№947 від 16.01.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Сода – не тільки у випічкуСода зробить жорстке м’ясо м’якшим. Можна додати кілька дрібок соди під час приготування м’яса, тоді воно приготується швидше. Харчова сода є в кожному домі. Найчастіше господині додають її в тісто як розпушувач аба чистять нею чашки від нальоту. Але цим корисні властивості соди не обмежуються. • Сода зробить жорстке м’ясо м’якшим і допоможе йому приготуватися швидше: потрібно натерти його содою і на кілька годин покласти в холодильник. Безпосередньо перед приготуванням м’ясо ретельно промити під проточною водою і готувати відповідно до рецепту. • Якщо часу обмаль, можна додати буквально кілька дрібок соди під час приготування м’яса. • Щоб ніжнішими і м’якшими стали котлети, у фарш також можна додати трішки соди (на 1 кг фаршу – на кінчику ножа). • Сода зробить омлет пишним: треба додати дрібку на 3 яйця. • У варення (джем, начинку для пирогів) з кислих ягід і фруктів доводиться додавати досить багато цукру. Щоб нейтралізувати кислий смак і зменшити кількість цукру, покладіть у варення трохи соди – 1/3 ч. ложки на 1 кг ягід або фруктів. • Щоб каша не пристала до каструлі, додайте у воду трохи соди. • Щоб капуста зварилася швидше, а вітамінів у ній збереглося якомога більше, киньте у воду трохи соди (0,5 ч. ложки на 3 л води). • Сода допоможе зберегти насичений колір шпинату і капусти броколі. Для цього під час варіння овочів необхідно додати у воду 1 ч. ложку соди на 2 л води. • Щоб видалити пестициди зі шкірки фруктів і овочів, покладіть плоди на 5–10 хв у содовий розчин (на 1 л води 1 ч. ложка соди). Потім промийте проточною водою.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |