№959 від 09.04.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Як зробити чіпси вдома?Достовірної інформації, звідки з’явилися чіпси немає, але за легендою вони були приготовлені для примхливого мільйонера, який обурюючись, постійно повертав кухареві страву, посилаючись на занадто товсту смажену картоплю. Втомившись від претензій, кухар порізав картоплю в товщину паперової серветки та подав до столу. Цікаво, що мільйонер оцінив нововведення і був захоплений такою подачею. Події датовані 1853 роком, а місце винаходу – ресторан при готелі класу-люкс в США. З того часу чіпси стали мало не національною їжею Америки і швидко поширилися по всьому світу. Сьогодні стелажі ломляться від великої кількості смаків і форм чіпсів: прямі або рифлені, гострі з перцем або ніжні зі сметаною і цибулею, а також інші різноманітні й експериментальні види. Чіпси в домашніх умовах: лайфхаки 1. Від товщини пластини залежить не тільки смак, але і час приготування. Оптимальний розмір – 2-4 мм. Використовуйте спеціальні слайсери або намагайтеся, якомога рівномірніше порізати кожну картоплю. Якщо один слайс буде товщий, а інший тонше – підвищується ймовірність просто спалити картоплю або дістати її недосмаженою. 2. Не використовуйте занадто багато соняшникової або оливкової олії. До слова, не у всіх рецептах передбачено використання рослинної олії. 3. Підняті вгору краї картоплі вказують на готовність продукту. Запікаючи в духовці, орієнтуйтеся на свої переваги, якщо хочеться максимально хрусткої скоринки, тримайте довше. 4. Готовий продукт покладіть на паперові рушники, папір вбере залишки олії, вологи і жиру, що сприятливо вплине на смак і калорійність готового продукту. Класичний рецепт – чіпси в духовці Способів приготування закуски безліч, це можуть бути не тільки картопляні чіпси, але і морквяні, з часником чи яблучні. Знадобиться найпростіший набір інгредієнтів: картопля, олія, сіль, перець і приправи. 1. Очистіть картоплю та поріжте тонкими кружальцями. Вибирайте не сильно великі бульби, без вічок і різних пошкоджень. 2. Покладіть у глибоку тарілку та залийте олією, додайте сіль і приправи. 3. Зачекайте пару хвилин, поки картопля повністю просочиться. 4. Розігрійте сковороду до 180 градусів. 5. Застеліть деко пергаментом та викладіть картоплю. Важливо, щоб краї майбутніх чіпсів не стикалися один з одним. 6. Поставте деко в духовку на 10-15 хвилин. 7. Викладіть чіпси на паперовий рушник, поки він не вбере залишки олії. Не відходьте далеко від плити та спостерігайте за процесом приготування. Духовки у всіх різні, та щоб не спалити картоплю, краще контролювати запікання. Аналогічним методом можна приготувати чіпси на сковороді з високими стінками. Підготуйте картоплю, наповніть сковороду олією та доведіть до кипіння. По черзі занурюйте кружечки, орієнтуючись на їх колір. Після викладіть на паперовий рушник. Як зробити чіпси вдома в мікрохвильовці Інгредієнті залишаються без змін: картопля, олія й спеції. Обов’язково очищати шкірку, щоб видалити різні бактерії і мікроорганізми. 1. Як можна тонше наріжте картоплю. Полийте олією, посоліть та додайте спеції. 2. Залиште картоплю просочитися. 3. Постеліть лист пергаменту на тарілку мікрохвильовки. 4. Викладіть картоплю, щоб чіпси не стикалися один з одним. 5. Поставте таймер на 5 хвилин або орієнтуйтеся на готовність самостійно. 6. Готові чіпси викладіть на папір. Рецепт чіпсів з лаваша Якщо традиційний смак набрид, і хочеться спробувати щось новеньке – чіпси з лаваша складуть гідну конкуренцію картопляним. • Тонкий лаваш • Рослинна олія • Сіль, приправи 1. Цілий лист лаваша змастити олією, посолити та додати приправ. Можна змішати олію і приправи в окремому посуді, та за допомогою кухонного пензлика нанести на лаваш. 2. Згорнути лист у кілька разів і порізати довільно. 3. Деко застелити пергаментним папером і викласти нарізаний лаваш. 4. Розігріти плиту на 180 градусів і запікати 2-5 хвилин. З потреби перевернути на іншу сторону. Якщо подобається сир і свіжа зелень, можна додати продукти, поки лаваш знаходиться в теплій печі. Морквяні чіпси: простий рецепт Корисна морква стане альтернативою картоплі. Принцип приготування та інгредієнти не змінюються. 1. Поріжте овоч кружальцями або використовуйте шатківницю. Пам’ятайте, що кружальця повинні бути максимально тонкими. 2. Перекладіть моркву в глибокий посуд, додайте рослинну олію та приправи. 3. На деко покладіть пергамент і викладіть моркву. 4. Розігрійте духовку до 160-170 градусів. Залиште запікатися на 60 хвилин. Через півгодини переверніть моркву на іншу сторону. Так ви зможете приготувати не тільки смачну закуску, а й зміцнити свій імунітет. Морква здавна вважається королевою вітамінів, а бета-каротин, який міститься в ній, вкрай необхідний людському організму, зокрема органам зору. Чіпси з яблук: рецепт для дітей Така страва сподобається шанувальникам фруктів і дітям будь-якого віку. Подібна продукція представлена ??в супермаркетах, але головний її недолік – це висока вартість. Пропонуємо вам приготувати на власній кухні аналогічні яблучні чіпси з мінімальними витратами. • Яблука (кількість вибирайте в залежності від порції). • Цукор або сироп. 1. Виріжте з яблука серцевину та не очищаючи від шкірки, поріжте кружечками. 2. Додайте сироп або розмішайте 80 г цукру з водою. 3. Викладіть яблука в глибокий посуд і залийте сумішшю. 4. Розігрійте духовку на 150 градусів. 5. Застеліть деко пергаментом і викладіть яблука на відстані один від одного. 6. Середній час приготування від 60 хвилин. Цей показник змінюється в залежності від того якої товщини кружальця. 7. Не забудьте час від часу перевертати чіпси. Дочекайтеся поки приготована страва охолоне, та можна знімати пробу. Такі чіпси стануть відмінним перекусом на роботі для дорослих і дітей. Також можна додати до яблук корицю. Рецепт чіпсів з часником Багато хто скаржиться, що в чіпсах їм не вистачає гостроти і приправ, цей рецепт виправить ситуацію. • Картопля • Сіль, перець, приправи • часник 1. Підготуйте картоплю, порізавши тонкими кружальцями. 2. За допомогою часничниці або ножа, підготуйте часник. 3. У глибокий посуд перекладіть картоплю, додайте олію, приправи і часник. 4. Ретельно перемішайте, але будьте акуратні, щоб не пошкодити майбутні чіпси. 5. На деко застеліть пергамент і трохи змастіть рослинною олією. 6. Розігрійте сковороду до 150 градусів і залиште на 60 хвилин. Уважно стежте за станом чіпсів у духовці, піч гріє у кожного по-різному. Не забувайте перевертати чіпси та після викласти готовий продукт на паперові рушники. Як приготувати соус до чіпсів Багато хто віддає перевагу використовувати покупний кетчуп, ми пропонуємо приготувати корисний і смачний соус. Основні інгредієнти: приправи, хмелі-сунелі і сметана. Всі компоненти слід гарненько перемішати і залишити в холодильнику на 10 хвилин.
Коментарі (0):
|
© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |