Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №930 від 12.09.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс незвичайного

Як акторка львівського походження винайшла Wі-Fі

Як акторка львівського походження винайшла Wі-Fі

Хедвіга Марія Кіслер, донька директора львівського банку, знялась у 18 стрічках, однак не вважала це своїм головним здобутком. Як їй вдалося досягнути такого успіху та одночасно зробити одне з найважливіших відкриттів ХХ століття?

Кінокар’єра

Батько Хеді, єврей за походженням, збудував успішну кар’єру в одному з банків Львова. Мати була відомою піаністкою з Будапешту. Тому ще з юного віку дівчина мала змогу подорожувати Європою та навчатися театрального мистецтва. Найбільше їй подобалось вивчати іноземні мови, гру на фортепіано, та, як не дивно, математику. Тоді ще ніхто не знав, які грандіозні відкриття чекають її у майбутньому.

У 16 років Хеді покликала сцена. Акторство приносило дівчині неабияке задоволення, вона навіть знімалась нарівні зі світовими тогочасними зірками німецького кіно. Після екранізації фільму “Дівчина в нічному клубі” до неї прийшла слава.

Фільм “Екстаз” зі сценами її оголеного тіла став сенсацією і викликав хвилю бурхливого обурення серед кінокритиків.

Проте, екстравагантна репутація не стала перешкодою заміжжю, і в 19 років Хеді побралася з австрійським мільйонером, продавцем зброї Фріцом Мандлем. Він хизувався красивою дружиною та шалено її ревнував. Багатій навіть хотів викупити всі копії скандального фільму.

Через ревнощі про акторську кар’єру довелося на деякий час забути. Чоловік брав Хеді з собою на світські прийоми, де вона слухала про принцип дії багатьох видів зброї, відвідувала ділові зустрічі та уважно аналізувала почуте.

Коли шлюб став зовсім нестерпним, Хеді переїхала до “Великого Яблука” і почала нове життя.

Брюнетки проти блондинок

У Нью-Йорку акторка швидко стала іконою стилю та взяла собі псевдонім “Хеді Ламар”. Незабаром талановита красуня заробила нечувану на той час суму - майже $30 млн. Засновник студії Metro Goldwyn Mayer Луїс Маєр навіть називав її “найкрасивішою жінкою у світі”.

“Не інакше, як Господь Бог посилає мені цю чудову брюнетку”, - казав він.

Хеді фактично потіснила з екранів “платинових блондинок” і започаткувала моду на “голлівудських брюнеток”.

Найкращою роботою Ламар вважають фільм «Самсон і Даліла», який отримав два «Оскари».

Проте, кар’єра акторки не була вершиною амбіцій. Вона завжди вважала свою вроду прокляттям і прагнула реалізовувати інтелект. Саме тоді Хеді познайомилась із композитором Джорджем Антейлом, який був вражений її аналітичними та розумовими здібностями.

“Вона значно розумніша, ніж здається на перший погляд”, - вважав музикант.

У 1940-му в Америці сталася жахлива трагедія. Німеччина затопила американський евакуаційний корабель із 77 дітьми на борту. Хеді не могла стояти осторонь. Вона захотіла допомогти і звернулася зі своїми ідеями до Національної ради винахідників США. Але чиновники запропонували їй “залишити розумову роботу спеціалістам”.

Тоді Хеді разом з Антейлом самотужки розробила технологію «стрибаючих частот», яка дозволяла дистанційно керувати торпедами. Система складалася з 88 частот за кількістю клавіш у піаніно. Сигнал передавали змінні канали, що гарантувало безпеку інформації.

Винахідники не просили за розробку виплат і подарували ідею державі.

У 1942 році вони отримали патент на свою Secret Communications System. Але знову проєкт не сприйняли всерйоз, та й реалізувати таку ідею тоді було технологічно важко. Більшість військових навіть не розуміли суті цього винаходу.

Дехто навіть сміявся: “Ця жінка пропонує запхати піаніно в торпеду?»

Однак під час Карибської кризи у 1962-му реалізація розробки стала можливою. Технології вийшли на якісніший рівень, і систему нарешті змогли використати у військовій сфері.

Надалі ж винахід засекретили аж до 80-х років.

Wi-Fi

Лише у ХХ столітті технологію, яку розробила Хеді, почали активно використовувати у повсякденні. ЇЇ патент зараз лежить в основі мобільного зв’язку, Wi-Fi, GPS та Bluetooth. Так винахід талановитої жінки став однією з найважливіших розробок ХХ століття.

Низка компаній з Кремнієвої долини навперебій пропонували винахідниці членство у своїх акціонерних радах. На декілька пропозицій Хеді погодилась аж у 1997 році. Їй на той час було 83.

Вона була переконана, що «з усіма цими винаходами люди почали більше спішити. “Поспіх – не найкращий шлях. Для всього потрібен час – для роботи, для гри, для відпочинку. Надія і цікавість щодо майбутнього здаються кращими, ніж гарантії.”

Життя талановитої Хеді Ламар обірвалось у 2000 році. Через чотири роки її ім’я внесли до Національної зали слави винахідників США.

А 9 листопада, в день її народження, світ тепер відзначає день винахідника. Торік Google випустив новий дудл на честь цієї всесвітньо відомої акторки.

Цікава інформація про ­Wi-Fi

– Мало хто знає, що використовувати Wi-Fi не дуже безпечно. Приєднуючись до нього, ви відкриваєте доступ до всієї своєї особистої інформації.

– Навіть саме зашифроване повідомлення легко може зламати хакер навіть середнього рівня. Варто йому лише захотіти, і він зламає шифрування і отримає доступ до всієї вашої особистої інформації. Тому, ви повинні розуміти, що ніякої гарантії безпеки з Wi-Fi і не пахне, так що подумайте, перш ніж підключатися до невідомого джерела. А за кордоном можна, наприклад, використовувати сімку для роумінгу, яка дозволяє вам дешево користуватися інтернетом.

– Настав час для цікавої статистики. У світі щодня близько мільярда чоловік втрачає всі свої паролі при підключенні до Wi-Fi.

– Більшість паролів можна зламати простим перебором букв або цифр, чим практично всі хакери і займаються.

– Найбезпечніший спосіб використання бездротової мережі – VPN-протокол.

– Але, крім того, що мережа Wi-Fi несе загрозу вашими даними, не до кінця вивчений і його вплив на організм людини. Вплив бездротових мереж на людину став настільки великим, що, наприклад, у Німеччині він є абсолютно у всіх готелях країни.

– З Німеччиною може змагатися і Франція. Природно, в плані громадського використання Wi-Fi. У Парижі можна підключитися до Wi-Fi в будь-якому закладі, чи то кафе, ресторан або готель.

Хоч Wi-Fi – це одне з кращих винаходів 21-го століття, але все ж у нього є і зворотна сторона медалі. Ви ніколи не будете захищені від злому вашої особистої інформації. Тому, настійно рекомендується використовувати свій мобільний інтернет, так як там ви будете захищені від втрати паролів і рахунків, і, в той же час, швидкість буде швидше, за рахунок того, що користуєтеся їм тільки ви. Якщо ж вам потрібні лише кілька дзвінків через популярні месенджери в поїздках за кордоном, то є дуже гарний додаток, яким користуються мільйони людей – TravelChat. Його вартість вас не розчарує – всього 12 $ за цілий рік користування.

Також є і недорогий інтернет в Європі від Orange і Глобалсим.

12.09.2019


Переглядів: 1747

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21063)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17206)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14462)
• Допомога під час карантину [967] (14376)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14220)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14030)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13905)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13875)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13856)
• Живи до ста! [965] (13847)
• Бюджет і ми… [965] (13782)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13771)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13653)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13564)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13562)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13500)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13111)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13095)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (724)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (80)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (76)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (75)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (73)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (73)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (73)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (71)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (71)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (71)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (70)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (68)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (68)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (65)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (64)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"