№912 від 10.05.2019p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Кілька речей, які варто знати про хлібопічкуВи прихильник свіжоспеченого домашнього хліба та пиріжків, склад яких вам добре відомий? Отже, вам варто задуматись над придбанням хлібопічки. Її функції не обмежуються лише випіканням хліба. У хлібопічці можна пекти пиріжки, батони, робити джеми, варення, йогурт, масло і навіть варити рис. 1. Що таке хлібопічка і як вона працює Хлібопічка – це такий кухонний агрегат, який спече хліб, приготує йогурт майже без втручання людини. Необхідно лише засипати, залити потрібні компоненти, вказані в рецепті, обрати відповідну програму і зачекати. Хлібопічка сама вимісить тісто і спече запашний хлібець. Отже, як вона працює? Ви засипали інгредієнти, вибрали потрібну програму, і хлібопічка починає замішувати тісто. Температура трішки піднімається, тісто підходить. Після цього розпочинається другий заміс, який забирає зайві гази, і знову агрегат зупиняється, щоб тісто підійшло вдруге. За допомогою спеціального нагрівального елемента, який розташований навколо форми для випічки, тісто починає випікатися. 2. Зовнішній вигляд Хлібопічки бувають різних форм та габаритів. Найбільшою популярністю користується техніка квадратної, а не овальної чи круглої форми. Все тому, що саме квадратна форма легко вписується в будь-яку кухню, незалежно від розмірів. Але вибір залежить від ваших уподобань. Форма не відіграє принципової ролі і на якість приготування не впливає. Корпус виготовляють із пластика і нержавіючої сталі. Звичайно, краще обирати зі сталі, але вона коштує дорожче. 3. Форми для випічки Один із найголовніших пунктів у виборі хлібопічки – розмір форми для випікання. Тобто яка вага майбутньої хлібини для вас оптимальна – від 500 до 1500 грамів. Спеціалісти рекомендують обирати розмір форми для випікання, враховуючи потреби вашої сім’ї. Але краще взяти відразу більшу, бо в ній можна пекти і менші хлібини. Деякі хлібопічки оснащені додатковими формами для випікання багетів, круглими або прямокутними. Такі формочки не будуть зайвими. Їх виготовляють з нержавіючої сталі, з тефлоновим покриттям або з алюмінію. 4. Потужність хлібопічки Всім зрозуміло, що чим більша потужність хлібопічки, тим швидше на вашому столі з’явиться свіженький хліб чи булочки. Потужність цього приладу варіюється від 450 до 1500 Вт. Але тим, хто заощаджує електроенергію, потрібно зробити вибір: або швидкість випікання, або додаткові витрати на електрику. Чим потужніший прилад, тим більше електроенергії використовуватиме. 5. Які функції хлібопічки обрати Хлібопічка – багатофункціональна домашня техніка, оскільки може випікати пшеничний, житній, бородинський хліб, а також різноманітні дієтичні види хліба з висівками, з рисового і гречаного борошна. Оснащена функцією приготування кексів, пиріжків, пасок, окрім того вона може замісити тісто для пельменів, вареників, піци, пиріжків. На сьогодні навіть найпростіші хлібопічки оснащені функцією замісу тіста, тому вам не доведеться бруднити руки і кухню, за вас усе зробить це диво техніки. Та й на цьому її функціональність не обмежується. Деякі хлібопічки можуть приготувати йогурт, варення, джеми і навіть масло. Існує навіть функція яка регулює колір скоринки випічки, її хрусткість. 6. Додаткові функції Однією з не менш важливих функцій є відстрочка випічки. Можна покласти всі необхідні інгредієнти, встановити таймер і спокійно займатися своїми справами, піти на роботу чи за покупками, а до обіду чи вечері хлібопічка спече для вас свіженький хліб чи зварить джем. Режим «підтримка температури» означає, що коли хліб спечеться, ще деякий час хлібопічка збереже його гарячим. Режим «турбовипічка» – прискорене випікання хліба, але варто знати, що такий хліб відрізнятиметься за смаком і якістю від звичайного режиму випікання. Добре, коли хлібопічка має й захисні функції: захист від перегріву, від перепаду напруги і захист від дітей. Захист від перегріву – корисна річ, яка вимикає хлібопічку без стороннього контролю і втручання. Захистом від перепаду напруги зараз оснащені майже всі хлібопічки. І захист від дітей не буде зайвим: поки хліб печеться, малечі цікаво, що ж там робиться, ця функція заблокує кнопки панелі управління і кришку.функції Ще одна корисна фішка хлібопічки – диспенсер або дозатор. Це отвір, через який додаються різні добавки і начинки для тіста (насіння соняшника, горіхи, родзинки, цукати тощо). Але можна обійтись і без неї, тому що хлібопічка повідомлятиме звуковими сигналами, коли потрібно докинути необхідний компонент. Хлібопічки зазвичай оснащені невеличким віконечком, яке дозволяє спостерігати, як проходить процес випікання. Тож які саме функції необхідні, вирішувати лише вам. 7. Ще декілька порад Хлібопічці відразу потрібно знайти таке місце на кухні, якомога ближче до розетки. Тому що під час роботи її не варто рухати, вимикати, переставляти. Для початку не експериментуйте з рецептами, вам потрібно вивчити всі тонкощі вашої техніки, а вже потім можете фантазувати. Обов’язково прочитайте інструкцію використання, тому що існують хлібопічки, в яких спершу потрібно засипати сухі компоненти, а потім рідкі, а в інших – навпаки.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |