№942 від 05.12.2019p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
10 способів зробити картопляне пюре смачнішимВважаєте, що зробити смачне пюре з картоплі це дуже просто? Може й так. А чи зможете ви зробити з нього не звичайнісінький другорядний гарнір, а самодостатню смачну страву – треба знати кілька елементарних правил і мати в запасі десяток універсальних рецептів. Чи знаяєте ви, що… Шматочки картоплі, з якої буде готуватися пюре, під час варіння повинні бути приблизно однакової форми і величини, не дуже дрібно порізані. Так вони зваряться одночасно. Молоко повинно бути тільки киплячим. Від холодного молока пюре робиться сірим. Пюре треба довго збивати, щоб добитися однорідної кремоподібної консистенції, без грудочок. Подавати пюре слід тільки гарячим. Розігріте воно втрачає свій смак і потрібну консистенцію. Для пюре картоплю треба брати «крохмальних» сортів, які при варінні добре розварюються. Якщо зварена картопля залишається цілою, добитися кремоподібного стану буде вкрай складно. Щоб оригінально подати пюре до святкового столу, скористайтеся кондитерським мішком з фігурною насадкою – при певній вправності вийде справжнісінький шедевр! А тепер 10 способів покращити ваше пюре: Спосіб 1. Зварену картоплю розім’яти в пюре. Сметану перемішати з тертим сиром і дрібно нарізаним часником, заправити цією сумішшю картоплю. Добре вимішати. Перед подачею пюре поставити в розігріту духовку на 10 хв., щоб сметана прогрілася. Спосіб 2. Картоплю 10 хвилин поварити у воді, після чого воду злити, залити киплячим молоком і довести до готовності. Додати ложку масла. Розім’яти в пюре, не зливаючи молока. Спосіб 3. Зварену до готовності картоплю розім’яти в пюре, залити киплячим курячим бульйоном (за аналогією рецепта пюре з молоком), додати посічену зелень, добре збити. Спосіб 4. Заправити пюре часником, потовченим із зеленню, меленим насінням кропу та шматочком вершкового масла. Спосіб 5. Зварити картоплю до готовності. Перш ніж зливати воду, додати туди пучок порізаного шпинату, накрити кришкою. Злити воду, додати шматочок масла. Коли воно розтане, усе разом збити блендером. Пюре вийде ніжно-зеленого кольору. Спосіб 6. Збити у блендері 1-2 яєчних жовтки з кількома ложками сметани, заправити цією сумішшю пюре, добре збити. Спосіб 7. Дрібні шкварки бекону з невеликою кількістю витопленого жиру додати в розім’яту картоплю і збити. Спосіб 8. Сир твердих сортів натерти на дрібну тертку. Пюре трохи розбавити киплячим молоком, додати сир і ретельно вимішати. Сиру має бути десь чверть від усього пюре. Спосіб 9. Картоплю розім’яти, додати шматочок вершкового масла, перемішати з дрібно нарізаною зеленню (кріп, зелена цибуля, петрушка) і часником. Спосіб 10. У картопляне пюре, розведене молоком, додати ложку вершкового масла і всипати жменьку товчених волоських або кедрових горіхів.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |