурі 150°C градусів протягом 60-90 хвилин. Готову паску охолодити і обережно вийняти із форми.

Для приготування шоколадної глазурі для паски треба розігріти на невеликому вогні цукор, додати туди яйця і какао. Ретельно перемішати до утворення однорідної маси. Глазур охолодити і полити нею готові паски.

2.Заварна паска з жовтками (без випікання)

Інгредієнти: 2,8 кг сиру, 10 жовтків. 2 склянки дрібного цукрового піску, 1,5 склянки молока, 400 г вершкового масла (нарізати кубиками), цедра 1 лимона, 150 г родзинок, 150 г цукатів з апельсина, 1 пакетик ванільного цукру.

Для приготування заварної паски із жовтками для початку потріть сир через сито у велику миску. Жовтки викладіть у ємність, придатну для приготування на водяній бані, розведіть молоком, додайте цукор (звичайний і ванільний), перемішайте. Поставте яєчно-молочну суміш на водяну баню. Готуйте, постійно помішуючи, поки цукор не розчиниться, а жовтки не заваряться в густий крем. Зніміть з вогню. Додайте до заварених жовтків вершкове масло, перемішайте, щоб масло повністю розчинилося, остудіть. Змішайте сир з жовтковим кремом та добре перемішайте. Додайте цукати і родзинки, знову перемішайте.

Форму для паски переверніть широкою стороною вгору та встеліть марлею. Заповніть форму сирною масою. Поставте паску в глибоку тарілку під прес на декілька годин або на ніч у прохолодне місце. Потім зніміть форму і насолоджуйтесь незвичним десертом.

3.Сирна паска

Інгредієнти: сир - 1 кг, борошно - 110 г, яйце - 8 шт, цукор - 170 г, вершки жирні - 50 г, цукати, родзинки - за смаком.

Для приготування сирної паски треба сир перетри через сито, додати вершки, цукати, родзинки, цукор, борошно і 8 жовтків. Перемішати до однорідної маси. Збити білки в стійку піну і акуратно з’єднати із сирною масою. Перемішати та викласти отримане тісто у форму, змащену маслом. Постукати формою кілька разів по столі, щоб вийшло зайве повітря. Випікати сирну паску треба при температурі 180°С.

4.Італійська паска — панетоне

Інгредієнти: 120 мл молока, 15 г свіжих дрожів, 1 ст.л. цукру, 3 склянки борошна, 100 г вершкового масла, 2 яйця, 1/3 склянки цукру, 3 склянки борошна, ? ч.л. солі, 1 стакан родзинок і цукатів, цукрова пудра.

Для приготування італійської паски потрібно у теплому молоці розвести дріжджі та додати 1 ст.л. цукру і борошна. Потім ретельно перемішати. Накрити суміш плівкою або рушником і поставити в тепле місце на півгодини. Борошно потрібно додавати поступово, замішуючи тісто. Залишити його в теплому місці на 2-3 години. Коли тісто підійде, в нього необхідно додати родзинки і цукати. Перемішати. Тісто вкласти в підготовлену форму і дати йому «відпочити» 1 годину. Потім поставити в розігріту духовку, попередньо змастивши тісто жовтком. Готовий панетоне посипати цукровою пудрою.

5.Паска з мускатним горіхом

Інгредієнти: 5 яєць, 2 жовтки, 250 г цукру, 1 склянка молока, ваніль, мускатний горіх, натерта цедра 1 лимона, 50 мл коньяку або горілки, 40 г дріжджів, 1 кг борошна, 150 г вершкового масла.

Насамперед прогрійте кухню. А поки пораєтесь із тістом, уникайте протягів, бо воно «сяде». Розітріть 5 яєць і 2 жовтки з 200 г цукру, вилийте половину склянки теплого молока, всипте ваніль, мускатний горіх, натерту цедру одного великого лимона, додайте 50 мл коньяку або міцної горілки. Потім додайте родзинки і горіхи. В окремому посуді розчиніть 40 г дріжджів та 50 г цукру в половині склянки теплого молока до консистенції сметани і відставте на 20 хв. Тим часом просійте 1 кг борошна (обов’язково вищого ґатунку) й висипте його в підігріту каструлю. Розтопіть 50 г вершкового масла. Вилийте в борошно всі рідкі суміші, вимісіть тісто. Якщо воно занадто густе, долийте трошки молока і знову вимісіть. Не припиняйте вимішувати, поки в тісті не почнуть утворюватися великі пухирці. Потім накрийте його вологою тканиною і дайте підійти, розкладіть у форми (не більше як на третину висоти), і нехай знову підійде. Змастіть вироби маслом чи збитим яйцем і поставте в гарячу духовку. Випікайте не менше 40 хв. Готові паски змастіть глазур’ю і прикрасьте. Час приготування — 2 години.

25.04.2019


Переглядів: 1753

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1199 від 24.12.2024p.
¤ 
Безпрограшна серія «Вереса» завершилася розгромною поразкою у Львові

Безпрограшна серія «Вереса» завершилася розгромною поразкою у Львові

Пропустивши два швидких м’ячі і ще в першому таймі залишившись у чисельній меншості, «Верес» поступився «Карпатам» у Львові і перервав свою десятиматчеву безпрограшну серію. Ця поразка стала найбільшою за часів відродженого народного клубу і третьою найбільшою для «Вереса» в елітному дивізіоні чемпіонату України....

¤ 
Cкільки потрібно мити волосся шампунем?

Cкільки потрібно мити волосся шампунем?

Двічі милити голову шампунем – необхідність чи маркетинговий хід? Як насправді правильно мити голову, розповідають експерти....

¤ 
Ботокс для профілактики зморшок: що про це думають медики?

Ботокс для профілактики зморшок: що про це думають медики?

Перед тим як у молодому віці почати ін’єкції ботоксу, варто врахувати всі плюси та мінуси і порадитися з лікарем. Бо є нюанси....

¤ 
Проблеми з пам’яттю:

Проблеми з пам’яттю:

втома, перевантаження чи щось серйозніше?

На забудькуватість скаржаться багато: від молодих до людей похилого віку. Спочатку це проявляється начебто в дрібницях, але часто з віком проблема посилюється, і у якусь мить ми розуміємо, що нам важко на себе покластися, так багато витікає, не утримується, розчиняється ніби в повітрі. І тут ми починаємо замислюватися: це просто накопичилася втома і потрібно з’їздити у відпустку, попити вітамінки, чи справа в чомусь суттєвішому? А раптом провали у пам’яті – ознака захворювання? Давайте проаналізуємо, чому пам’ять може нас підводити і що з цим робити....

¤ 
На потягу вдарило струмом: двоє неповнолітніх отримали термічні опіки

На потягу вдарило струмом: двоє неповнолітніх отримали термічні опіки

Інцидент стався 7 грудня близько 20:40 на залізничній станції Верба, що на Дубенщині....

¤ 
У Рівному запрацювала нова модель громадського транспорту

У Рівному запрацювала нова модель громадського транспорту

Можна сміливо говорити про те, що з 1 грудня у Рівному почала працювати нова модель громадського транспорту. Так, на вулиці міста виїхали нові автобуси, які курсують за маршрутом 47А. А загалом для зменшення заторів у місті значно зменшилася кількість маршруток малої місткості....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22513)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18450)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15482)
• Допомога під час карантину [967] (15456)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15196)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15064)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15001)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14950)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14925)
• Живи до ста! [965] (14866)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14827)
• Бюджет і ми… [965] (14803)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14679)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14652)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14528)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14469)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14124)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14088)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному запрацювала нова модель громадського транспорту (645)
• Різниця між пральним порошком і капсулами (84)
• На потягу вдарило струмом: двоє неповнолітніх отримали термічні опіки (80)
• Енергетична безпека: на Рівненщині розвиваються альтернативні джерела енергії (74)
• Як позбутися неприємного запаху цибулі на руках після готування? (73)
• Чи можна нагрівати мед? (70)
• Проблеми з пам’яттю: (70)
• Безпрограшна серія «Вереса» завершилася розгромною поразкою у Львові (70)
• Сушарки проти паперових рушників: що безпечніше для здоров’я? (67)
• Рецепт домашніх патчів (67)
• Cкільки потрібно мити волосся шампунем? (67)
• Анастасія Либак провела розминку з учнями Жобринського ліцею (66)
• Ботокс для профілактики зморшок: що про це думають медики? (66)
• Фундучна картопля (65)
• Чи нешкідливо вмиватися мінеральною водою? (63)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"