№924 від 01.08.2019p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Як заготовити зелень на зимуЯкий аромат розноситься по кухні, коли взимку дістаєш із засіків мішечок з сушеною зеленню! Така зелень прекрасно підійде в якості запашної приправи до рибних і м’ясних страв. Ось тільки, щоб насолоджуватися її смаком в холоди, заготовку треба починати вже зараз. Що можна зробити? Можна, звичайно, виростити зелень в будинку, але можна і заготовити на зиму. Засушити Для початку зелень потрібно підготувати: перебрати, відрізати корені, промити холодною водою. Викласти тонким шаром на чисту тканину і дати обсохнути. Потім стебла дрібно нарізати, а листя залишити цілими. У такому вигляді покласти зелень сушитися в добре провітрюваному приміщенні. Час від часу перевертати. Зелень вважається добре просушеною, якщо при стисненні розсипається в порошок. Висушивши, покладіть її в банку або тканинний мішечок. У таких умовах її можна зберігати близько 3 років. Засолити Для засолювання 1 кг зелені необхідно взяти 250 г солі (краще крупного помелу). Всю зелень нарізати якомога дрібніше, додати сіль і ретельно перемішати. При бажанні можна приправити невеликою кількістю нарізаного часнику. Розкласти отриману суміш у банки. Зверху трохи прим’яти, щоб виступив сік. Закрити кришками і дати постояти при кімнатній температурі. Через 2 - 4 дні банки відкрити і додати зелень з сіллю доверху. Прибрати в темне прохолодне місце. Замаринувати Зелень крупно нарізати, укласти в невеликі банки і залити маринадом. Щоб приготувати маринад необхідно на 1 літр питної води взяти 30 г солі, додати 50 г. цукру і приблизно 1 ст. л. столового оцту. Банки із зеленню простерилізувати і закатати. Зберігається маринована зелень в темному прохолодному приміщенні. Заморозити Для цього зелень необхідно дрібно нарізати, розфасувати невеликими порціями у формочки для льоду, залити кип’яченою водою кімнатної температури і поставити в морозильну камеру. Крижані кубики можна додавати, наприклад, в суп в кінці варіння.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |