№912 від 10.05.2019p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
«Сніданок туриста»або Що приготувати у дорогуКоли ви збираєтеся у далеку дорогу, важливо продумати все: що вдягнути, чим себе зайняти і що поїсти. З двома першими проблемами доведеться справлятися самотужки, враховуючи величину вашої валізи і туристичних планів. А от щодо дорожнього перекусу – пропонуємо кілька нехитрих, але дуже слушних правил. Правило трьох «зручно» Насамперед, все їстівне, що ви кладете до дорожнього рюкзака, повинно відповідати трьом вимогам: щоб було зручно їсти, зручно перевозити і зручно зберігати. Тому, для початку, ми визначимо основні якості дорожніх продуктів. Легко і компактно Усі продукти, які ви плануєте взяти в дорогу, повинні бути компактними і легкими. Інакше всі ваші хвилювання в дорозі будуть пов’язані не з приємними враженнями від подорожі, а з переживаннями про те, щоб нічого з продуктів не впало, не витекло і нічого не забруднило. Їжа тривалого зберігання Продукти для подорожей не повинні швидко псуватися. В ідеалі вони повинні бути такими, щоб їх можна було довгий час зберігати без холодильника. Не танути на сонці і бути простими в приготуванні. Якщо треба порізати чи подрібнити, зробіть це заздалегідь. Заборона двох «С» Дорожня їжа не повинна мати двох факторів, що починаються на літеру «С» – смороду і сміття. Навіть якщо ви обожнюєте пампушки з часником чи рибний пиріг – це не означає, що ваші аромати буде приємно вдихати сусідам по купе чи пасажирам автобуса. Їжа, від якої багато сміття, крихт і додаткової упаковки, – теж не найкращий варіант для дороги, особливо якщо ви подорожуєте в автівці. Що приготувати у дорогу Здається, що їжі, яка б відповідала всім цим вимогам, просто немає. Але це не так. Майже всі продукти можна брати в дорогу, необхідно тільки знати, як і в якому вигляді їх краще включити в дорожнє меню. Овочі та фрукти Овочі – ідеальний варіант для перекусу в дорозі. Почищені та порізані соломкою морква, яблука, солодкий перець – корисна альтернатива усім чіпсам, сухарикам та насінню. Фрукти краще порізати відразу і скласти в пластиковий контейнер, який щільно закривається. Та не беріть дуже багато – по-перше, овочі і фрукти досить важкі, а по-друге з них може виділятися сік. Приготуйте порцію на один раз, наприклад, в якості полуденка. Це урізноманітнить ваш дорожній раціон. У контейнер можна порізати навіть овочевий салатик. Але в жодному разі не соліть його і не заправляйте. Соус для салату приготуйте окремо і налийте його в маленьку баночку з герметичною кришечкою. У дорозі відкрийте контейнер з салатом, полийте його соусом і з’їжте. А ще овочі зручні для дорожньої сумки у вигляді оладок і котлет – з кабачка, гарбуза, моркви чи картоплі. Такі туристичні наїдки смакують навіть холодними. Сендвічі, роли, бутерброди Бутерброди і сендвічі – це, мабуть, найпоширеніша їжа, яку зазвичай кладуть у дорожній наплічник. Зробити їх можна як з овочами, так з будь-яким м’ясом чи сиром. Соуси, приправи, будь-яка зелень до бутербродів – справа тільки вашої фантазії і гастрономічного смаку. Хліб краще використовувати сірий, він менш калорійний і не так сильно кришиться. Або ж замість хліба можна взяти тонкий лаваш і загорнути в нього будь-яку нерідку начинку. Роли в дорозі дуже зручні – вони не менш ситні, ніж бутерброди, але набагато зручніші у споживанні. М’ясо у дорозі Тим, хто навіть під час подорожі не може обійтися без поживних м’ясних обідів, м’ясо радять запікати. Якщо ви готуєте м’ясо у фользі, то так і беріть у дорогу – разом із фольгою. Якщо ні, то перекладіть у фольгу і щільно запакуйте. Готуючи м’ясо, не шкодуйте спецій – перець чорний і червоний, розмарин, орегано, коріандр, естрагон, імбир – це чудові натуральні консерванти. І запам’ятайте: м’ясо має бути добре пропечене, стейк із кров’ю в дорогу не годиться. Швидка їжа та напівфабрикати У цьому списку – каші та вермішель швидкого приготування, паштети і плавлені сирки в герметичних упаковках, пакетики дитячого фруктового пюре. Сюди ж можна віднести і йогурт, але за умови, що він буде з мінімальною процентною часткою жиру в тарі, яка споживається за один раз. Такий йогурт легше засвоюється і довше не псується. Дорожні снеки Швидкий, легкий перекус доречний у будь-якій подорожі. Горішки, пастила, сухофрукти, мюслі в стаканчиках або у вигляді батончиків. Це не тільки смачні, але й дуже корисні снеки. А десерт? Ласунам у подорожі буде сумно, якщо не взяти хоча б одну шоколадку. Але влітку шоколад швидко тане, тому для теплої пори року це не найкращий варіант. Шоколад можна замінити натуральними льодяниками без барвників, невеликими мафінами, джемом або медом у порційних упаковках. Також можна в дорогу взяти зефір, пастилу або мармеладки. Правило «КЛМН» КЛМН – це чарівна туристична формула, яка допомагає не забути в дорогу найнеобхідніше: кружку, ложку, миску й ніж. Окрім цього не забудьте про серветки (паперові та вологі), зубочистки, сміттєві пакети та одноразовий посуд. Головне пам’ятати, що їжа в дорозі повинна бути зручною, смачною і корисною. За таких умов процес приготування до подорожі плавно і безболісно перетече у саму подорож – цікаву, захоплюючу і незабутню.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |