№946 від 09.01.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Оригінальні способи використання лимонаКажуть, якщо життя підкинуло вам лимон, треба зробити з нього лимонад. Або будь-що інше. Лимон, виявляється, річ суперуніверсальна. Лимонний сік містить близько 5–6?% лимонної кислоти і рівень pH між 2 і 3. Це робить його ідеальним помічником у домі. Видалення масних плям. Якщо ваша кухня стала жертвою пасерування і забризкана олією, спробуйте використовувати для чищення половинки лимона, перш ніж вдаватися до допомоги токсичних засобів. Насипте трохи солі (для абразії) на половинку лимона і потріть нею засмальцьовану пляму, потім протріть ганчіркою. Чищення чайника або кавоварки. Для видалення накипу, що утворився у чайнику, наповніть його водою, додайте жменю дрібно порізаної лимонної цедри і поставте на вогонь. Після закипання дайте чайнику постояти годину, вилийте рідину і добре промийте чайник. Для очищення кавоварки необхідно покласти в неї лід, сіль і лимонну цедру, гарненько потрясти все це хвилину чи дві, витрусити і промити кавоварку. Чищення мікрохвильовки. Додайте лимонної цедри в посуд для мікрохвильовки, наполовину заповнений водою. Увімкніть піч на повну потужність на 5 хв, дозвольте воді закипіти, а пару сконденсуватися на стінках мікрохвильовки. Потім просто вийміть посуд і витріть бруд вологою ганчіркою. Освіжувач і зволожувач повітря. Якщо взимку повітря у вашому житлі висушене опаленням, на допомогу прийде лимон. Наповніть посуд водою, покладіть у воду лимонну цедру і поставте на плиту. Після закипання зробіть вогонь мінімальним і залиште так на деякий час. Повітря зволожиться і наповниться свіжим ароматом. Ароматизатор. Шкірку лимона можна дрібно натерти, і вона збереже весь аромат лимона. Використовувати її можна у свіжому, засушеному або замороженому вигляді. Легше терти шкірку, коли вона ще на лимоні (перед тим, як видавлювати сік). Щоб висушити шкірку, розсипте її тонким шаром на рушник і залиште до повного висихання, потім пересипте в банку. Використовувати можна в салатах, маринадах, випічці і т. д. Декор. Смужки лимонної кірки, які при засушуванні скручуються в джгутики, мають гарний вигляд у коктейлях. Зробити їх краще ножем для чищення овочів. Зробіть джгутики з лимонної шкірки і висушіть їх зовнішньою стороною вниз на тарілці протягом 3–4 днів. Подрібніть їх до стану борошна. Використовуйте як екстракт у кулінарних рецептах. Лимонний цукор. Ви можете додати в цукор готовий лимонний екстракт або покласти в банку з цукром. Освітлення пігментних плям. Покладіть маленький шматочок лимонної цедри на пляму і залиште на годину. Пом’якшення сухих ліктів. Використовуйте половинку лимона, посипану харчовою содою. Просто опустіть лікоть у лимон і покрутіть ним кілька хвилин, ніби збираєтеся видавити з нього сік. Потім промийте лікті і витріть насухо. Виготовлення цукрового скрабу. Змішайте половину ложки цукру з лимонною цедрою і оливковою олією до отримання консистенції сметани. Змочіть шкіру тіла під душем, вимкніть воду і масажними рухами нанесіть суміш на шкіру, потім змийте.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |