Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №984 від 01.10.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Березень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Чому корисно їсти груші

Чому корисно їсти груші

У плодах груші містяться унікальні ефірні олії, біологічно активні речовини, які здатні підвищувати захисні сили організму, протистояти інфекційним захворюванням, виконувати протизапальну дію і навіть боротися з депресією.

У дієтичне харчування із профілактичною і лікувальною цілями груша включається при захворюваннях серця, печінки, нирок, цукровому діабеті, порушенні проникності капілярів.

Відвар сушених груш має знеболюючу, антисептичну і сечогінну дію.

Варені та печені груші застосовують при сильному кашлі, ядусі і туберкульозі легенів.

Грушевий сік, а також відвари із сушених плодів і листя показані при запальних захворюваннях сечовивідних шляхів – циститі, пієлонефриті. Хворим ожирінням корисно пити грушевий компот, приготовлений без цукру.

Неоціненною є користь цього плода для системи травлення. Спілі соковиті і солодкі груші сприяють перетравленню їжі, мають закріплюючі властивості і тому корисні при розладах кишечнику. Кислі та дуже терпкі сорти груш зміцнюють шлунок і печінку, викликають апетит, але вони важче засвоюються організмом. Тому даний вид груш протипоказаний людям похилого віку. Груша дуже корисна для серця взагалі і при порушеннях серцевого ритму зокрема. Це пов’язано з тим, що груша містить багато калію.

І для чоловіків груша – просто знахідка, тому що протягом багатьох років використовувалася в народній медицині як ефективний засіб при простатиті.

Груші рекомендується вживати при швидкій стомлюваності, запамороченні, при втраті апетиту, поганому загоєнні ран. А насіння має протиглисні властивості.

Вживати груші необхідно в міру і не на порожній шлунок, а через 0,5-1 годину після їжі. Після того як ви з’їли грушу, не можна пити сиру воду, а також їсти щільну, важку їжу та м’ясо.

При загостренні захворювань органів травлення груші вживати в їжу не треба, оскільки через велику кількість клітковини вони подразнюють слизову оболонку кишок і посилюють їхню перистальтику. Протипоказаннями до застосування груш також є запори.

Мариновані, в салаті, та зі свининою.

Три незвичні рецепти приготування груш

Страви із груш – вишукані та різноманітні! Цей запашний фрукт може додати ніжності десерту або вдало доповнити м’ясну страву чи салат.

Груші зазвичай здаються солодшими за яблука, хоча цукру в них менше. Значна частина сортів груші багата на мікроелементи, у тому числі йод.

Отож пропонуємо підбірку чудових рецептів із груші на будь-який смак!

Салат із грушею, карамелі­зованою цибулею і шинкою

Інгредієнти:

3 невеликі стиглі груші, почистити;

30 г вершкового масла;

100 г сиров’яленої шинки порізанної тонкими пластинками;

30 г лісових горіхів;

100 г руколи;

30 г сиру пармезан;

чорний мелений перець до смаку.

Для цибулі:

30 г вершкового масла;

1 ч.л. цукру;

дрібка солі;

1 велика біла цибулина;

2 ст.л. недорогого бальзамічного оцту.

Для заправки:

50 г вершкового масла;

2 ст.л. бальзамічного оцту;

1 ч.л. меду.

Приготування:

Горіхи підрум’янити на сухій сковорідці або на деку в духовці за 180 °С. Поки горіхи ще гарячі, перекласти на чистий кухонний рушник і добре потерти, щоб зійшло лушпиння. Горіхи посікти, але не дуже дрібно.

У невеликому сотейнику, на середньому вогні, розігріти вершкове масло, додати цибулю, сіль та цукор. Почистити цибулю, позрізати півкільцями.

Тушкувати цибулю, час від часу помішуючи, до повної м’якості та виразної золотистості. Влити оцет та майже повністю випарувати. Зняти з вогню, відкласти в сторону. Кожну грушу розрізати на 4 частини та видалити серцевину. У пательні на середньому вогні розігріти 30 грамів вершкового масла.

Викласти груші та обсмажувати з двох боків до м’якості. Вважайте, щоб не пересмажити груші, якщо вони надто зм’якнуть, вони розпадуться. Груші перекласти на чисту тарілку і приготувати заправку. В сковорідку, де обсмажувались груші, викласти решту вершкового масла, додати мед та оцет. Довести все разом до кипіння, ретельно помішуючи і зняти з вогню.

На тарілки викласти руколу та шинку. Полити невеликою кількістю заправки. Зверху рівномірно розкласти карамелізовану цибулю та груші. Нарізати сир тонкими скибками і рівномірно розподілити на тарілці. Полити салат рештою заправки. Посипати салат лісовими горіхами та приправити свіжозмеленим чорним перцем.

Свинина з грушами

Інгредієнти:

600-800 г свинини (задня частина або вирізка),

2 ст.л. олії,

2 груші,

2 цибулини,

150 мл сухого вина,

1/4 ч.л. меленої кориці,

1 ч.л. солі,

2 ч.л. цукру.

Приготування:

Груші почистити, видалити серцевину, розрізати на 4 частини кожну. У невеликому посуді змішати сіль, цукор, майоран та корицю. Духовку розігріти до 180°С. Натерти свинину спеціями та обв’язати ниткою.

Сковорідку, яку можна покласти в духовку, або не керамічний жаротривкий посуд, розігріти на середньому вогні. Викласти свинину і добре підрум’янити з усіх боків. Викласти до м’яса цибулю та груші.

Влити вино і вставити до розігрітої духовки. Пекти 35-40 хвилин, час від часу поливаючи м’ясо соками зі сковорідки, поки внутрішня температура м’яса сягне 65-70 °С. Або ж, при глибокому проколюванні м’яса по центру, буде витікати прозорий сік.

Дістати м’ясо з духовки, видалити нитку та залишити на 15 хвилин відпочити перед нарізанням.

Мариновані груші

Інгредієнти:

(на літрову банку)

0,5 кг груш,

0,5 ч. л. лимонної кислоти,

0,5 скл цукру,

3-4 шт. гвоздики.

Приготування:

Груші необхідно гарно вимити та розрізати навпіл, при цьому прибрати плодоніжку. Серцевину бажано не вирізати. Вона допомагає залишити свою форму грушам у компоті. Чисту літрову банку наповнюємо грушами, засипаємо цукор, лимонну кислоту, гвоздику та заливаємо кип’ятком.

Стерилізувати банку 30 хвилин. Для цього необхідно узяти каструлю, помістити на її дно чистий рушник. Залити невелику кількість гарячої води. У каструлю на рушник покласти банки. Накрийте банки кришками та стерилізуйте компот з груш 30 хвилин на помірному вогні.

Після того необхідно вийняти з каструлі банки та закатати. Перевернути, укутати. Як вистигне, віднести у прохолодне місце для зберігання.

01.10.2020


Переглядів: 1326

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1208 від 20.02.2025p.
¤ 
Як вживання кави впливає на водний баланс?

Як вживання кави впливає на водний баланс?

Кава присутня в житті багатьох людей. Рідко хто обмежу­ється 1 чашкою на день, зазвичай рахунок йде на 3 і більше порцій напою. Багато хто любить каву, але боїться її впливу на організм. Адже відомо, що кофеїн є діуретиком....

¤ 
Збив пішохідку на нерегульованому переході

Збив пішохідку на нерегульованому переході

Автопригода сталася 10 лютого близько 08:30 на вулиці Кулика і Гудачека у Рівному....

¤ 
Наркотики та майже 1000 патронів: острожанина викрили на незаконному зберіганні заборонених предметів

Наркотики та майже 1000 патронів: острожанина викрили на незаконному зберіганні заборонених предметів

45-річний острожанин і раніше був судимий за злочини у сфері незаконного обігу наркотичних засобів....

¤ 
На Рівненщині розвиватимуть мережу ЦНАПів за допомогою партнерів зі Швеції

На Рівненщині розвиватимуть мережу ЦНАПів за допомогою партнерів зі Швеції

Шведсько-українська Програма Polaris «Підтримка багаторівневого врядування в Україні» допомагатиме громадам Рівненської області створювати та розвивати центри надання адміністративних послуг....

¤ 
Молодь Рівного навчала літніх рівнян як користуватись додатком «HELSI» в телефоні

Молодь Рівного навчала літніх рівнян як користуватись додатком «HELSI» в телефоні

8 лютого команда Молодіжної ради Рівного, в рамках проєкту «Зв’язок поколінь», який всіляко підтримується очільником громади Віктором Шакирзяном, вже вкотре відвідала територіальний центр соціального обслуговування громадян. Цього разу метою візиту було проведення тренінгу для людей поважного віку з користування смартфонами....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22831)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18718)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15703)
• Допомога під час карантину [967] (15666)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15403)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15310)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15232)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15175)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15172)
• Живи до ста! [965] (15108)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15053)
• Бюджет і ми… [965] (15015)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14899)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14885)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14740)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14680)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14394)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14366)

ТОП-15 свіжого номера:

• Молодь Рівного навчала літніх рівнян як користуватись додатком «HELSI» в телефоні (648)
• Як вживання кави впливає на водний баланс? (162)
• Простий трюк для чищення столових приладів (123)
• «На Рівненщині програма ментального здоров’я впроваджується за 4-ма напрямками», – Олександр Коваль (120)
• Сила духу та міць ветеранів у Березному (103)
• Очищення лобового скла взимку (101)
• Найактивніші громади і заклади Рівненщини 2024 року (100)
• На Рівненщині розвиватимуть мережу ЦНАПів за допомогою партнерів зі Швеції (98)
• «Верес» U19 вдруге переміг Буковину (96)
• П’ятий тур турніру пам’яті Володимира Шморгуна (92)
• Як швидко заточити тупі ножиці? (91)
• Печиво-брауні (91)
• Видалення жирних плям з одягу за допомогою лимона і гірчиці (87)
• Наркотики та майже 1000 патронів: острожанина викрили на незаконному зберіганні заборонених предметів (87)
• Чистимо ванну від жовтого нальоту та іржі (87)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"