№957 від 26.03.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Класичне, карамельне або шоколаднеТри рецепти приготування згущеного молока у мультиварціНапевно єдиний недолік домашньої згущенки це те, що її приготування на газовій плиті вимагає в середньому двох годин (а часом і більше) пильної уваги кухаря. А ось із приготуванням згущеного молока у мультиварці таких проблем не виникає. Мінімум часу та продуктів і смачний та корисний продукт у вас на столі. Наймолодші ласуни будуть в захваті. Та й дорослі не стримаються від спокуси зачерпнути кілька ложок. Щоби у згущеного молока в мультиварці був справжній вершковий смак, сухе молоко потрібно брати тільки натуральне, а не замінник. Підійдуть також сухі вершки або дитяча молочна суміш. Щоб згущене молоко не збігало, обирайте низькотемпературні програми мультиварки, у кожної марки вони свої. Класичне згущене молоко Інгредієнти: 250 мл молока, 250 г цукру, 250 сухого молока. Приготування: В окрему простору ємність висипати склянку цукру, перемішати його з сухим молоком і поступово, поміщуючи, влити склянку молока. Все це ретельно збити віничком або в блендері. Коли цукор у молоці повністю розчиниться, збиту суміш перелити в чашу мультиварки, обрати режим «тушкування», час 60 хвилин, увімкнути. Через 15 хвилин молоко почне закипати – цей момент не можна упустити. Необхідно відкрити кришку і перемішати його. У процесі приготування треба буде помішувати згущене молоко ще кілька разів. Після сигналу про закінчення приготування консистенція згущенки буде рідкуватою. Не панікуйте, залиште її до повного охолодження в каструлі з відкритою кришкою. Потім перелийте в скляну баночку і щільно закрийте кришкою. Коли зовсім вистигне, ще раз добре перемішайте і поставте згущене молоко в холодильник на 1 годину. Консистенція буде саме такою як у магазинної. Карамельне згущене молоко Інгредієнти: 2 склянки свіжого коров’ячого молока найвищої жирності (найкраще домашнього), 2 склянки цукру, 2 склянки сухого молока, 1 ч. ложка ванільного цукру. Приготування: В окремій каструлі змішати сухе молоко з цукром. Вливати тонкою цівкою молоко, постійно помішуючи віничком, поки цукор і грудочки повністю не розчиняться в молоці. Перелити суміш в чашу мультиварки, обрати режим «суп» на 10 хвилин. Коли молоко почне закипати, кілька разів перемішати. Після сигналу про завершення молоко ще раз добре вимішати і знову ввімкнути мультиварку в режим «тушкування» на 20 хвилин. Коли суміш почне загусати, перемішати кілька разів. Залишити гаряче молоко на 20 хв для вистигання, а тоді збити його в блендері потягом 5 хвилин. Коли згущене молоко загусне, перелити його в банку і залишити до повного охолодження. Шоколадне згущене молоко Інгредієнти: 1 л найжирнішого домашнього молока, 0,5 кг цукру, 75 мл води, 1 ст. ложка какао. Приготування: У каструлі змішати цукор і воду. Увімкнути режим «суп» на 10 хвилин. Постійно помішуючи мультиложкою, приготувати цукровий сироп. Після закипання поварити його ще 2 хвилини, щоб цукор повністю розчинився, а сироп загус. Після цього мультиварку вимкнути. Тоненькою цівкою і постійно помішуючи, влити у сироп молоко. Підсипати через дрібне сито како та вимішати суміш до однорідності. Знову ввімкнути мультиварку, обрати режим «тушкування» і час 30 хвилин. Після сигналу про завершення приготування шоколадну згущенку добре вимішати і залишити вистигати. Перекласти в скляну банку, зберігати в холодильнику.
Коментарі (0):
|
© 2001-2024 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |