№933 від 03.10.2019p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Кілька порад щодо використання апельсинової шкірки у побутіАпельсини - ароматні, соковиті, яскраві та дуже смачні... та й корисні. А ось що ви робите після того, як апельсин з’їдений? Викидаєте шкірку? Даремно! Апельсинові шкірки краще не викидати, а сушити - у господарстві пригодяться, і не раз. Висушені апельсинові шкірки можна... ...додавати в чайник із заваркою, попередньо розламавши скоринку на дрібні шматочки - і смак, і аромат цитруса забезпечений! Зберігати шкірки зручно у звичайній скляній баночці, як і інші приправи. ...кидати у ванну. Адже у шкірках багато ефірної олії та вітаміну С, що поглинається шкірою. І пахне чудово, і для шкіри корисно! ...кидати в камін для розпалювання. Адже в апельсинових скоринках багато горючої маслянистої речовини - лимонену, від якого відмінно розпалюється вогонь. ...підпалити, загасити і покласти на блюдце так, щоб скоринка якийсь час димілася. Аромат - краще будь-якого освіжувача. Навіть того, котрий нишком узятий з рідного офісу -) ...додавати у випічку. Досить заварити їх невеликою кількістю окропу, а коли набрякнуть, покласти в тісто. Щоб шматочки були зовсім дрібними, краще нарізати їх ножем ще у сирому вигляді, і вже в такому виді засушити. Або, як варіант - подрібнити сухі шкірки у кавомолці. ...використовувати, щоб відучити кота гризти домашні рослини. Кішки не люблять запах апельсинових шкірок, тому якщо покласти їх на підвіконня, вусатий пустун припинить копатися в горщиках з вашими улюбленими кімнатними рослинами або розсадою. ...перетворити у варення. Екзотичне, але спробувати варто! Все, що знадобиться - 1 кг апельсинових шкірок, 1 кг цукру і 2 л води. Ось рецепт варення з апельсинових шкірок: Заздалегідь зібрані шкірки нарізати тонкими смужками або перемолоти на м’ясорубці, залити водою на 3-5 днів, міняючи її щодня, щоб вийшла вся гіркота. Шкірки повинні стати м’якими, але не надто. Вимочені шкірки залити окропом, додати цукор і варити кілька разів, по 30-40 хвилин. Наприкінці варіння можна додати лимонну кислоту або лимонний сік.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |