Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №951 від 13.02.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс здоров'я

«Ключики здоров’я»

«Ключики здоров’я»

Здоровою, усміхненою, самодостатньою людина може бути в будь-якому віці. Досягти цього допоможуть «ключики здоров’я», які мають бути в кожного з нас. Як їх отримати, розповідає лікар-санолог із великим досвідом роботи з пенсіонерами, спортсменами, вагітними й просто звичайними людьми, лікар спортивної та інтегративної медицини, сертифікований су-джок-терапевт, інструктор зі спіральної гімнастики, тайцзи, Йоги Усмішки, Твіст-терапії, санолог Київського центру здоров’я «Нове століття» Олена БОГАТИРЕНКО.

Відновлювати здоров’я й життєрадісність треба в будь-якому віці

Коли спілкуєшся з Оленою Володимирівною, то й сам заряджаєшся оптимізмом, радістю, життєвою впевненістю. Цілком можливо, що така натура в цієї сонячної людини. Але в тому, що ще й східні техніки підтримують її позитивну енергетику, сумнівів немає. І завдяки саме таким життєрадісним людям ці техніки стають дедалі популярнішими. Вони стають не просто оздоровчими методиками, а стилем життя.

Та, власне, й у самої Олени Володимирівни саме так свого часу все й сталося. Закінчивши медичний університет, спочатку вона працювала лікарем швидкої допомоги. Однак із часом зрозуміла, що академічних знань замало. Саме тому й почала вивчати альтернативну медицину в професора Пак Чже Ву з Південної Кореї. Йога Усмішки, Су-джок, Твіст-терапія, терапія Напрямками, інші методики корейського вчителя так її захопили, що вона присвятила їм усю свою діяльність, переконавшись у їх надзвичайних можливостях. Образно кажучи, Олена Володимирівна неодноразово поринала в «глибоководне озеро» східних технік, щоб витягти незвичайні й водночас дуже прості «ключики здоров’я». Закінчила аспірантуру, а зараз працює над здобуттям наукового ступеня.

Сьогодні до неї звертаються й пенсіонери, що страждали від гіподинамії й через це нажили собі «букети» хвороб, і просто малотреновані молоді люди, й спортсмени (спортивні команди), яким треба швидко відновитися після тренувань чи скоротити час реабілітації після травм, віднайти психосоматичне налаштування на змагання й домогтися гарних результатів, і люди, що потребують соціальної реабілітації (після декретної відпустки чи хвороби).

– Що потрібно зробити, щоб заволодіти цими «ключиками здоров’я»?

 – Скажу по-іншому: чого не слід робити однозначно, то це – розчаровуватися у своєму житті. Не треба думати, що воно не вдалося. Так думати не можна ні в якому віці. Адже в цьому житті все не дарма. І все ще тільки починається – в будь-який час, за будь-яких умов і обставин, – вторить Олена Володимирівна думкам автора теорії «Транссерфінґ реальності» Вадима Зеланда.

А він просто пропонує поглянути на своє життя та на світ з іншого боку: треба жити тут і зараз і дякувати життю за все, що було, що є й що буде, за кожен досвід, за кожну складність, за кожну людину на своєму шляху, за кожен вдих і видих. Просто живіть, і ви відкриєте цим «ключиком» ще один спектр свого здоров’я.

Дієві «ліки»: медитація усмішки

– Та просто усміхайтеся! – вигукує Олена Богатиренко. – Адже усміхаючись, ми набуваємо нового бачення світу, й він перестає бути ворожим. Усміхайтеся своїм рідним, людям довкола, й вони усміхнуться вам у відповідь. Хай що ви робите – робіть з усмішкою. Як казав Пак Чже Ву, майте простий намір прожити усміхнене життя.

– Але ж це не так просто?!

– А ви спробуйте, – відповідає фахівець з Медитації Усмішки. – Оберіть комфортну для себе позу, в якій у вас усмішка розтягнеться сама собою. І пошліть своїм внутрішнім органам щиру чисту усмішку.

Можете сказати: «Мої очі усміхаються, мої вуха усміхаються, мої губи усміхаються, мій ніс усміхається, все моє обличчя усміхається, моя голова усміхається, головний мозок усміхається, судини голови усміхаються, моя шия усміхається, всі м’язи шиї усміхаються, шийний відділ хребта усміхається, моя грудна клітка усміхається, мої ребра усміхаються, грудний відділ хребта усміхається, моє серце усміхається, мої легені усміхаються, мої бронхи усміхаються, мій стравохід усміхається, мій шлунок усміхається, моя печінка усміхається, мій жовчний міхур усміхається, моя підшлункова залоза усміхається, моя дванадцятипала кишка усміхається, моя тонка кишка усміхається, товста кишка усміхається, всі органи черевної порожнини усміхаються, мої нирки усміхаються, мої сечоводи усміхаються, мій сечовий міхур усміхається, моя уретра усміхається, мій поперековий відділ усміхається, м’язи спини усміхаються, тазові кістки усміхаються, мої ноги й руки усміхаються, все моє тіло – усміхається, я – усміхаюся, мій світ усміхається, всі мої друзі, близькі, колеги, знайомі, клієнти – всі усміхаються, всі люди на землі – усміхаються, Всесвіт – усміхається, Первісна Усмішка – усміхається, Творець – усміхається, я – усміхаюся, ми – усміхаємося».

Після такого автотренінґу (медитації) ви віднайдете умиротворення, радість, впевненість у завтрашньому дні. Ви зможете згармонізувати стосунки з близькими, пробачити й бути пробаченими, подарувати їм усмішку й отримати усмішку у відповідь. Ось вам ще один ключик до здоров’я. Адже у такий спосіб знімуться напруження, стреси, зникнуть психосоматичні проблеми.

Внутрішні резерви активізує спіральна гімнастика

Базується вона на розумінні спіральної енергетичної системи, яку свого часу описав професор Пак Чже Ву. Це ще один секрет-ключик, який розкриває фахівець із Твіст-терапії Олена Богатиренко. Увесь наш світ створений по спіралі – по енергетичних потоках. І наша галактика, й волосся росте по спіралі, й серце, й кишківник, і пуповина дитини. Якщо по ходу цих енергетичних потоків у людини є якісь розриви чи порушення, вона сприймає це через болісні відчуття. Щоб ці розірвані потоки з’єднати, потрібно зробити твістовий рух – скручування. Тоді відновлюється будь-яка функція організму, причому не тільки фізичного тіла, а й метафізичного. Природа все нам дала, щоб зцілюватися.

– Спіральна гімнастика, – роз’яснює Олена Богатиренко, – це комплекс із 64-х рухів, що йдуть безперервно один за одним. І виконується лише протягом двох хвилин. У процесі виконання комплексу обов’язково скручуються й оздоровлюються всі частини тіла: спіральні потоки відновлюють усе тіло, так відновлюється нормальний плин енергії, й фізичне тіло на це реагує…

– І в чому секрет?

– Спіральна гімнастика має багаторівневий вплив на весь організм. Прості й гармонійні рухи активізують наші внутрішні резерви, підвищують рівень життєвої сили, повертають гнучкість і рухливість хребта та суглобів, відновлюють функції імунітету, поліпшують кровопостачання органів і частин тіла, нормалізують роботу центральної нервової системи.

Спіральна гімнастика для кистей і стоп

Спробуйте зробити найпростішу Твіст-гімнастику для кистей і стоп по 8 напрямках. Сядьте на підлогу, ноги випростайте перед собою, спиною можна спертися на якусь опору чи упертися руками в підлогу позаду тулуба. Стопами робимо рухи вперед-назад по 4 рази в кожний бік, потім вліво-вправо по 4 рази в кожний бік; потім діагональний напрямок – наліво-назад-направо-вперед, міняємо діагональ – наліво-вперед-направо-назад (також все по 4 рази).

Колові рухи обома ногами 4 рази за годинниковою стрілкою. Міняємо напрямок в інший бік – 4 кола проти годинникової стрілки. Після цього – колові рухи, що сходяться, – 4 рази, та колові рухи, що розходяться, – теж 4 рази.

Такі самі вправи можна робити й кистями. Руки треба витягнути перед собою паралельно до підлоги, долоні розгорнуті вниз. Рухи вгору-вниз по 4 рази в кожний бік. Рухи вліво-вправо по 4 рази в кожний бік.

Так само робити діагональні напрямки й колові обома кистями – рухи, що сходяться й розходяться.

Масаж вуха «оживить» все тіло

У Су-джок масажуються лікувальні точки кистей, стоп, пальців, нігтів і валиків біля нігтів. Але найпростіший, найефективніший спосіб самозцілення за методикою південнокорейського професора Пака Чже Ву, що найшвидше дає результат, – це масаж вушних раковин. А Олена Богатиренко нас проінструктує.

– Я люблю масажувати вушну раковину, бо вона тоненька. І вона несе в собі голограму всього тіла й кожного органа окремо. Тобто, будь-який орган, можна сказати, – на поверхні. Якщо ми подивимося на нашу вушну раковину, то побачимо дитину в лоні, де мочка відповідає голові, бокова поверхня вушної раковини – тілу й хребту, побачимо 2 ямки – одна несе інформацію про грудну порожнину, друга – про органи черевної порожнини. На правій вушній раковині – права легеня, на лівій – ліва.

Процеси, що відбуваються в тілі, такі самі, як і процеси, що відбуваються в природі. А в природі є зима, весна, літо, осінь. І якщо ми проведемо таку паралель, що, наприклад, коли в жовчному міхурі або в нирках є пісок чи камінці, то, образно кажучи, це зима в нирках.

У класичній акупунктурі вушна раковина – дзеркало нирок. Тому, коли ми масажуємо вушну раковину до тепла й жару, з’являється стійке відчуття тепла у вушній раковині, й воно поширюється також на кожний орган, на все тіло. Образно кажучи, ми привносимо літо в тіло й у кожний орган. Каміння й пісок розчиняються природним способом. І мій досвід показує, яким потужним є лікувальний вплив масажу вушних раковин. Я своїм пацієнтам масажую вушні раковини ретельно, до тепла й до жару.

Щоб ефект від масажу був справді лікувальним, треба правильно знайти точки, які, як правило, болючі, та дбайливо їх промасажувати. Щоб знайти точку, масажуємо дистальним суглобом великого пальця внутрішні поверхні. У цьому місці близько розміщена хрящова тканина, й саме вона є нашим інструментом.

Прокладаємо вушну раковину між вказівним та великим пальцями й цим суглобом масажуємо зверху вниз (не тремо, а лише зміщуємо підшкірну клітковину, щоб не спровокувати якоїсь зміни в шкірних покривах), ретельно відшукуючи болючі точки. Промасажували спочатку одну вушну раковину, потім – другу.

Після цього беремо діагностичний щуп (продається в аптеках Су-джок-терапії), захоплюємо його так, щоб великий палець був навпроти кульки, й прокладаємо вушну раковину між великим пальцем та кулькою, ретельно масажуючи вушну раковину зверху вниз. Діагностичний щуп можна замінити звичайною кульковою ручкою з широкою кулькою. Щойно знаходимо болючу точку – дбайливо масажуємо її до тепла й рухаємося далі. Така процедура може забрати кілька хвилин на день. Але ефект ви відчуєте практично відразу.

13.02.2020ПЕРЕД ЗАСТОСУВАННЯ ОБОВ’ЯЗКОВО ПОРАДЬТЕСЯ З ЛІКАРЕМ!!!


Переглядів: 1669

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21181)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14481)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14318)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14131)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14005)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13966)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13659)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13606)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (467)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (65)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Часникові стрілки корисніші за часник (59)
• Особливості вживання видів води (59)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (57)
• А ваш шампунь безпечний? (55)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"