Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №967 від 04.06.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Травень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс розваг

5 рецептів незвичних страв з картоплі зі всього світу

5 рецептів незвичних страв з картоплі зі всього світу

Картопляні страви увійшли в раціон європейських народів порівняно недавно. Тільки після відкриття Колумбом Америки картопля разом з томатами та кукурудзою потрапила на європейські ринки.

Перші записані рецепти з’явилися лише в 1604 році в кулінарній книзі, що належить перу Ланселота де Касто, кухаря князів-єпископів Льєжа.

Іспанська картопляна тортилья

Картопляна тортилья – омлет на маслиновій олії з курячих яєць з картоплею та ріпчастою цибулею. Поряд з паельєю і гаспачо є однією з найбільш пізнаваних страв іспанської кухні. Часто подається на сніданок.

Перш ніж залити яйцями, сирі овочі потрібно обсмажити, відварити або бланширувати, щоб вони не виділяли зайвий сік і встигли приготуватися одночасно з яйцями. Готову тортилью нарізають на порції, як пиріг, і подають остиглою до кімнатної температури.

Інгредієнти:

5 картоплин,

5 яєць,

1 цибулина,

оливкова олія,

1 ст. л молока,

1 ст. ложка борошна,

сіль, перець і зелень за смаком.

Приготування:

Наріжте картоплю маленькими кубиками зі стороною 0,5 сантиметри. Цибулю наріжте тонкими півкільцями й обсмажте на 4 столових ложках олії. Додайте нарізану картоплю і залийте олією, що залишилася, котра має повністю її покривати.

Готуйте 10 хвилин на середньому вогні. У цей час у великій мисці збийте яйця з молоком, борошном, приправами та здрібненою зеленню. Коли картопля буде готова, зменште вогонь, виловіть шумівкою шматочки картоплі, дайте їм обсохнути і з’єднайте з яєчною масою. Все акуратно перемішайте.

Вилийте на гарячу сковорідку яєчно-картопляну масу та готуйте на слабкому вогні, не перемішуючи. Потім переверніть тортилью на інший бік і ще трохи підрум’яньте.

Португальські картопляні крокети

Їх подають з білим соусом і яловичиною. Для посилення смаку до крокетів часто додають гострі сосиски чоризо, чорний перець, рибу бакальяу та перець пирі-пирі. Ось як приготувати класичні португальські картопляні сирні крокети.

Інгредієнти:

8 картоплин,

100 мл молока,

100 г вершкового масла,

100 мл соняшникової рафінованої олії,

200 г сиру,

8 ст. ложок борошна,

2 яйця,

500 г панірувальних сухарів,

сіль і мускатний горіх – за смаком.

Приготування:

Картоплю почистіть, зваріть і приготуйте з неї густе пюре, додавши молоко, вершкове масло, сіль і спеції. Сир натріть і перемішайте з картопляним пюре. В остиглу масу додайте яйця і знову перемішайте. Потім додавайте порціями борошно, поки не вийде тісто потрібної консистенції.

Картопляне тісто для крокетів бажано остудити, так воно затвердіє до більш підходящої для ліплення та смаження консистенції. Вологими руками сформуйте кульки й обваляйте в паніруванні. У каструлі розтопіть вершкове масло разом із соняшниковим. Занурюйте крокети в розпечений фритюр партіями по 3-4 штуки за допомогою шумівки, нею ж перевертайте їх під час смаження та витягайте готові.

Одночасно смажити потрібно таку кількість крокетів, щоб вони не стикалися один з одним, а вільно плавали. Готові крокети викладайте на паперові серветки, щоб видалити надлишки масла.

Французький гратен «Дофінуа»

Традиційна французька страва гратен Дофінуа – це запечена картопля у вершках під скоринкою. У сучасній Франції це досить популярна страва, що зустрічається в багатьох меню французьких бістро та домашніх ресторанчиків. Назва страви походить не від «дофіна», тобто королівського спадкоємця, а від історичної області Дофіні, відомої своїми картопляними стравами. Страва вважається скоріше зимовою, тому що досить ситна.

Для готування гратена краще використовувати не молоду, а вже, що полежала картоплю, з меншим вмістом крохмалю.

Інгредієнти:

1,5 кг картоплі,

1 яйце,

200 мл молока,

200 мл вершків жирністю 35?%,

20 г вершкового масла,

120 г тертого сиру грюер,

1 зубок часнику,

сіль, свіжомелений перець, тертий мускатний горіх – за смаком.

Приготування:

Картоплю нарізати тонкими кружальцями. Обсушити серветкою. Часник почистити, нарубати.

Велику керамічну форму для гратена змазати маслом, викласти в неї часник. Дно покрити шаром картоплі, посолити, поперчити. Залити 1 столовою ложкою вершків, посипати 1 столовою ложкою сиру. Знову покласти шар картоплі, вершки та сир. Продовжувати заповнювати форму, чергуючи інгредієнти, закінчити шаром сиру. Залишити 1 столову ложку вершків. Залити вміст молоком. Духовку розігріти до 2000С і запікати гратен 1 годину. Яйце збити з вершками, що залишилися, посолити, поперчити.

Вийняти гратен з духовки і залити яєчною сумішшю.

Знову помістити гратен у духовку й запікати ще 15 хвилин, до утворення золотавої скоринки. Подавати, не виймаючи з форми.

Американський картопляний салат

У салат з вареної картоплі додають ріпчасту цибулю, смажений шпик, мариновані огірки. Як заправлення використовується майонез, вінігретне заправлення або йогурт. Картопляний салат – популярний гарнір для багатьох страв. Часто подається до сосисок або відбивних, а також смаженої риби. Картопляний салат є класичним гарніром до віденського шніцеля.

Це – рецепт традиційного американського картопляного салату. Замість соусу з гірчиці, оцту та рослинної олії салат можна також заправити звичайним майонезом.

Інгредієнти:

1 кг картоплі,

100 г бекону,

1 ст. ложка яблучного оцту,

5 маринованих огірочків-корнишонів,

1 ст. ложка гірчиці з насінням,

1 велика біла солодка цибулина,

3 ст. ложки рослинної олії,

зелень, сіль і чорний перець за смаком.

Приготування:

Картоплю вимити щіткою, покласти цілою у каструлю з підсоленою киплячою водою, довести до кипіння і варити до м’якості, 25-30 хвилин.

Тим часом нарізати бекон тонкими смужками, обсмажити на сухій розігрітій сковороді на середньому вогні, так щоб витопився жир, а сам бекон став хрустким. Готовий бекон викласти на паперові рушники, жир зберегти.

Дуже тонкими четвертинками кілець нарізати почищену цибулю. Огірки нарізати тонкими кружальцями. У теплу сковороду з жиром від бекону влити рослинну олію й оцет. Додати гірчицю, сіль і перець, перемішати. З готової картоплі злити воду, трохи остудити її, нарізати і покласти в миску. Полити гарячу картоплю заправленням і дати охолонути. Змішати з цибулею, огірками, розкришеним беконом.

04.06.2020


Переглядів: 3679

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1216 від 27.05.2025p.
¤ 
Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів

Мер Києва Віталій Кличко провів зустріч з представниками дипломатичних місій 38 країн світу

Йшлося про подальшу допомогу Україні та участь іноземних інвесторів у реалізації великих проєктів. Про це Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі...

¤ 
Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ

Столична громада передала чергову велику партію дронів 27 бригаді НГУ. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко

«Від громади столиці бійцям на фронт вирушила чергова партія вкрай необхідної допомоги. 27-й окремій Печерській бригаді Нацгвардії України передав 1100 мультироторних систем. Це FPV-дрони різних типів — і нічні, і 8 та 10 дюймів», - повідомив Віталій Кличко...

¤ 
Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки

Морозиво вже давно стало не просто десертом – це справжня культура.

У 2025 році виробники вражають не лише креативом, а й увагою до локальних смаків, екотрендів та мультисенсорного досвіду....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (23185)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (19123)
• Допомога під час карантину [967] (16243)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (16051)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15746)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15656)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15595)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15555)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15538)
• Живи до ста! [965] (15467)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15390)
• Бюджет і ми… [965] (15336)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (15250)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (15250)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (15069)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (15019)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14837)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14713)

ТОП-15 свіжого номера:

• Бійці полку ССО «Рейнджер» отримали нову партію безпілотників від «Української команди» (1615)
• Артур Палатний: «Українська команда» передала позашляховик бійцям 101-ї бригади ТрО (1408)
• Віталій Кличко передав від громади Києва 72 бригаді 900 дронів, модифікованих під потреби підрозділу (1361)
• Кличко обговорив з представниками дипмісій 38 держав подальшу допомогу Україні та реалізацію міжнародних проєктів (912)
• Кличко бере участь у Конгресі Європейської народної партії: «Голос України має звучати нині на всіх міжнародних платформах» (819)
• Морозиво 2025: нові смаки, текстури та культурні відтінки (737)
• Третя штурмова показала у відео знищення окупантів дронами від киян (728)
• Кличко відвідав 7 бригад на Донбасі та Харківщині та передав допомогу від громади Києва (665)
• Віталій Кличко від громади столиці передав понад тисячу дронів 27 бригаді НГУ (427)
• Чи буде вода в кранах у рівнян? (282)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"