Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №967 від 04.06.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Жовтень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Листопад 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс розваг

5 рецептів незвичних страв з картоплі зі всього світу

5 рецептів незвичних страв з картоплі зі всього світу

Картопляні страви увійшли в раціон європейських народів порівняно недавно. Тільки після відкриття Колумбом Америки картопля разом з томатами та кукурудзою потрапила на європейські ринки.

Перші записані рецепти з’явилися лише в 1604 році в кулінарній книзі, що належить перу Ланселота де Касто, кухаря князів-єпископів Льєжа.

Іспанська картопляна тортилья

Картопляна тортилья – омлет на маслиновій олії з курячих яєць з картоплею та ріпчастою цибулею. Поряд з паельєю і гаспачо є однією з найбільш пізнаваних страв іспанської кухні. Часто подається на сніданок.

Перш ніж залити яйцями, сирі овочі потрібно обсмажити, відварити або бланширувати, щоб вони не виділяли зайвий сік і встигли приготуватися одночасно з яйцями. Готову тортилью нарізають на порції, як пиріг, і подають остиглою до кімнатної температури.

Інгредієнти:

5 картоплин,

5 яєць,

1 цибулина,

оливкова олія,

1 ст. л молока,

1 ст. ложка борошна,

сіль, перець і зелень за смаком.

Приготування:

Наріжте картоплю маленькими кубиками зі стороною 0,5 сантиметри. Цибулю наріжте тонкими півкільцями й обсмажте на 4 столових ложках олії. Додайте нарізану картоплю і залийте олією, що залишилася, котра має повністю її покривати.

Готуйте 10 хвилин на середньому вогні. У цей час у великій мисці збийте яйця з молоком, борошном, приправами та здрібненою зеленню. Коли картопля буде готова, зменште вогонь, виловіть шумівкою шматочки картоплі, дайте їм обсохнути і з’єднайте з яєчною масою. Все акуратно перемішайте.

Вилийте на гарячу сковорідку яєчно-картопляну масу та готуйте на слабкому вогні, не перемішуючи. Потім переверніть тортилью на інший бік і ще трохи підрум’яньте.

Португальські картопляні крокети

Їх подають з білим соусом і яловичиною. Для посилення смаку до крокетів часто додають гострі сосиски чоризо, чорний перець, рибу бакальяу та перець пирі-пирі. Ось як приготувати класичні португальські картопляні сирні крокети.

Інгредієнти:

8 картоплин,

100 мл молока,

100 г вершкового масла,

100 мл соняшникової рафінованої олії,

200 г сиру,

8 ст. ложок борошна,

2 яйця,

500 г панірувальних сухарів,

сіль і мускатний горіх – за смаком.

Приготування:

Картоплю почистіть, зваріть і приготуйте з неї густе пюре, додавши молоко, вершкове масло, сіль і спеції. Сир натріть і перемішайте з картопляним пюре. В остиглу масу додайте яйця і знову перемішайте. Потім додавайте порціями борошно, поки не вийде тісто потрібної консистенції.

Картопляне тісто для крокетів бажано остудити, так воно затвердіє до більш підходящої для ліплення та смаження консистенції. Вологими руками сформуйте кульки й обваляйте в паніруванні. У каструлі розтопіть вершкове масло разом із соняшниковим. Занурюйте крокети в розпечений фритюр партіями по 3-4 штуки за допомогою шумівки, нею ж перевертайте їх під час смаження та витягайте готові.

Одночасно смажити потрібно таку кількість крокетів, щоб вони не стикалися один з одним, а вільно плавали. Готові крокети викладайте на паперові серветки, щоб видалити надлишки масла.

Французький гратен «Дофінуа»

Традиційна французька страва гратен Дофінуа – це запечена картопля у вершках під скоринкою. У сучасній Франції це досить популярна страва, що зустрічається в багатьох меню французьких бістро та домашніх ресторанчиків. Назва страви походить не від «дофіна», тобто королівського спадкоємця, а від історичної області Дофіні, відомої своїми картопляними стравами. Страва вважається скоріше зимовою, тому що досить ситна.

Для готування гратена краще використовувати не молоду, а вже, що полежала картоплю, з меншим вмістом крохмалю.

Інгредієнти:

1,5 кг картоплі,

1 яйце,

200 мл молока,

200 мл вершків жирністю 35?%,

20 г вершкового масла,

120 г тертого сиру грюер,

1 зубок часнику,

сіль, свіжомелений перець, тертий мускатний горіх – за смаком.

Приготування:

Картоплю нарізати тонкими кружальцями. Обсушити серветкою. Часник почистити, нарубати.

Велику керамічну форму для гратена змазати маслом, викласти в неї часник. Дно покрити шаром картоплі, посолити, поперчити. Залити 1 столовою ложкою вершків, посипати 1 столовою ложкою сиру. Знову покласти шар картоплі, вершки та сир. Продовжувати заповнювати форму, чергуючи інгредієнти, закінчити шаром сиру. Залишити 1 столову ложку вершків. Залити вміст молоком. Духовку розігріти до 2000С і запікати гратен 1 годину. Яйце збити з вершками, що залишилися, посолити, поперчити.

Вийняти гратен з духовки і залити яєчною сумішшю.

Знову помістити гратен у духовку й запікати ще 15 хвилин, до утворення золотавої скоринки. Подавати, не виймаючи з форми.

Американський картопляний салат

У салат з вареної картоплі додають ріпчасту цибулю, смажений шпик, мариновані огірки. Як заправлення використовується майонез, вінігретне заправлення або йогурт. Картопляний салат – популярний гарнір для багатьох страв. Часто подається до сосисок або відбивних, а також смаженої риби. Картопляний салат є класичним гарніром до віденського шніцеля.

Це – рецепт традиційного американського картопляного салату. Замість соусу з гірчиці, оцту та рослинної олії салат можна також заправити звичайним майонезом.

Інгредієнти:

1 кг картоплі,

100 г бекону,

1 ст. ложка яблучного оцту,

5 маринованих огірочків-корнишонів,

1 ст. ложка гірчиці з насінням,

1 велика біла солодка цибулина,

3 ст. ложки рослинної олії,

зелень, сіль і чорний перець за смаком.

Приготування:

Картоплю вимити щіткою, покласти цілою у каструлю з підсоленою киплячою водою, довести до кипіння і варити до м’якості, 25-30 хвилин.

Тим часом нарізати бекон тонкими смужками, обсмажити на сухій розігрітій сковороді на середньому вогні, так щоб витопився жир, а сам бекон став хрустким. Готовий бекон викласти на паперові рушники, жир зберегти.

Дуже тонкими четвертинками кілець нарізати почищену цибулю. Огірки нарізати тонкими кружальцями. У теплу сковороду з жиром від бекону влити рослинну олію й оцет. Додати гірчицю, сіль і перець, перемішати. З готової картоплі злити воду, трохи остудити її, нарізати і покласти в миску. Полити гарячу картоплю заправленням і дати охолонути. Змішати з цибулею, огірками, розкришеним беконом.

04.06.2020


Переглядів: 3335

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1195 від 20.11.2024p.
¤ 
Ознаки того, що у вас дефіцит вітаміну D

Ознаки того, що у вас дефіцит вітаміну D

Нестача «сонячного» вітаміну вкрай негативно позначається на стані здоров’я, тому його попередження – найкраща послуга вашому організму....

¤ 
Троє чоловіків вбили знайомого

Троє чоловіків вбили знайомого

До злочину причетні троє дубровиччан – 30-ти, 19-ти та 15-ти років, які і раніше потрапляли в поле зору правоохоронців за вчинення адміністративних правопорушень. А найстарший та неповнолітній мали судимість....

¤ 
Пошкодив шини службового авто

Пошкодив шини службового авто

Відомо, що 42-річний чоловік уже неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронців, зокрема був судимий за вчинення майнових злочинів та хуліганства....

¤ 
У Рівненського обласного протипухлинного центру новий керівник

У Рівненського обласного протипухлинного центру новий керівник

Рівненський обласний протипухлинний центр очолив Віталій Бойко. Напередодні голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш звільнив його з посади директора комунального підприємства «Рівненська обласна дитяча лікарня», якою Віталій Бойко керував тричі: з червня 2005-го по вересень 2006-го, з 2007 по 2010 рік та з грудня 2014 року і дотепер...

¤ 
Громади Рівненщини отримали 11 нових шкільних автобусів

Громади Рівненщини отримали 11 нових шкільних автобусів

Ще 11 шкільних автобусів передали тергромадам Рівненщини. Ключі від нових авто вручили начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль та голова обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
Партія «УДАР Віталія Кличка» стає ще більш відкритою

Партія «УДАР Віталія Кличка» стає ще більш відкритою

Ми прагнемо залучити якомога більше груп українців до політичного життя суспільства та розбудови партії. Зокрема, розширити участь жінок у прийнятті рішень, надати їм можливості для самореалізації....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22327)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18308)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15358)
• Допомога під час карантину [967] (15309)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15080)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14941)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14861)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14819)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14802)
• Живи до ста! [965] (14759)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (14700)
• Бюджет і ми… [965] (14690)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14574)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14519)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14418)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14358)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14010)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13980)

ТОП-15 свіжого номера:

• Партія «УДАР Віталія Кличка» стає ще більш відкритою (1056)
• Для освітніх закладів Рівного закуплять нове обладнання (207)
• Громади Рівненщини отримали 11 нових шкільних автобусів (177)
• Ознаки того, що у вас дефіцит вітаміну D (143)
• Пошкодив шини службового авто (134)
• У Рівненського обласного протипухлинного центру новий керівник (132)
• Троє чоловіків вбили знайомого (132)
• Навіщо протирати скло машини яблуком у дощ? (125)
• Смертельна автопригода у Рівненському районі (123)
• Сприяли в ухиленні від мобілізації: ще чотирьом лікарям повідомили про підозру (122)
• Налагодили міжрегіональний канал збуту наркотиків (118)
• Потрапив під колеса мотоцикла, вибігши на дорогу (118)
• В області облаштовують кулінарний хаб (117)
• Ультразвукова діагностика в закладах охорони здоров’я м.Рівне (115)
• Незабаром на Рівненщині з’являться нові навчально-практичні центри (114)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"